Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 24. července 2019 16:58

dynda ne, já ho dělala bez smetany, zas takovej masochista nejsem :-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:04

Potrefenáhusa 

Jsem se úplně lekla. Smetana by z toho fajn jídla udělala no..... to na fotce.

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:06

dynda hele, to zas ne (a už mám potřebu to hájit), tak se to prostě dřív vařilo, dneska mi tyhle jídla přijdou fakt už trochu pasé, ale kromě mých osobních preferencí mi to zas v tom domácím podání obecně nepřijde jako takovej blivajz - taková ta česká kuchyně pro fyzicky pracující s nedostatkem čerstvý zeleniny prostě

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:12

Potrefenáhusa 

Já moc nevím, jak se tohle vařilo dřív dřív, nejstarší zmínka v rodině pochází z doby mého narození, kdy to mamce naservírovali v porodnici a moc jí chutnalo. Už tehdy před spoustou let to bylo bez smetany. 

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:20

Zarinya Co mi to děláš

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:24

Potrefenáhusa Tak já tyhle jídla teda hájit budu, byť je moc nevařím. Pro mě je to klasický comfort food, patřící do misky pod deku k televizi. A neteř ty nasládlý mrkvosmetanový omáčky miluje. Ale teda děláme ze smetany, žádný moučný záklechtky. A fazolky na smetaně taky budu hájit :-) promiň. To ale ty fazolky musej bejt tak akorát připravený.

Offline brrr
12392 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:32

Potrefenáhusa Jestli budeš ještě někdy nucena dělat maso s mrkví, zkus Vaňka. Dává tam i muškátový oříšek a ve finále je to fakt dobré.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:38

já jsem dělala vepřové v mrkvi podle Florentýny, a poprvé v životě jsem ochutnala vařenou mrkev. opravdu to nebylo špatné!

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:47
Reakce na Potrefenáhusa:

Sweet Potato ne vůbec, ona je z toho vývaru taková trochu jak kyselá.

A mně vařená mrkev nevadí, kor z toho vývaru, já právě jim ty velký skoro našrot vyvařený, co dost lidí vyhazuje

nebo mrkvová polívka se zázvorem, to je taky dobrý

Ale ty vepřový kostky s mrkví, to bylo hlavně zlo s tou smetanou jako dělávala babička, ta nasládlá těžká tučná omáčka, to fakt nějak nerada

​Taky mám ráda vařenou mrkev, velkou vyvařenou i tu pak normálně vařenou, v polívce, i tam větší kusy, ne žádný mrňky. To samé celer a petržel.

Dušenou mrkev s vepřovým nebo jenom s bramborama (nebo mrkev+kedlubna s bramborama), považuju za velkou lahůdku. Představa úpravy se smetanou mě ovšem děsí. To platí o pro fazolky. Bílou omáčku/polévku s čímkoli jinak oblíbeným, prostě jíst nějak nemůžu.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 24. července 2019 17:50

Vy z toho vepřového v mrkví děláte blivajz, ale to fakt není. I když ta fotka od Potrefenáhusa jje fakt odpuzující.

Ja to vařím a vypadá to úplně jinak. I když přidám tu smetanu. Trochu smetany. 

Dochutit citronem, trošku muškát a je to vynikající! 

Mrkev mám na tenké plátky a jídlo je pak oranžové, ne takové vyb...te

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:01

Dadoo no ale to tvoje kuře na paprice na ty fotce taky nevypadá moc dobre, tyhle jidla se zblizka fotí fakt špatně 

jinak veprovy v mrkvi a veprovy v mrkvi na smetaně jsou dvě různý jidla, aby nevznikla mylka, tu smetanu jsem připomněla, ze u nás to vařila babička (bez mouky teda), když jsem byla malá a já to nechtela jist 

brrr já to vařila podle florentyny, do toho Vaňka jsem taky koukala, ale já podle jeho kuchařek varim strasne nerada, dost často mi to moc nechutna (mám Poklady české kuchyně a pomalu co pokus, to zklamání, moc octa, moc cukru, postup pro moc pokročilý)

a nebylo to spatny jídlo 

Offline brrr
12392 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:03

Potrefenáhusa Aha, mi přijde Vaněk jak sázka na jistotu.

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:08

brrr no zkus uvařit rajskou, mne to ochuceni přišlo jako total brutus, ale mozna jsem jen zvykla na jinou, koprovka dtto

myslim kulajdu má dobrou, abych jen nehanela 

já varim nejradsi podle florentyny, to tak odpovídá mým kuchařským schopnostem hezky polopaticky vysvetleny

a podle cuketky varim moc rada

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:24

Potrefenáhusa jj, já taky neaspiruju na fotku roku, to jen že se tu nedávno to jídlo probíralo. A manžel si ho vzápětí objednal.

Vepřové v mrkví bych v dětství nepozrela a teď ho miluju. Ale dělám prostě jinak. A nejspíš ani nemám fotku, protože to je jídlo značně nefotogenicke. A to maso k tomu ani nepotřebuji.

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:28

Dadoo já hledala ilustrační fotku na netu a tahle byla ještě nejlepsi 

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:31

Potrefenáhusa ahaaaa.. To je asi nějaká vyvarovna. Fakt nelákáve. Ošklivý obrázek.

To moje vypadá spíš nějak takhle. Plus někdy se smetanou trochu tekutéjsi.

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:35

Dadoo jako sis fakt myslela, ze je to to moje nedělní božihodový?

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:36

Dadoo no ale tohle není to smetanovy, co jsem chtěla ilustrovat bramburce!

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:37

Dadoo no ja nevim...odecti filtry a ptrzel pricti smetanu a je to to samy co na husine foto...

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 24. července 2019 18:44

U nas se delala dusena mrkev, ze strouhane mrkve, ale zaboha si nejsem schopna vzpomenout s jakym masem. Na netu jsem to nasla s parkem, vajickem, veprovym platkem a to se mi ani jedno nezda povedome. A na fotkach to tedy taky nevypada nic mic :)