Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 29. zaří 2019 22:26
Reakce na Mrakoplas:

Otazka. Ked chcem kuchynského robota, ktory zvladne miesit cesto na chlieb (hutne), aky vykon potrebujem? A fakt za to musim dat 800€co pozeram napr kenwoody s vyssim vykonom,tak to su ine pálky teda. Kto mate s cim skúsenosti a chce sa vam o ne podelit, budem rada, dakujem :)

Plus este jedna. Byva takyto tovar v zlavach na black friday a cyber..alebo sa neoplatí cakat a kupit teraz?

​Ja mám KitchenAid. Stál síce okolo 700 eur, ale som s ním výsostne spokojná. Do takého stroja sa oplatí investovať. 

Offline Karja
44972 příspěvků moje polička 29. zaří 2019 22:28

Dadoo Mne chutnaj, je to ctvrty dynovy jidlo tento tyden. Ale myslela jsem tenhle konkretni recept, chutna to jak knedlik, tak me zajimalo, jak kdo ty noky dela.....No a udelej ten dynovy koreneny chlebicek, to je fakt dobra buchta, to te presvedci!;-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. zaří 2019 22:31

Karja ja to nikdy nedelala a delat nebudu,ale kdyby nahodou tak urcite bez brambor.

Offline Karja
44972 příspěvků moje polička 29. zaří 2019 22:32

Zarinya Vid, chytra holka a to jeste bez zkusenosti....no nevim, co me to napadlo...pritom ty bez brambor jdou aspon zmrazit....To bude zitra ale hnusnej obed:-D:-D

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 00:16

Biely kvet Ja mam taky KitchenAid, ale US verzi a utahne teda vsechno, ale ted jsem nastudovala na etikete,ze ma vykon jenom 325W Kolik ma ten evropskej?

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 07:54

Setare Ja mám na etikete uvedených 300 W.Ale teda neviem, či je to smerodatné, lebo na tých z Lidlu ( ako to už niekto tu spomínal) je1200 W a cesto na chlieb neutiahne.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 08:50

Karja z celorocni kucharky, ktere davala Grossularia na MP (ma recept na webu). Je tam i muskatovy orisek a parmazan, jsou vyborne, jen nekdy je v dyni moc vody a chce to hodne mouky. Letos jsem je delala s hovezim na houbach a zbyzek pak jen pro sebe s houbovym ragu se spenatem a vajickem. Moc jsem se pri foceni nesnazila... ja zase nemam rada dyni nasladko. 

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 12:12

Karja Já stejně jako Lamicka podle Grossularie. Chutnaly mi, ale patuju si, že to byla docela drbačka, tak se letos zatím marně přemlouvám udělat je znovu. Ale zase já jsem na rozdíl od tebe z kategorie líná kuchařka, nejraději všechno syrový někam nahážu, zapnu a za hodinu až dvě si vyzvednu hotový jídlo :-)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 12:18

Garfie jo, jsou pracne, tak jsem se rozhodla jich udelat hodne a zamrazit, a oni je skoro vsechny snedli k veceri.

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 12:20

Lamicka Jo, taky si pamatuju, že jich bylo málo!!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 12:25

viktorka_od splavu tak to som rada, ja mám tiež vždy s tým úspech :-) Inak s banánmi mi to ešte nenapadlo robiť, a pritom je to perfektná kombinácia, nabudúce skúsim

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 12:35

Setare Biely kvet tam bude rozdiel asi v tom, ze niekde je uvedeny prikon a niekde vykon takze to nejde porovnavat.

Offline Karja
44972 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 13:38

Lamicka Tak ja se na to podivam. Ty moje byly nakonec hrozne dobry a s tema bramborama mnohem lepsi nez bez, takove mekci. Jen bych upravila pomer dyne/brambory a pridala trosku pepre a muskatoveho orisku priste. 

Offline Sweet Potato
40659 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 15:44

Já ty noky zkoušela jednou. Mouky jsem tam musela nasypat málem kilo a furt se to lepilo, strašná práce s tím. Byla toho hromada, jak jsem zahušťovala a zahušťovala.A extra zdravý to určitě nebylo. Rodině to chutnalo, prý jestli to zas udělám, ale mně to přišlo dost tuhý a nezajímavý, na to kolik času jsem s tím zabila. Radši jsem měla sežrat ten polotovar, upečenou dýni.

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 15:57

co mi to dělaj!!!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 16:48

Sweet Potato ona jednou Grossilaria psala, ze zalezi kolik ma v sobe dyne vody. Ja jednou udelala noky uplne pevne, stacilo malo mouky, ale od te doby se mi to uz nepovedlo, ted naposledy jsem tam nasypala snad pul pytliku mouky a stejne jsem je musela tvarovat lzici, protoze to teklo. Jednou za rok je udelam, protoze mi hrozne chutnaji, ale stejne si vzdycky nadavam, ze jsem tu dyni radsi neupekla v troube.

Offline milacka
5892 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 16:52

betsey potřebovala jsem se zbavit přebytku banánů a má velký úspěch u strávníků, díky

​môžem poprosiť recept? Banány môžem jesť každý deň, aj v ovsenej placke, koláč vyzerá báječne.

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 18:11

Lamicka A teda se blbě zeptám... ty tu dýni nepečeš před tím než zaděláš noky? Já ano a nikdy jsem s vodnatostí problém neměla.

Offline Sweet Potato
40659 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 18:14

andulka01 Nevím, jak Lamička, ale já ji samozřejmě pekla. V receptu psali 200-250 g mouky, nasypala jsem tak třikrát tolik! A to jsem předtím té upečené dýně pořádný kus sežrala.

Offline andulka01
12868 příspěvků moje polička 30. zaří 2019 18:16

Sweet Potato Aha, tak teda nevíííím... zkusím zase udělat. Se mi teď skoro nic nedaří, tak to by bylo aby nebyla aspoň trochu vodnatá :-)