Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 22:31

RoSa nemame.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 23:11

RoSa A kruciš.. Jak nemám ráda sladké pití, tak tahle lepidla někdy můžu! Do skleničky na kostku ledu.. uáááá Asi ho vyrobím. Navíc dobrý nápad na dárek! A mám tu kávový rum (tuzemák) to by mohlo jít !

Zarinya Z těch dvou variant, co jsem udělala, mi chutná maličko víc ta borůvková. Borůvky to lehounce okyselily a není tam úplně silně znát ta salková chuť. Je to takové svěžejší. 

Jen jsem tam zapomněla přidat nějaký ten alkohol, takže mám zmrzlinu úplně kamennou. Takže zatím jsem jen párkrát naškrabala pár lžiček. Což je vlastně spíš výhoda.

Dcera si taky párkrát škrábla a prý super, recept si odváží do Anglie :-D

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 23:19

Ha, zmrzlinu zas udelam, bez salka teda, dobra byla.

A jedu uz tyden v tech nudlich cuketovych s arasidovou omackou, delala jsem druhou varku vcera a jeste jsem to vytunila jalapenos plus vic hub, je to super! 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 00:10

Uff, máte mě s tou zmrzlinou na svědomí. Cca půl panáku rumu, dvě třetiny plechovky pikaa, dvě šlehačky, jeden tvaroh, pořádná lížce kakaa a trocha chilli. Mňam, velmi jedlé, teda až na to, že se mi nějak sráží oblečení nebo co... A zbylý pikaoo případně jako poleva navrch.

A teď mám docela nutkání zkusit to vyrobit z karamelovýho salka s přidáním trochu soli a nasekanejch pistácií. I když to normální salko a borůvky taky nezní špatně...

Akorát k tomu teda asi budu muset přitvrdit s cvičením, no.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 07:59

Prosperina mne pomohlo jedine si ji zakazat...ale je to krusny.

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 08:03

Prosperina Právě to karamelový salko se solí jsem chtěla vyzkoušet. Ale nakonec jsem do toho práskla borůvky, protože jsem se bála, že toho karamelu tam bude málo-když jsem ho půlku snědla  Je to výborný teď, ale karamel tam teda nejde cítit vůbec

Offline Sweet Potato
40652 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 09:28

Když tu pečete ty květáky, kdysi tu jel recept na květák pečený v nějakém asi těstíčku, nevzpomenete si?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 09:56

potrebovala sem jen koupit citrony a po ruce byl jen rusky kram takze to dopadlo,ze sem si odnesla jeste kakaovy salko

ze jako jeste jednou zkusim zmrzlinu z tohodle.

Offline Sweet Potato
40652 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 10:11

Zarinya Ruské salko? Takže Ruská zmrzlina? Mňam!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 10:12

Sweet Potato

no,prave,kdo by odolal....

zacinam zavidet tem na ktery je salko moc sladky....

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 11:05

Co mi to tady děláte s tou zmrzlinou? Teď, když se mi podařilo něco trochu shodit? Salko je na mě sladký, vanilkovej krém se mi míchat nechce, ale chuť mi děláte teda hroznou :-) Ne, nesmím, nechci, stejně by se to u nás nesnědlo... 

Online Karja
44963 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 12:19

Jo teda, pekne tu plavkovou sezonu zakoncujete:-D. PS.: Ja moralizuju, ale ve skutecnosti mama rada jen zmrzlinu na klacku, takze dva mroze denni davka:-D

Offline slniecko admin
19685 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 14:16

No, kúpila som si ingrediencie na tú zmrzlinu včítane rôzneho drobného ovocia...a mimo salka som to všetko zožrala.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 14:24

To ne, potřebuju inspiraci na zdravá jídla, ve vymýšlení sladkých prasárniček jsem docela dobrá i bez vás.

Offline Magráta
8147 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 14:26
@Prosperina - karamelové salko a trocha soli - to není vůbec špatný nápad :-)
Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 16:12

Uff, já to sem neměla psát, asi jsem to zakřikla - už na ten domácí slanej karamel mám děsnou chuť, a mezitím mi volali naši, že Cuketkovy tvarohový knedle byly tak gut, že by je ode mě rádi zejtra ještě jednou (a protože jsou oba dost nemocný a já momentálně zatím nejsem v hororovým skluzu s prací, snažím se jim dělat pomyšlení), a pak mě čeká vyvařování či spíš vypejkání na drahého oslavu, potřebuju něco došít, alespoň něco upracovat... no prostě na další kulinární experimenty nějak nejsou kapacity. Takže k dělání zmrzliny se dostanu až někdy v pondělí, a přitom na ni mám chuť udělanou už teď...

I když vlastně je to nejspíš dobře, protože jsem se ráno nevykopala běhat, jak jsem si po sežrání tý včerejší megadávky pikaový s chilli slibovala.

Offline Kokoska
35193 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 16:55

Zarinya mně se kroutí jazyk a trnou zuby, jen slyším SALKO. Takže tohle určitě dělat nebudu, zato ujíždím na kupované ruské zmrzlině v kornoutu. 

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 17:18

slniecko  ja idem už tyzden v low carb, tak sa sama seba presviedčam, žeby ta zmrzlina zo salka bola pre mna príliš sladká... 

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 18:20

carries hele vynech salko a dej jen uslehanou slehacku a bud ovoce nebo kakao a je to LC, delala jsem minulej tyden a super. Jo a zkousela jsem fat bombs, jednu jahodovy cheese cake a jedny cokoladovy s arasidovym malsem a vlaskyma orechama, oboji super

Offline slniecko admin
19685 příspěvků moje polička 14. srpna 2019 18:56

carries ja len teraz neviem, čo s tým salkom