Potrefenáhusa nemyslela
aale že jsi to někde viděla a vyfotila. i
ce jde o to jak se nakraji mrkev a kolik se tam dá tě smetany.
Špalky v bile omáčce vypadají nepozivatelne
Jídlo a vaření
Potrefenáhusa napravujem skody. To si varila ty co som tu sprdla? Ospravedlnujem sa. ![]()
Neviem ako to chutilo len mi to pripomenulo nieco co nemusim. Keby si mi to ponukla u seba ani nemuknem.
Janulik03 sis ne!
Janulik03 tohle bylo to moje a bylo to dobry

Potrefenáhusa Koprovku i rajskou podle Vaňka dělám, ale nedodržuju úplně přesně ty poměry, většinou je dělám tak od oka. Spíš jsem okopčila postup a suroviny (co všechno, tam šoupnout). Jinak mamka podle něj začala vařit třeba srdce na slanině, vůbec bych neřekla, jaká je to dobrota.
A my tu mrkev dusime I nandavame zvlast. Ale asi proto, ze to kdysi kdosi hanil a od te doby to tak mama dela. Ja tam nasypu hodne pepre a chutna mi to, ale ja rada tyhle hnedy prirodni omacky.
Dnes mame hrachovou kasi (idealni do tohodle vedra, ale uz jaksi nebylo z ceho varit)' pridala jsemntam hrst celerove nate a neni to spatny:-D
Potrefenáhusa inak to tvoje by som si dala podobne robim ![]()
brrr jojo, přesné dodržování se mi obvykle vymstí. až na výjimky.. jako dnes, kdy se mi nevím jak je to možný podařilo přesolit špagety
ale fakt strašně:-( dělala jsem rajské špagety podle florentýny a dala jsem tam uplně všechno včetně zbytku pečeného květáku odvčera a bylo to dokonalý... a pak jsem tam vrazila uvařený špagety a - všechno to šlo do koše
naštěstí zůstaly ještě meruňkový knedlíky odvčera

viktorka_od splavu Ty spagetu ale vypadaji dobre, to by mohla byt bratelna kombinace. My jinak jime jen aglio oilo:-D. Ja teda vsechny jim.
viktorka_od splavu Jo tak to jsou ,,nase aglio oilo,, jen s rajcaty cerstvymi misto susenych a bez chilli papricky.
Ounz Chleba je vynikajici. Moc dekuji za recept. Budu ho zkouset dal. Ale nebyla bych to ja, abych nepropadla panice :))
Rano jsem zkusila prstovy test a chleba se mi zdal uz moc vykynuty. Trochu jsem se toho bala, lednice na chalupe ma maly vykon, vcera se testo docela rozjelo, kdyz jsem ho prekladala, vedro... no a kdyz jsem ten prvni bochnik dala do trouby na rozpaleny simax, tak se rozjel do plavky. Muz me uklidnoval, ze urcite vyjede, ale ja v panice druhy bochnik prelozila a nechala ho 1.5h kynout venku. Ten prvni taky vyskocil. Ma velke diry a trochu zdrclou stridku (prekynul, ze?), ale chutove jsou vyborne oba
.
Prvni bochnik sice uvnitr vypada strasne, ale byl tak dobry, ze se snedl behem dneska.

Lamicka tyjo já to četla se zatajeným dechem
sem ráda, že vám chutnal a jestli ho nezavrhneš tak to bude fajn. Jinak tohle nestejnoměrný - tu bublina tu sražená střída může být i nedokynutím. Taky je dobrý do chleba pořadně říznout, tím jak se otevře se to dost vylepší. Samozřejmě péct v těchhle vedrech je náročný, to těsto se chová nepředvídatelně, známe taky :)
Potrefenáhusa Chrpovej.... tak ten je nejvíc. A já si myslela, že rozrazilovej. No, začnu obíhat antiky :-)
Karja jojo, aglio olio plus zelwnona co dum dal, fakt vynikajici.. az na ty spagety:P
jinak z vyzadane darovanyho kosicku merunek 14 ks knedliku a 2 vetsi sklenicky marmelady a tim jsem pro letosek uspokojena;-)
Potrefenáhusa u nás se dělaly fazolky s mrkví na smetaně na kyselo, případně kedlubny s mrkví, ale maso se k tomu dělalo zvlášť, většinou pečené. a mně to chutnalo a chutná, občas to uvařím, ale musí být mladé žluté fazolky.
A mrkvová polívka se zázvorem a koriandrem, mňam!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY