viktorka_od splavu já je loupu, nastesti máme letos asi tak 5 kusů, takže s tím nebudu muset dělat nic
Jídlo a vaření
Dostala jsem větší množství domácích rajcat, máte nejake neotřelé tipy, co s nimi? Jak zužitkovat k večeři či obědu? (do kečupu, pyré apod. záležitosti se pouštět nechci)
A kolik kil jich máš? Pro mě pro běžnou konzumaci - s fetou/s mozzarellou/jen tak samotné... je půl kila denně v pohodě. Ideál.
K tomu použití do vaření - ratatouille, k těstovinám s česnekem nebo s cuketou... spousta možností...
Muslik A nebo rajčatový džem. Strašně dobrý! Pak ho dát třeba na žervé, nebo pomazánkové máslo. ![]()
Včera letní stew z tafelspitz na bílém víně, zelenině, shitaake a liškách.

andulka01 vypada to krasne, mnam
Tak dnes jsem si to cokoladove chilli dala do domaci tortilly a je to vynikajici. Do testa na tortillu jsem pouzila sadlo a teda doporucuju, s testem se krasne pracuje, nelepi, vyvali se na tenko a je to I velmi rychla prace, skoro jak si opect kupovanou;-)'
Dnes jsme otestovali broskvovy džem a je opravdu super. Chce to ale do něj přidat trošičku kyseliny citronové, jinak by ta chuť byla trochu fádní, mdlá.
Musím říci, že úplně překvapil. ![]()
Jsem zásobovaná cuketama, tak jedu furt to svoje
Vilemina No a co to je? My ted tri cukety vyhazovali....Desny, neda se to tak rychle jist;-)))
kocoureksuggy shivakashi tuším, prostě nějaká indická žula
Karja cuketovy spagety, u nás dost jedou k večeři, páč choť je diabetik, takže večeře jen lehký. K tomu jakejkoli mišmaš zeleninovej
Vilemina cuketu varím, pečiem, smažm, jem aj surovú, tvoje spracovanie a výsledný efekt na tanieri je krásny, farebný a verím, že aj chutný. Môžem poprosiť recept?
milacka naprosto blbuvzdorný recept, ty nudle z cukety lehce podusím na oliv.oleji s česnekem, jen aby trochu změkly. K tomu vedle na pánvi jsem orestovala rajčata, kapie, sušený rajčata, malinko pršutu. A pak smontovala dohromady a posypala parmazanem (českým).
Vilemina nudle z cukety si robím na raňajky, mozarella, vajíčko, rajčina, bazalka- čo dom dal
, skúsim aj tvoju verziu. Dík.
Nevytahne nekdo recept s kralikem, kam se ho dava jen trochu? Mam dva hrbety a nejak me nic nenapada, docela mam chut na takove to ceske rizoto, ale s kralikem nevim, zda me oslovi. Kremove mi ted nejak nechutna,polevku delat nechci a tim jsem ztracena a nemam napad...
Karja rizoto ze zbytku kralika, co jsem pekla na vine bylo tuze dobre ![]()
Karja když zmiňuješ to český (vlastně srbský:-)) rizoto tak já dělám něco takovýho http://makova-panenka.cz/recepty/recept-na-srbske-rizoto-aneb-jak-se-vari-dzuvec/ (cibuli-maso-zeleninu-rýži) obvykle z vepřovýho nebo krůtího, ale králík bude taky dobrej
continuity Ja vubec nevim no a jakou jsi davala zeleninu a tak?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY