dynda ne, já ho dělala bez smetany, zas takovej masochista nejsem :-)
Jídlo a vaření
Jsem se úplně lekla. Smetana by z toho fajn jídla udělala no..... to na fotce.
dynda hele, to zas ne (a už mám potřebu to hájit), tak se to prostě dřív vařilo, dneska mi tyhle jídla přijdou fakt už trochu pasé, ale kromě mých osobních preferencí mi to zas v tom domácím podání obecně nepřijde jako takovej blivajz - taková ta česká kuchyně pro fyzicky pracující s nedostatkem čerstvý zeleniny prostě
Já moc nevím, jak se tohle vařilo dřív dřív, nejstarší zmínka v rodině pochází z doby mého narození, kdy to mamce naservírovali v porodnici a moc jí chutnalo. Už tehdy před spoustou let to bylo bez smetany.
Zarinya Co mi to děláš ![]()
Potrefenáhusa Tak já tyhle jídla teda hájit budu, byť je moc nevařím. Pro mě je to klasický comfort food, patřící do misky pod deku k televizi. A neteř ty nasládlý mrkvosmetanový omáčky miluje. Ale teda děláme ze smetany, žádný moučný záklechtky. A fazolky na smetaně taky budu hájit :-) promiň. To ale ty fazolky musej bejt tak akorát připravený.
Potrefenáhusa Jestli budeš ještě někdy nucena dělat maso s mrkví, zkus Vaňka. Dává tam i muškátový oříšek a ve finále je to fakt dobré.
já jsem dělala vepřové v mrkvi podle Florentýny, a poprvé v životě jsem ochutnala vařenou mrkev. opravdu to nebylo špatné!
Sweet Potato ne vůbec, ona je z toho vývaru taková trochu jak kyselá.
A mně vařená mrkev nevadí, kor z toho vývaru, já právě jim ty velký skoro našrot vyvařený, co dost lidí vyhazuje
nebo mrkvová polívka se zázvorem, to je taky dobrý
Ale ty vepřový kostky s mrkví, to bylo hlavně zlo s tou smetanou jako dělávala babička, ta nasládlá těžká tučná omáčka, to fakt nějak nerada
Taky mám ráda vařenou mrkev, velkou vyvařenou i tu pak normálně vařenou, v polívce, i tam větší kusy, ne žádný mrňky. To samé celer a petržel.
Dušenou mrkev s vepřovým nebo jenom s bramborama (nebo mrkev+kedlubna s bramborama), považuju za velkou lahůdku. Představa úpravy se smetanou mě ovšem děsí. To platí o pro fazolky. Bílou omáčku/polévku s čímkoli jinak oblíbeným, prostě jíst nějak nemůžu.
Vy z toho vepřového v mrkví děláte blivajz, ale to fakt není. I když ta fotka od Potrefenáhusa jje fakt odpuzující.
Ja to vařím a vypadá to úplně jinak. I když přidám tu smetanu. Trochu smetany.
Dochutit citronem, trošku muškát a je to vynikající!
Mrkev mám na tenké plátky a jídlo je pak oranžové, ne takové vyb...te ![]()
Dadoo no ale to tvoje kuře na paprice na ty fotce taky nevypadá moc dobre, tyhle jidla se zblizka fotí fakt špatně
jinak veprovy v mrkvi a veprovy v mrkvi na smetaně jsou dvě různý jidla, aby nevznikla mylka, tu smetanu jsem připomněla, ze u nás to vařila babička (bez mouky teda), když jsem byla malá a já to nechtela jist
brrr já to vařila podle florentyny, do toho Vaňka jsem taky koukala, ale já podle jeho kuchařek varim strasne nerada, dost často mi to moc nechutna (mám Poklady české kuchyně a pomalu co pokus, to zklamání, moc octa, moc cukru, postup pro moc pokročilý)
a nebylo to spatny jídlo
Potrefenáhusa Aha, mi přijde Vaněk jak sázka na jistotu.
brrr no zkus uvařit rajskou, mne to ochuceni přišlo jako total brutus, ale mozna jsem jen zvykla na jinou, koprovka dtto
myslim kulajdu má dobrou, abych jen nehanela
já varim nejradsi podle florentyny, to tak odpovídá mým kuchařským schopnostem hezky polopaticky vysvetleny
a podle cuketky varim moc rada
Potrefenáhusa jj, já taky neaspiruju na fotku roku, to jen že se tu nedávno to jídlo probíralo. A manžel si ho vzápětí objednal.![]()
Vepřové v mrkví bych v dětství nepozrela a teď ho miluju. Ale dělám prostě jinak. A nejspíš ani nemám fotku, protože to je jídlo značně nefotogenicke. A to maso k tomu ani nepotřebuji. ![]()
Dadoo já hledala ilustrační fotku na netu a tahle byla ještě nejlepsi
Potrefenáhusa ahaaaa.. To je asi nějaká vyvarovna. Fakt nelákáve. Ošklivý obrázek.
To moje vypadá spíš nějak takhle. Plus někdy se smetanou trochu tekutéjsi.![]()
Dadoo jako sis fakt myslela, ze je to to moje nedělní božihodový? ![]()
![]()
Dadoo no ale tohle není to smetanovy, co jsem chtěla ilustrovat bramburce!
Dadoo no ja nevim...odecti filtry a ptrzel pricti smetanu a je to to samy co na husine foto...
U nas se delala dusena mrkev, ze strouhane mrkve, ale zaboha si nejsem schopna vzpomenout s jakym masem. Na netu jsem to nasla s parkem, vajickem, veprovym platkem a to se mi ani jedno nezda povedome. A na fotkach to tedy taky nevypada nic mic :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY