Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. července 2019 12:51

Tenhle talir je nejkrasnejsi, ale uz je jen jeden. 

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:31

continuity Lamicka zelene.oko Bowle děkuju za tipy. Ten tom je ale krásnej, to je naprd, že se štípe.

Já z bazaru už nechci, já mám z druhý ruky vybavenou pomalu celou domácnost, z různě poskládaných talířů, bazarových misek a nekompletních servisů jim celej svůj dospělej život. Jako božohódovej mám servis po babičce z přelomu 30. a 40. let, akorát jsem dezertní talíře, ze kterých jím nejčastěji, ohoblovala v myčce (maj ručně malovanou červenou linku, ty z myčky už jsou bez dekoru a na výstavku mám přes 100 let starej (neporcelánovej) cibulák.

Fakt chci něco, co bude nějak stejně vypadat a co nebudu zároveň střežit jako rodinný stříbro, musí to přežít myčku. Máme doma ještě docela nový takový moderní talíře a mně se z nich nějak blbě jí, jednak jsou strašně placatý a jednak velký talíře se nevejdou do myčky, aniž bysme posouvali horní koš (a pak by se nám tam nevešla pulka skleniček)

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:32

jo a musí to bejt český, jinak mě s tim doma vyženou :-))

Offline RoSa
10238 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:36
Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:39

andulka01 ale von ten domek žádná romantika není, vlastně je i takovej docela dost vošklivej, spíš než venkovskej domek (jsme teda ve městě!!! ) bych ho já trochu tlačila do takovejch těch anglickejch dělnickejch, takže zas na ty babičkovský porcelány ve stylu prováns to úplně není, fakt žádná romantická chaloupka.

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:46

RoSa ty tlustý mi taky přijdou právě nej

já mám v práci tenhle, takovej servis bych brala hned

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:51

Potrefenáhusa jeste zkus dumporcelanu.cz. Ten eshop je sice priserny, spatne se tam orientuje, ale maji velke zasoby a ruzne znacky. Asi je to nejaky rodinny podnik, pan mi jednou privezl balik s porcelanem a jeste pridal krasny hrnecek jako darek.

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:55

Lamicka díky, kouknu. Já tamten muj na předchozí stránce našla na eporcelánu

uf, doufám, že neskončim u růžovýho porcelánu se zlatým proužkem ...

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:56

Lamicka A ten buřt je teda úplně luxusní, ještě tam chybí plnotučná hořčice malva

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 13:59

k tomu cibuláku mám takovej hodně rozpolcenej vztah, tak ale tohle mi nepřijde uplně blbý (já totiž ty kobaltově modrý věci fakt nekriticky miluju)

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:02

a vim, že nějakej českej výtvarník dělá nějakej cibulákovitej porcelán, akorát s moderníma obrázkama, za nějakou teda dost brutální cenu, typu 800,- za dezertní talíř, ale moc se mi to líbilo, bohužel si nepamatuju ani jak se jmenuje, ani kde jsem to viděla

Offline Janulik03
20388 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:03

Potrefenáhusa tie modre kvetinove sme urcite mali doma. Musim sa pozriet kde su ulozene, ak nezmizli. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:19

RoSa no tyhle měla babička a na ty si brousim zuby!

Offline luciole
1235 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:22

Potrefenáhusa 

Je jich víc - Maxim Velčovský, Jiří Pelcl, ...

Cibulák v současném designu

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:23

RoSa jeeee, díky! Já měla 4 velké a 4 malé po babičce, ale jednou jsme večeřeli něco pro kocoura neodolatelného a on dva z nich smetl z linky od té doby koukám, kde doplnit zásobu...

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:24

luciole ještě ne, bylo na tom něco jako výjev ze zahrádky, ale kde já to viděla

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:33

jinak je teda zajímavý, jak se z čeho dobře jí nebo pije, já mám hrnky rozdělený na čaj a na kafe a mám teda ráda ruční keramiku a tuhle jsem si koupila takovou hliněnou konvičku na čaj pro jednoho a normálně to musim nalejvat jenom do podobnejch hrnků, do porcelánu to z toho vůbec nejde

(já fakt jednou skončim jako neurotik, ještě mě hrozně drážděj modrý tašky z ikey, který nejsou složený podle těch skladů z krámu a modrý hrnky s bílejma v jedný polici postavený navíc ouškama ven, případně různýma směrama....)

takže doufám, že až si koupim cibulák, tak nezjistim, že se z toho jí jen husa s knedlíkem a kyselým zelím a nebudu potřebovat ještě kytičky na řízek s bramborama

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:36

Potrefenáhusa S hrnkama to mám podobně. Ouška v kredenci mi jsou teda ukradená, u nás vládne chaozzzz, ale když mám chuť na konkrétní hrnek a on z nějakého důvodu není k dispozici, tak si to kafe nebo čaj vůbec neužiju.

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:37
Reakce na Potrefenáhusa:

RoSa ty tlustý mi taky přijdou právě nej

já mám v práci tenhle, takovej servis bych brala hned

​Tyhle jsou úplně nej!!! Mám jeden odněkud kradenej odloženej do vlastního bydlení, akorát má ty kytičky barevný. Modrý by byly nejlepší. Mám v plánu projet nějaký ty bazary, chci jen pár kousků, solitéry. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 11. července 2019 14:41
Reakce na Sweet Potato:

Potrefenáhusa S hrnkama to mám podobně. Ouška v kredenci mi jsou teda ukradená, u nás vládne chaozzzz, ale když mám chuť na konkrétní hrnek a on z nějakého důvodu není k dispozici, tak si to kafe nebo čaj vůbec neužiju.

​haha, přesně. Jak je to v kredenci je mi šumák, ale když potřebuju mít dneska kafe zrovna v kytičkovaném hrnečku po dědovi, tak najednou nejsem líná si ho umejt

Dokonce jsem naučila manžela, do kterého konkrétního hrnku mi má dělat ráno čaj