Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 10. července 2019 18:38

continuity ja bych si dala i jen ten brambor s kurcickou upecenou, mnam

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 10. července 2019 19:56

Kolegyne dovalila zele.... vyvar. Je v tom cerstva kurkuma a je delikatesni

Online Karja
44954 příspěvků moje polička 10. července 2019 21:41

continuity Ja to mam docela rada, delava to moje mama, takze jsem na to zvykla, plus kdyz je k tomu nejaky salat, tak to sedne:-)

Offline continuity
43660 příspěvků moje polička 10. července 2019 21:56

Karja vzdyt ja to taky mela rada, ale dost razantne jsem omezila uzeniny, proto to uz nedelam. Ale ted jsem se rozhodla, ze spotrebuji veci z mrazaku, kdyz nemam doma deti a pikantni klobasky tam zbyly po nejakem grilovani. Chtela jsem tam dat jeste hrasek, ale zapomnela jsem na nej

To jehneci minuly tyden byl taky takovy nejaky zbytek, pro vsechny by toho uz nebylo dost. 

Online Karja
44954 příspěvků moje polička 10. července 2019 22:03

continuity Ja potrebuji taky zdelat masove veci z mrazaku a vubec mi to nejde....Mam tam kilo jehneciho, tak dve kila hoveziho, sardinky a nejaky kousky kralika, plus dalsi zmet vseho moznyho od vyvaru pres protlak, zeleninu,bylinky, nanuky a dohromady to dela jeden velkej hnusnej bordel:-D Hlavne ja mela ten mrazak krasne uklizenej, jenze se mi mou nesikovnosti namrazil a podruhe to odmrazovat nechci se stejnymi potravinami. 

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 10. července 2019 23:43

0zero7 Krásný želé :-) hovězí?
Jsem teď taky měla v plánu, koupila jsem dvě farmářská kuřata, vykostila, z masa nadělala jídla a skelety nechala na dlouhej vývar. Jenže máma byla rychlejší a udělala kuřecí polévku s nudličkama. No se hodila, jak se teď ochladilo :-)

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 11. července 2019 00:07

andulka01 nudlova, ach! mam rada s hodne mrkvi, je pak takova nasladla.

Tohle je ze vseho, kureci nohy, srdce a beprova noha included, dava do toho fenykl a anyz a kurkumu (a jeste kdo vi co) a je to moc dobry, silny a krasne to voni. Mam 4 litry, priste si do toho hodim brokolici na cesneku 

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 11. července 2019 00:09

andulka01 me nebavi se s tim crcat vic nez par hodin a to jeste jen kdyz jsem doma, coz je zridka. Tak jsem rada. 

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 09:40

skončily jahody, začaly meruňky

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 11. července 2019 09:53

0zero7 JJ, nudlová s hodně mrkví :-) Přes léto nejsem skoro doma, takže taky žádný velký crcání s vařením, ale v zimě jsou vývary v plánu. Do mrazáku v kostkách.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 11. července 2019 10:04

Potrefenáhusa krásný knedlíky, krásnej talíř

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 10:16

Ounz děkuji, talíře jsou nějaký zbytky, máme jich jen pár, nějaký hluboký a dezertní, velkej žádnej

což mi připomíná, že jsem se tu chtěla zeptat po tipech na porcelán, asi stárnu a zatoužila jsem po nějaký sadě, musí to bejt český a klidně nějaký babičkovský, případně proužek

vím, že continuity před časem kupovala a měla nějaký tipy?

Já mám zatim v merku tohle (šiš, by mě nikdy dřív nenapadlo, že zatoužim po retru s kytičkama, ale fakt se mi to líbí )

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 11. července 2019 10:21

Potrefenáhusa Tip ti nedám, ale ten porcelán je krásnej.. A víš že mě ale vůbec nepřekvapuje, že toužíš po kytičkovaným retru? Do retro domu se zahradou mi to přijde zcela přirozené.

Offline Mini
příspěvků moje polička 11. července 2019 10:24
Reakce na 0zero7:

Mini pak referuj, me ted chutna vic nez ten mandlovy, ktery delam bezne. Vcera jsem ho mela s domacim syrem z jogurty a na to emental a rajce, super. 

Jelikož mi LifeChanging chutná víc než ten z DitchTheCarbs (na mě právě moc vlhký), nahradila jsem v receptu na LifeChanging veškeré vločky mandlovou a kokosovou moukou v poměru 2:1. Funguje to dobře, je sice vlhčí, ale méně. Také vždy toustuji. Jinak mám vyzkoušeno, že Psyllium lze částečně (klidně polovina) nahradit mletým lněným semínkem.

Offline continuity
43660 příspěvků moje polička 11. července 2019 10:45

Potrefenáhusa continuity ma Tom od Thun a je s nim tezce nespokojena, ty hrany se hrozne stipou v mycce. Uplne zurim, kdyz si na to vzpomenu.

U nas tomu rozumi tchyne, te jsem ted kupovala Via od Ritzenhoff & Breker. V sestce je Porcelan outlet tam maji R&B, Villeroy&Bosh a jeste mozna neco, dostanes se cca na 50% ceny, ale nemusis nutne naskladat celou kompletni sadu, ale maji spis modernejsi veci. Pani tam je docela ochotna.

Na ceske znacky je dobry eshop porcelanovy svet. Tam by mohli mit ty kyticky nebo housata. 

Z Nemeckych eshopu mam vyzkouseny Porzellantreff.de, veci krasne, ceny uz tak krasne nejsou, nekupovala bych to urcite tady, vozi to jen malo shopu a ceny jsou cca o 30% vyssi. 

Ale jestli mas cas, zkusila bych to jako agentka, obesla starozitnictvi a zastavarny a naskladala bile talire z ruznych sad. 

Offline continuity
43660 příspěvků moje polička 11. července 2019 10:50

Jo a ty kyticky se jmenuji Hazenka az to budes hledat

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 11. července 2019 11:06

Potrefenáhusa jak říká continuity, ve světě porcelánu mají opravdu výběr. já tam chodím áchat nad jahodovým servisem, který měla babička...

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 11. července 2019 11:30

Potrefenáhusa Já objednávala sadu ze zmíněného porcelánového světa, původně jsem taky chtěla kytičkatý, ale pak jsem couvla, bála jsem se, že by se okoukal, tak mám bílý a nelituju. Ale asi nějaký kytičkatý z nostalgie ještě koupím Mám tento.

Offline continuity
43660 příspěvků moje polička 11. července 2019 11:43

zelene.oko bernadottku mam se stribrnym prouzkem pro 12 lidi jako hodobozovy.

A jeste teda cibulak, ale ten je aktualne ve sklepe, ja nerada jim z barevnych taliru, i kdyz se mi to na obrazku i ve vitrine dost libi. Podle mne se k tomu hodi jenom nektera jidla. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. července 2019 12:45

continuity mam bily thun uz roky, jeste jsem dokupovala dalsi sadu, vsechno je jako nove. Ted jsem premyslela nad nejakou retro sadou na chalupu a ted teda nevim. 

Potrefenáhusa ja mam taky par kusu na chalupe a kazdym rokem z nich jim radsi a radsi podobne puntikate tam nekde mame taky. Muzes zkusit nejake fb bazary, obcas tam bylo neco k videni za docela dobre penize.