Mutziputzi z netu recepty jsi nezkousela?
Jídlo a vaření
stes Ten dotaz byl blbě, takle spíš - maj to někde u nás?![]()
Mutziputzi To je cesnaková majonéza, nás to naučil robiť Španiel, ktorý na Slovensku pracoval.
Mutziputzi Já to dělám podle J.O. https://www.jamieoliver.com/recipes/eggs-recipes/aioli/
999 to snad zkusim, díky![]()
Mutziputzi Mně to taky chutná :-).
999 a fakt to delas z olivovyho? rucne, nebo mixerem?
viktorka_od splavu Z olivového, chce to nějaký jemnější. A dělám to v mixéru.
Mně tedy majonéza z olivového oleje nechutná. Není to "ta majonéza". Chutná prostě jinak.
Já dělám majonézu tyčákem
A vynikající je limenéza - majonéza, do ní trošička drceného česneku a trocha citronové šťávy a nastrouhané kůry.
Je ale neskutečně dobrá, taková hodně svěží, mnohem lehčí, než tatarka. Zejména tedy k masu.
Recept je od mé kámošky, název jsem dodala já ![]()
Dadoo limenezu
delam taky, jen pul na pul majonéza a kysana smetana. Je to mor.
Mutziputzi Hele staci kdyz mas mixer (ponornej a nebo rucni s metlickama, metlicky mam radsi) a je to za 3 minuty. Ten olej je lepsi jak pise 999 olivovej jemnej, jinak to bude citit. Nebo muzes dat jinej i. Zasadni je prilivat na zacatku pomalu, jinak se to zdrcne, jak to mas jednou v ruce tak hotovo za 5 min komplet.
Ja davam do zakladu krom dijon jeste malicko cibule a ocet, sul, pepr na hrubo. Pak cesnek podle toho na co to jde, nebo pazitku (na lososa treba) atd.
https://www.cuketka.cz/?p=3230
999 delas to v klasickym mixeru na smoothie? to jsem nezkousela, ale slo by mnozstvi do zasoby!! prosim poreferuj.
Dadoo jo ja tu metodu znam, ale preferuju tu druhou :)
0zero7 Já to dělám v tomhle mixéru :-). Je po babičce a mám ho hlavně kvůli majonéze a drcení ledu :-). Foto ilustrační, ale je to asi on.
0zero7 aha. Tak jsme dělávali majonézu doma za mého dětství. Mixer, ve víčku otvor a tím pomalu přilévat olej. Majonéza do bramborového salátu na Vánoce. Nejlepší majonéza ![]()
Dadoo delam taky podle cuketky a z olivace mi nejede.
Taky se to někdy jmenuje aioli (je to to samý, prostě česneková majonéza), najdeš pod tím názvem recepty na netu a mam pocit že jsem to někde prodávat viděla (dokonce snad v Lidlu?).
Já to moc nemusím, ale zřítelnice to miluje a leje si to na všechno, tak jsem si toho někde všimla právě nedávno.
Přesně tenhle mixér jsme měli, byl super! A vydržel desítky let! Někdy předloni jsem sháněla podobnej (právě kvůli ledu) skleněnej, sehnala - ale ten vydržel bez poruchy snad dva měsíce ![]()
jo a super rychla cuketa s vejcem a syrem na plech, ala bramborak, asi to dela spousta lidi, ja to neznala, je to fajn!

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY