barbucha u kamarátky som kedysi jedla ako prílohu k rybe zemiakový šalát - nakrájané uvarené zemiaky, červená cibuľka, mäta, koriander, olivový olej, citrónová šťava, soľ. A bolo to fakt dobré
Jídlo a vaření
Potrefenáhusa Já jsem pořád u jahod, sbírají se lip než rybíz
. Kecám, ochutnala bych. A jeden prehistorickej. Na nedělní snidaňový bílý kafe.
hele! Celou sadu mám, některý bez vicek

Koupila sem si na trhu zelený fazolky (mučivé útrapy při rozhodování mezi zelenýma a žlutýma, no zelený byly svěžejší) a těsím se na fazolky na smetaně (zas). Ale jak sem tu viktorka_od splavu meldovala o těch paprikách, tak na ně taky myslim
budu vyvářet. A teď hromadu lívanců a v troubě chleba..
Ounz příště doporučuju vzít pro změnu žlutý a udělat bez smetany:-)
viktorka_od splavu provedu :)
Ounz
a já zkusim ty papriky
viktorka_od splavu ať chutnají!
Ounz příště doporučuju vzít pro změnu žlutý a udělat bez smetany:-)
Nene, bez smetany se dělaj zelený! Restovaný se slaninou a tak... žlutý si vo tu smetanu přímo říkaj!
barbucha
bacha: samozřejmě zelený pozřu výhradně na slanině, česneku a s kusem steaku, ovšem ty žlutý se dají sníst i nakyselo v troše omáčky osolené, oslazené a zakápnuté šťávou z citronu, s novýma brambůrkama a s máslem, jak to dělávala babička. vařený totiž nesmrdí tak, jako ty zelený. ale už se do toho pak nesmí nalít to mlíko. a nesmí se rozblemcat, jen lehce podusit "al dente":D
No dyk ta smetanová omáčka se dělá i nakyselo... bezsmetanovou vlastně ani neznám. O mlíku nikdo nemluví, to by bylo asi děsný. Ale že by smrděly jen na vodě míň? Resp. víc (mně nesmrděj)?
No nic, proti gustu...
Už mam hotový chilli con carne ![]()
barbucha zelený fazolky na smetaně jsou jediny jídlo, který fakt nepozru
vzala jsem na milost jen dlouhý francouzsky z Lidlu opeceny na česneku, ale co změnili znacku, není to už vono
KarjaPodváděla jsem co to šlo, stejně příprava skoro hodina plus pečení. To předsmažování rozhodně nezanedbat, je poměrně zásadní (a chutné). Takže resuumé zní - na musaku hromadu času a trpělivosti a teda užijete si dost. Akorát si ji dám znova na podzim, až bude potřeba vydatné jídlo, ten bešamel a sýr je docela mazec.
barbucha jestli jeste nejaky koriandr mas tak urcite guacamoli, mnam. Ja davam na dve avokada celej svazek velkej.
a zluty fazole jen tak na masle, mnam!
edit:typo
hele! Celou sadu mám, některý bez vicek
To bychom daly dohromady celou výbavu,skoro
,mám ještě džbán,ale ten si půjčila ségra jako vázu na luční kvítí. Budu muset zaurgovat vrácení.
rozarka Teda, to je krása!![]()
rozarka oooo!!!!! Já mám i ty malinký korenky, ale valecek ani dzban ne

Potrefenáhusa Koukám,že máš i jiný skvosty. Malý kořenky si pamatuju,že babička měla,možná tak čtyři,pět,ale kam přišly
...
A používáš je? Já jen ten hrnek a někdy džbán na vodu v létě. Váleček by nemusel přežít,když bych se s ním opřela do těsta na nudle ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY