0zero7 No to nevím co je? Obalím olivovým olejem a někdy směsí koření a prostě peču. Co je to?
Jídlo a vaření
Ja si pujcila knizku Jidlo a piti v praveku a stredoveku, jsou tam I nejaky recepty a je to fakt zajimavy! Od smetanove polevky (smichej smetanu s pivem a povar) az po opravdu vymakane masove ci rybi recepty, vubec jsem.netusila, ze uz driv se pouzivalo tolik koreni....
andulka01 jj chres jeste maji, je tady chladneji. Pardon, preklep, ma tam byt na ruzny zpusoby!!
Karja hlavně se toho jedlo strasne moc, široká škála vseho moznyho, prakticky vsechno, co šlo sežrat, včetně všech možných ptáků a veverek, bylin, trav, rostlin...
Potrefenáhusa Jojo! Ja dnes jen zlehka nakoukla, jako ono je to na me I dost odborny, takze to jentak prolitnu, hlavne ty zajimavosti a recepty, ale jedno se I hrozne moc zelenyho, vsechny ty dnesni plevele!
Karja No, oni to s tím kořením i docela přeháněli. Hlavně s tím z dovozu, protože bylo drahé a chtěli se ukázat, že na to mají, tak tam toho bouchli hromadu.
To máš knihu od Beranové? My loni dělali výstavu i knížku o stolování opavských Přemyslovců a na vernisáži bylo pohoštění podle originálních, středověkých receptů. Některé bylo moc dobré, jiné dost zvláštní. A jednou jsme měli v Německu hostinu podle receptů nějaké abatyše (Hildegardy z Bingenu???) a dali nám salát upravený jako špenát. Na to si vždycky vzpomenu, když nesu vyrostlý salát sousedovic králíkům.
0zero7 Máš to jídlo fotogenický a jistě i výborný. A ty talíře ![]()
meruňkovej ![]()

Potrefenáhusa krásnej!
andulka01 jo a uka davnovekej receptik. Vcera jsem delala tu panenku a k tomu jus s kozim syrem, pridala jsem trochu oleje ze susenejch rajcat, si me inspirovala, bylo to vynikajici. Kamoska co je vege dostala smazenej cedar.
Foto dokumentace

rozarka dekuju, vsechno nadobi mam nakoupeny velmi po ruznu, frcy a second hand obchody included, vsechno je bily, ale skoro kazdy kus jiny, krom par stejnych hrnku. Byl to napad co dlouho cekal na realizaci a je to moc prijemne. A levne!!! Thun a pod za dolar ![]()
Potrefenáhusa mnam!
Včera celozrnný žitný, je strašně dobrej

Teplý salát z belungy. Papriku, mini lilky a rajcata vypestovali nasi, vajicko je od slepic. Kvuli jidlu jednou odejdu z Prahy :)

0zero7 To s tim nadobim je hrozne chytry! Proc jsem to nevedela driv:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY