Karja braised rabbit papardelle nebo tak nějak na bbcgoodfood. Odkaz nedám, protože na telefonu jsem levá
Jídlo a vaření
Karja Pokud to vydrží do zítřka, mám někde recept na francouzskou variantu s hořčicí a zakysanou smetanou :-). Na ty hřbety ideální :-).
Karja ja si to vubec nepamatuji, to spis bylo, ze kralik nevadi. ja teda dost improvizuji. mela jsem takove kousky toho masa, hodne byly citit tim vinem a pak asi zeleninu, co jsem nela v lednici, mrkev asi. Klasicke nase rizota delam tak, ze varim vsechno spolu, orestuji maso na cibulce, pak nejakou zeleninu, ryzi, zalit vodou a varim ryzi do meka, kdyz davam hrasek, tak az nakonec.
No asi jsem ti nepomohla ![]()
Potravinovy dotaz....nechala jsem pres noc otevreny mrazak, jak moc to vadi? Respektive nedovrenej, se mi.namrazil a ted to jde tezko zavirat....no aspon me to donuti s tim v pristich dnech uz neco udelat!
Karja vadi to hodne, na spotrebu, zere ti to zbytecne elektrinu. Potraviny povolily nebo jsou zmrzle na kost?. Fakt to odmraz, ani vrstva namrazy neni zrovna dobre. A zavedla bych asi pravidelne vecerni kontroly a pro priste poridila lednici, ktera ti bude otevrena rvat ![]()
continuity No musim se do toho pustit, ted jsem nastydla, tak bych volnej cas rada travila jinak, ze jo:-D. Jak co, neco povolilo, ale spis hned u dvirek, co bylo neco mensiho zamrazene pro dite;-). Mne to jednou nedovrel synovec a od ty doby oddaluju to odmrazeni, ale kdyz uz I ted ja nedoviram, tak uz musim.....
MaeGandal Ten recept vypada vyborne, jen u me je problem, ze recepty v AJ musim mit uz tak vecer na zabavu k televizi, ja nez to prelustim, na zadne ranni rychlovareni to neni:-D. Ale to casem prijde.
Nakonec jsem to narychlo upekla, dcera bude mit z toho rizoto a ja s tesyAle jako na to, ze je to pecene maso jen meziprodukt, tak se mi povedl snad nejlip za posledni dobu. A to jsem to skoro ani nesolila kvulo dceri, dala nove koreni, bobkovy list, korenovou zeleninu vcelku, jarni cibulku v celku, cesnek maslo a je to fakt super, ze jsem toho nedelala vic.
Rýchly obed a šup pripraviť broskyňový koláč.
Vilemina včera som mala na večeru tvoj recept. Musím si dať od pár dní cukety pauzu. Nech sa jej neobjem
.
milacka taky to střídám. Ale dobrý to bylo, že? Vcera jsem dělala pečený květák, to je teda taky výbornej pokrm :-)
Karja Tak ten králík v hořčičné omáčce :-). Hořčici smíchat s olejem (jakou nechám na tobě, klasika je dijonská, ale kvůli malé by asi šla i obyč), podle typu hořčice se může přidat sůl a pepř. králíka na kousky, potřít hořčicí s olejem. Rozehřát troubu na vyšší teplotu, králíka dát do pekáčku na 15 minut péct odkrytého. Pak zalít bílým vínem (ideálně muškátem) a přikrytého dopéct. Průběžně přelévat výpekem a po 15 minutách zkusit, jestli už je maso pečené, když ne, chvíli mu ještě dát. Pak maso vyndat, do omáčky přidat creme fraiche, nebo zakysanou smetanu. Nechat projít varem, vrátit maso, přidat čerstvé bylinky (bazalka, tymián...). Jí se to s bagetou, rýží, nebo širokými nudlemi :-).
999 mmm asi budem mít zítra králíka![]()
999 To zni perfektne! To udelam priste, s dijonskou, male vetsinou delam jen tu stejnou surovinu a jiny recept nebo po polovine vareni vyndam a delam oddelene. Ja mam zas docela rada palive a taky teda jsem ulitla na pepr ci kysele, takze vetsinou to mam I vic vyrazne jak treba v restauraci:-D. Takze si chci taky uzit ja a nejist to detske:-D:-D
viktorka_od splavu Já bych si ho taky dala, jen mi ho nikdo na vsi nechce prodat :-). Jestli to budeš dělat, je třeba vybalancovat hlavně kyselost pokrmu, vzít potaz, jak je kyselá hořčice, víno (proto doporučuju muškát) a jestli použiješ zakysanou smetanu, nebo creme fraiche. To je jediná záludnost receptu :-).
Karja Správný přístup :-).
999 Vzhledem k tomu, ze ja rada to kysele, tak pro me v tom ani zaludnost neni:-D:-D....no jen to vino je problem, my ho moc nepijem, kupuju jen na vareni, ktery jsem ted zamrazila, coz teda I mne prijdu trochu prasacky:-D
999 budu na to myslet, díky moc! jinak u nás mají králika v lidlu, ale ne celýho a tak to kupuju kočkám.. no, vlastně.. to taky neni uplně košer.. ale tak co už![]()
Karja Prodávají takové ty malé lahvičky :-). Nebo dej zbytek dopít rodičům. U nás v rodině s tím, že by zbylo víno, problém není :-). A tchýně se vyloženě těší, když peče na Vánoce šampusky, že do těsta přijde jen deci a zbytek popíjí k pečení :-).
999 No moji rodice taky nepijou. Tak trikrat za rok dostane mama zachvev, ze si nacnem lahev, ale nikdy ji nedopijem ani ve trech:-D. My mame I dost nizkou toleranci k alkoholu, ja se fakt hned vozeru a rodice taky a bejt opila doma je takovy ujety:-D. Ale ty maly lahve jsou dobrej typ, to az potkam, tak to koupim do zasoby;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY