Proč ne Eva já dělám dýňovou polévku s chilli-papričkama a zázvorem (čerstvý) + kokosové mléko
Jídlo a vaření
mitford sister Super, tak to budu delat priste, dnes mam nachystano na kure madras;-).
RoSa díky. Ingredience by byly. Asi bude dnes na večeři :)
Proč ne Eva Taky doporučuju dýni dopředu upéct, tak chuť je mnohem lepší. Osolím, posypu kořením a pokapu olejem a pak dám péct. Potom v hrnci zaleju vývarem, rozmixuju tyčákem. Je výborná i tak, ale kokosové mléko a chilli, jak doporučovala RoSa , ji posune ještě výš. Na talíři sypu opečenými dýňovými semínky a koriandrem.
999 Jo, upéct a klidně maličko přižahnout růžky. Akorát to má jednu nevýhodu - většinu sežeru z plechu ještě před doděláním polévky :-) A taky dělám s mrkví a marockým koření, chilli a limetou.
andulka01 S obojím souhlasím :-). Ožahnout růžky a někdy ani na polívku nedojde :-).
999 Jsem posledně musela pro další dýni a dopejkat
jsem slíbila polívku mámě, tak tu druhou dávku jsem pro jistotu nekořenila před pečením, koření jsem osmahla až v hrnci.
999 Tak upect me nenapadlo, to bude vazne chutnejsi! Ja to restuju, priste upecu, dceri delam soft verzi s mrkvi a priteli pak pridam zazvor a chilli.
Coz mi dochazi, ze mam v mrazaku posledni balik dyne, uplne jsem si oddechla, ale uz za chvili privezou tchani jiste dve obri dalsi a to me asi svihne. Letos jsem se rozhodla, ze z toho udelam spis pyre a pak az to zmrazim. Ma s tim nekdo zlusenost? Na ty kostky mi prijde, ze to chytne dost vody a pyre je stejne v 95procentech vychozi surovinou do dalsich receptu. Jo a ten dynovej chlebicek byl fakt dobrej, jste mi nedali zadnyho lajka! I pritel si to objednal na priste a to on vetsinu sladkeho peceneho neji.
andulka01 takhle jsem naposled ujedla pulku peceneho kvetaku na polivku :) a pak prisla nase mala food kriticka, rekla, ze to vypada moc pekne a snedla dalsi porci. tak jsem pekla znovu :)
Karja no normalně to upečeš a rozmixujrš a nacpeš do mrazaku
999 upeču. Koriandr teda nemám, ale určitě to bude dobré i bez.
Karja zatím jsem taky dýni jen restovala. Pečená bude určitě chutnější
Karja Mně dýně ze zahrádky vydržely u rodičů na chalupě v chladné místnosti do jara. Jestli máš přísun, zkus jednu dát do sklepa jako testovací, třeba tam taky máte dobré klima a nemusíš to dávat mrazit.
Karja a ty obrovský na kompoty?
Ounz To mi radis nebo se ptas?:-D:-DJa kompoty rozhodne delat nebudu a jo, jsou to ty obri, ty male jsou chutnejsi, tyhle nejsou tak plne chuti.
Karja ne jen se ptam?mama je děla (kompoty), má je ráda hodně a tuhle mi říkala, že to musí bejt ta kompotová odruda..ne kdejaká obří dýně. A loni ani nesehnala (díky tomu sem se to dozvěděla)
to pyre to jistí, myslim, že je to o dost skladnjši, já ji to ale vyráběla jen z načaty hokaido
Ounz To bude ta kompotova, nasi ji taky mivali, ja myslim, ze je to takovej ten ,,zastaralej,, typ odrudy a k ten modernim vhodnym na slana jidla nepokrocili jeste. Moji rodice taky znaji dyne jen na buchty a kompot.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY