Potrefenáhusa taky miluju hovezi po burgundsku, pro me to je podzimni zahrivaci jidlo, uz se na nej tesim (na hovezi, na podzim jeste ne)
Jídlo a vaření
Ounz vypadaji velmi chutne![]()
Lamicka děkuju ![]()
Dostala jsem větší množství domácích rajcat, máte nejake neotřelé tipy, co s nimi? Jak zužitkovat k večeři či obědu? (do kečupu, pyré apod. záležitosti se pouštět nechci)
Muslik usušit a naložit do olivového oleje a bazalky se ti je taky nechce?
Muslik ony chvíli vydrží a já, když mám domácí, tak je použiju i do vaření. Takže do ratatouille, do ragu, do musaky, pod plněný papriky... Saláty ti radit nebudu, těch zná každej přehršel; jinak je jim i jen tak posolený..kolik jich vlastně máš (jestli s těma radama nejsem úplně mimo)
Muslik Vyborna je lenivá rajská podle Cuketky, výsledek používám jako polevku i jako omáčku treba k plnenym paprikam.
Mrakoplas no to já taky, ale teď potrebuju, aby to vypadalo jako fakt uvarenej oběd nejlip co dal hodne práce :-)
a ono je to pritom tak snadny, ze?:-) tyhle jidla miluju
Upekla jsem briošku, místo másla je v těstě jen smetana. Není teda úplně vzhledná. Po vzoru Francouzů, kterým jsem kdysi hlídala půl roku dítě, přidávám trochu černuchy-černého kmínu, ne moc, ale je to geniální

Potrefenáhusa vypada krasne, vubec ne nevzhledne.
Predevcirem jsem varila borsc, vcera byl jeste lepsi.

Lamicka ona se dělá tak, že se udělá 6 překládaných kouliček, který se pak dají cikcak do formy, až skoro do konce pečení to vypadalo tak spořádaně a chvíli před koncem to takhle vyskočilo, že to málem uteklo z formy.
Ten boršč je nádhernej, já ho miluju.
Eee, pridala jsem do chilli con carne cokoladu a nemuzu rict, ze by to vylepsila:-D
Karja ale tam trocha horke kvalitni cokolady patri..! Co bylo spatne?
Pavlena Asi je to tak spravne, ale mne to predtim chutnalo vic;-)' Ale ja to delalavala driv dle sebe, dnes jsem vytahla recept, tak asi nezvyk;-)
Karja ja po vzoru chilli con carne pridavala trochu (!) cokiny i treba do klisky a la zverina. A dobry. Ale fakt treba max ctverecek do vetsiho hrnce. Zmenilo to spis konzistenci nez chut... ![]()
Karja ja to tam taky vzdycky citim a to mam horkou cokoladu (vlastne cokoladu) jinak moc rada:)
Potrefenáhusa To se stava:) ale opravdu vypada pekne. Borsc taky miluju, uz od detstvi, jen mamka ho delavala z nakladane repy (domaci), s cerstvou je podle me jeste lepsi.
Pavlena Hmm,mozna je to mnostvim, ta kosticka byla takova ta vetsi a jidla cca 4-5 porci. Ale rekla bych, ze to takhle ma chutnat, je to takovy najednou mexikansky:-D I kdyz chilli mozna mexicky neni;-)))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY