Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 10. srpna 2019 18:24
Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 10. srpna 2019 18:31
Reakce na barbucha:

Uf, dělala jsem včera pečenej květák v jogurtu... nějakej recept na netu jsem našla  - a strašnej blaf to byl!

​Asi jsem zkoušela stejný receptza horka se to dalo,.ale za studena fakt hnus. Už nikdy více.

Online viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 10. srpna 2019 18:34

Fakirka já se takhle neporadila s tím curry, pěknej humus a pak mi tu znalé kuchařky vysvětlily, že to byla chyba ve výběru receptu:-)

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 10. srpna 2019 18:56

viktorka_od splavuja právě už nějaké recepty zkoušela a bylo to dobrý.. nevím, co mě to s tím jogurtem napadlo....už nikdy více. Jinak já mám ráda i květák za syrova....

Offline Kokoska
35193 příspěvků moje polička 10. srpna 2019 23:55

viktorka_od splavu noky do polívky dělám jen z jednoho vejce, trochy krupice (přiměřeně), malinko osolit a asi lžíci vody. Musí to být hustota asi jako třené těsto a musí se to nechat dobu stát, ono to trochu ztuhne. Jo a hodně vymíchat, aby v tom bylo dost vzduchu. Většinou jsou nadýchané, ale naposled nevím proč vzniklo něco, čemu babička říkala "jak anglické střelivo".

Z krupice s vejcem a mlékem a práškem do pečiva peču svítek třeba do koprovky.

Ounz nudle z hrubé a na hladké válet  - a nesolit! :) Drobení jsem dělala zrovna minulý týden, a jak jsem to už asi 2 roky nedělala, neměla jsem míru a mám do zásoby na hodně dlouho.

Offline RoSa
10238 příspěvků moje polička 11. srpna 2019 07:24

Kokoska do těch krupicových noků já ještě přidávám muškátový oříšek + lze přidat třeba petrželku; máš pravdu, to vymíchání a vyčkání je důležité - tuhle jsem spěchala a byly jak broky

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 11. srpna 2019 08:43

Kokoska já teď strouhání taky dělala po dlouhý době někdy na jaře do oháňkový polívky. bylo to fajn. 

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 11. srpna 2019 20:35

Zmrzlina je v mrazáku!

Půlku jsem nechala čistou a do druhé půlky rozmačkala borůvky. Sice kanadské, ale aspoň něco.

Už jsem byla ochutnat a je to úplně super!!! Přestávám nakupovat zmrzliny a stanu se samozásobitelkou Manžel má nejradši Míšu, takže příště bude s tvarohem. (a ta karamelová ještě)

Fakt skvělá! Díky za recept!

Offline RoSa
10238 příspěvků moje polička 11. srpna 2019 21:29

Dadoo tuhle jsem v obchodě koukala na to Salko, a na obalu toho kakaovýho je tenhle recept dokonce napsanej na obalu jako tip - přesně ten, co tady někdo dával (ještě jsou tam teda doporučený oříšky mletý přidat)

Offline RoSa
10238 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 20:57
Reakce na Karja:

RoSa Jojojo http://www.kucharinka.cz/karamelovo-smetanovy-dort-s-pekanovymi-orechy/

Nevim, jak je ten recept presne, ted jsem ho necetla, ale nesladim tu slejacku, to uz by bylo moc a ani jssm nemela ty orechy;-)

​Díky za ten recept, dort je vynikající!

Všichni to chválej jak nějaký veledílo - a přitom taková blbost!

Taky jsem tu náplň nesladila (je to sladký dost už od těch sušenek) a navrch jsem to posypala rozsekanýma piškotama

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 21:01

Vy mě taky neštvěte s tou zmrzlinou! Koupila jsem rovnou to karamelový salko a poctivě ho polovinu sežrala jen tak!!!  Cukr mi leze i ušima, dorazila jsem se zbytkem zmrzliny, který se mi nevlezl do krabičky do mrazáku....

Online Karja
44963 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 21:13

RoSa Noo, hlavne nesmis napraskat, ze je to z lotusek:-D. Samozrejme, ze jsi ty korpusy pekla sama:-D:-D

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 21:44

Ja som včera piekla broskyňovočernicový crumble. Jedli sme ho so zmrzlinou, severkou. A teda, musím sa pochváliť, bol vynikajúci.

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 21:47
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 21:49

Garfie

Dadoo sem rada,ze chutnala,kdyz sem tu s tim zacla.:-)

Karja vypada to,ze ten dort z lotusek taky budu muset vyzkouset.

Online Karja
44963 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 22:05

Zarinya :-Dtak zas ty peces ty dezerty, pro tebe je takovejhle recept uplne marnej;-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 22:08

Karja ja pecu rada,ale musim se mirnit,abych prosla dverma.

tohle vyzkousim,jen dve porce do sklenicky.

Ja se uz pul roku omezuju ve sladkym a ted mam asi nejakej abstak

Ale zmrzlinu ze salka uz sem si zakazala.

Offline RoSa
10238 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 22:13

Zarinya mám pochopení, já jsem si kdysi pár +kg přivodila tímto receptem

Likér z ledových kaštanů

250 ml šlehačky, 1 SALKO, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, 1/2 litru rumu.

Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je toho asi litr.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 22:16

RoSa ufff jeste,ze tu kastany nemame.

A ne!nebudu spekulovat cim je nahradit.

Offline RoSa
10238 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 22:24

Zarinya ale je to výborný, skoro lepší než zmrzlina - teda jinak: takový předvánoční spíš to je, což už je za chvíli (jo a ten rum je ten "rum" s plachetnicí, ten tam taky nemáte)