Kokoska já o těch žlutých fazolkach slyšela až tady, vůbec to neznam, tak jsem je letos koupila, ze je zasadim, ale nikam se mi nevesly, tak mozna za rok. Ale nevim, jestli bych je snesla
Jídlo a vaření
Lamicka náhodou je krasnej! Takovej správně rustikalni!
Potrefenáhusa chce to zkusit a když jsou čerstvé a nepřezrálé (fazole v lusku jsou bílé, ne už našedlé nebo tmavé), tak jsou jemnější než zelené. Ale chce to stáhnout po obou stranách taková ta tvrdší vlákna, i když na těch mladých jsou taky ještě jemná.
Lamicka Super ten chleba máš :-).
Potrefenáhusa Sneseš, lehce v páře s maldonskou solí ke steaku určitě
žlutý čerstvý fazolky jsou božský. Nebo na slanině, anglický. Když se k nim budeš chovat asi jako ke chřestu, tak fakt moc chutný. Takže i se ztraceným vejcem, hollandaise si umím taky představit.
andulka01 na slanine ne, tu nemám rada
mne chutnaj opeceny na pánvi s česnekem, ale ne každý, ldobry byly mrazeny z Lidlu takový ty značky z francouzských dnu, ale měli je tam furt, teď tu znacku změnili a už mi moc nechutnaj.
Potrefenáhusa hele, já zelený fazolky nejedla do čtyřiceti, nemohla jsem. Kdykoliv jsem je jen viděla, tak jsem si vzpomněla na něco, co mě moc bolelo. Pak jsem si řekla, že s tím zkusím zabojovat a koupila a vysela jsem ty žlutý. A šlo to. Napřed jsem je jen vařila a pak i o ochutnala
.
andulka01 Co to je zas za zázrak ta maldonská sůl, co tady furt vychvaluješ?
viktorka_od splavu no já s kolínkama nic špatnýho nezažila, takže dobrý. A ty papriky právě peču na nakrájenejch rajčatech a cibuli a taky troše papriky, ono se to rozpeče a pak je z toho taková pikantnější omáčka, jiná než klasická rajská, muˇze se mixnout nebo nemusí a dá se to jíst i s rýží (což já klasickou rajskou nerada)
Prosím, mohla by si napísať recept? Hľadala som, ale nenašla a mám na takúto papriku už dlho chuť.
Biely kvet no já si vždycky najdu recept na plněný papriky a podle toho (Vaněk posledně myslim) a do pekácku dám krájený oloupany rajčata a cibuli na měsícky sůl pepř a koření dle chuti, případně kousky paprik a na to ty plněný papriky a peču
Biely kvet jeste k tem paprikam muzu doporucit naplnit klasickou smesi na sekanou, pokud nekdo jako ja nemusi mlety maso s ryzi:-)
Ounz viktorka_od splavu Ďakujem! ![]()
andulka01 Co to je zas za zázrak ta maldonská sůl, co tady furt vychvaluješ?
To by mě taky zajímalo!
Já si vozím takovou tu plátkovou (vločkovou?) a doteď jsem myslela, že nad ni není! Výraz "maldonská" jsem ještě neslyšela...
Biely kvet Já doporučuju tenhle recept http://www.gurmanka.cz/2010/08/plnene-papriky-mletym-masem, dělám je celé léto a lepší jsem nejedla. Dokonce si je manžel vyžádal na narozeninovou oslavu. :)
Jo a místo rýže přidávám nesyrový kuskus a super.
Máte někdo osvědčený recept na merunkovou marmeladu?
V tomhle vlakne mi nejvíc chybí vyhledávání, protože jsem si jistá, že už tu byl vickrat.
Přivezla jsem si teď z chalupy pár těch buclatých talířů Benediktů; jsou po babičce, takže žádná nová produkce...
a mám dotaz: dáváte tyhle starý talíře do myčky? jsou čistě bílý, bez kytiček... ani netuším, zda to je porcelán nebo keramika?

RoSa bilej bych tam dala, ale servis po babicce to osmrdlalo za několik let úplně-patří to k sobě, používala jsem jen dezertni talíře, po několika letech v mycce po červený lince skoro ani stopy

Potrefenáhusa týjo, úplně bílej talíř! ![]()
no já jsem ty buclatý bílý vydrbala Cifem Outdoor, byly tam takový šedostříbrný šmouhy buď od příborů nebo poškrábaný vzájemně, a šlo to vcelku dobře... ale myčku bych ráda zkusila, jen mám strach, aby mi je nesežrala ![]()
Chleba vlastní dnes rano upečenej, okurky od sousedky rovnou z pole, pepř citronovej z delmartu (vybornej), sůl, talíř z ikey, sezrala bych toho bochnik
v tomhle vedru vrchol myho kulinářství

RoSa Nesežere, co by na nich sežrala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY