RoSa bilej talíř nic k sežrání nemá, blby jsou ty ručně malovaný linky nebo zlato
Jídlo a vaření
hezký to máš!
já měla dneska buřtguláš v novym talíři, to chutná uplně jinak!
Potrefenáhusa Tak a teď Rosa vyndá z myčky talíř s dírou uprostřed a pošle na nás Ronýska!![]()
RoSa Nesežere, co by na nich sežrala.
třeba tu "polevu"?
jo, Ronýšek, to je postrach - za kus žvance a pohlazení by odešel s každym! ![]()
Potrefenáhusa To je super :-)
RoSa glazura na keramice muze imho rozpraskat vlivem stridani teplot v mycce, to samy v mikrovlnce. ja bych kvuli tomu ale nic rucne neumyvala...
hele teď jsem si všimla, že je jeden zespoda cinklej - to by se podle toho mělo poznat, jestli to je porcelán nebo glazovaná keramika, ne?

Mám. Meruňky asi 2 minuty vařit, oloupat, vyndat pecky, pokrájet, zvážit, na 1 kg meruněk 500 g cukru, promíchat, druhý den vařit. Přes noc to skladuju v lednici. Letos jsem měla dost kyselý meruňky, tak.jsem ještě doslazovala během vaření. Vařím po malých dávkách podle maškrtnice.
Ja ty tlusty talire nemam rada. Na pohled se mi treba libi, ale jsou na me moc humpolacke, tak nejak neohrabane, ta tlouska mi vadi.
dynda oloupat![]()
Jó, chceš krásnej dobrej džem bez slupek, musíš loupat. Já měla letos 8 kilo za hodinu v cukru, žádný drama, jde to dobře.
dynda Slupky v krásném dobrém meruňkovém džemu přece vůbec nevadí.
Ja ty tlusty talire nemam rada. Na pohled se mi treba libi, ale jsou na me moc humpolacke, tak nejak neohrabane, ta tlouska mi vadi.
Ja taky ne, babicka mela takovou vsehochut taliru a ja jsem vzdy smerovala k tem tenkostennym :)
Tak Betty Konkrétní recept teď nemám. Ale dodržuju starou kuchyňskou magii dát do hrnce vařit i jednu (nebo víc, přiměřeně) pecku. Bez ní to nejde!![]()
Sweet Potato ja na to beru tycovy mixer, to nejse s peckou. ![]()
Tak Betty rozpulim, vypeckuji chvili povarim s troskou vody, dosypu podle vahy zelirovaci cukr. Vezmu na to tycovy mixer a pak 5 minut varim s matou. Tu pak na konci zas vyberu. Naleju do sklenic, na chvilku otocim. Za hodinu a pul mam 8kg merunek hotovo.
Letos jsem delala jeste se zazvorem podle Garfie a to je taky dobry, ale spus do catni.
Jsem dost vytizena osoba, na vyfikundace typu varit to po jedne sklince na panvi opravdu nemam cas. Navic si rikam, ze cim kratsi dobu se to vari, tim vic vitaminu a vlaknity v tom zustane. ![]()
Sweet Potato taky si myslim, merunky teda opravdu na dzem neloupu
continuity Ale tak jde o to povaření s peckou. Při vaření asi nemixuješ, či?![]()
Nevadí, taky jsem je nechávala nebo to mixovala, ale bez nich se mi líbí víc, má krásnou oranžovou barvu, chuťově taky lepší a ta práce mi nevadí, jde to hrozně rychle.
dynda dekuju, ale ja potřebuju rychlorecept, neloupat.
A obyč.cukr nebo zelirovaci?
A pul kila na kilo je OK?
Děkuji i ostatním.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY