Toto cesto pouzivam ako univerzalne na vsetko sladke kysnute v podstate.
Jídlo a vaření
Janulik03 jaj, kvásek nemám ![]()
RoSa skus tie kvasnice
Janulik03 kvasnice jsou droždí, že? zkusím... dík!
Janulik03 pěkný!
Mně jednou zbylo v lednici po grilování něco podobného. Nakupoval kamarád z ciziny, takže obal nestudoval. Já taky ne, přistoupila jsem k tomu tudíž bez předsudků. Hned po otevření mi TO divně smrdělo, ani ne jako zkažené maso, naprosto neznámý pach. Pak jsem koukla na obal a zjistila, že kromě vepřového a hovězího v tom je sušená kořenová zelenina a červená řepa. Pak ten odér dával smysl. Pro jednou mě to nezabije, to všechno normálně jím, takže jsem z toho upekla plánované masové koule do omáčky ke špagetám, které jsem ovšem z trouby rovnou přesunula na kompost. Ten smrad se prostě nedal, mám dost citlivý nos a při kojení asi ještě víc. No docela klika, že jsem nenaplánovala třeba sekanou, vařený brambory k obědu by asi byly překvapení, u těch špaget vegetariánská verze nevadila.
Jo, to je ono, přes smrad z toho albertího masa jsem se nepřenesla. Ale občas tam koupím králičí svíčkovou, dělám to na divoko na zelenině a manžel to má moc rád. Já teda králíka nemusím, v dětství jsme to měli pořád, teta nás zásobovala. To bylo jak u Škopků - tu přední nohu sníš!
Jdu opět pro radu - potřebuju nějakou "lepší" buchtu/koláč, bez jakýchkoliv ořechů, máku, nekynutá.
Minule jsem pro stejné strávníky dělala tento koláč a byl skvělý a sklidil úspěch. Jde samozřejmě udělat s obměnami, jen bych radši něco trochu jiného, jen nemám inspiraci. Asi něco s nějakou náplní, vláčného, nesuchého?
Kvúli jednomu strávnikovi nic ořechojidního, kvůli druhému nic kynutého a kvůli mně nic moc přenáročného, nejsem zdatná pekařka.
dynda Jo presne ja jednou z te ,,sekane,, udelala bolobskou a ani ta bolonska tu divnou pachut neprebila....
Karja neskoroooo tu sa ranajkuje o 5,30
Janulik03 No kdyz ted vyjedu, tak pocitam ze to zitra do 5:30 stihnu, tak abys vecer zadelala;-)))
Karja dobre odlozim ti kusok vianocky, tu som upiekla pred chvilou. Domaci malinovy dzem ako bonus.

Janulik03 moc pěkná..
tarra Co míša řezy?
mrkvovou polívku se zázvorem jsem tuhle dělala, doma se to teda úplně s nadšením nesetkalo, ale já ji mám moc ráda

Potrefenáhusa
včetně talíře.
Kokoska Děkuji, možnost by to byla, jen je to zase tvarohové...ale možná to zbytečně řeším.
RoSa su kvaskove . Rozkvas 100g mlieko, 40g cukor, 150g hl.muka, 2 lyzice kvasku.
Cesto: 300g hl. Muka, 100g mlieko, 70g cukor, 100g maslo,1zltok, stipka soli. Plus rozkvas, ten by samohol nahradit asi kvasnicami, nemam vyskusane. Potriet bielkom, posypat celym makom.
Z tejto davky mam jedno vianocku mensiu a 8 ks lupaciek. Piekla som 18 minut na 170 st
Koľko si nechala kysnúť kvások a potom cesto alebo aj hotové lupačky? Ďakujem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY