Biely kvet vecer som urobila rozkvas, rano cesto a ked narastlo, cca 4-5 hodin podla teploty v miestnosti, uplietla vianocku z polovice zo 4 pramenov (tu som dala do chladu ) a zo zvysku som urobila rozteky, tie potom kysli dve hodiny a potom potrela bielkom, posypala a upiekla.
Jídlo a vaření
Janulik03 Ďakujem!![]()
tarra mam rada toto, ale delam to normalne na plech (maly) a nedavam tam ty orechy
je to takova jemne a trochu jako tiramisu
https://www.lovefood.com/recipes/56971/frances-quinns-coffee-shot-cup-cakes
Potrefenáhusa krasne
Potrefenáhusa
a talíř taky
Karja ja dnes delala tvuj doporucovany karamelovy dort se smetanou.
Ale jen do sklenicek a ze susenek spekulatius a liskove orechy navrch.....trochu babica no, ale je to vyborny!!!!![]()

Zarinya Vid a ted si to predstav jako dort a ze si lidi myski, ze si kazdy ten plat pekla:-D:-D. Ja pristi peceni mam v planu takove pusinkove korpusy z bilku a vlaskych orechu, prolozene kremem z mascarpone, nahoru svestkovy rozvar a karamelizovane vlasaky, ale nevim no....ty korpusy se musi pect I zadelat pry zvlast....mozna vytahnu ty susenky:-D.
Dnes jsme byli na narozeninove oslave a bylo tam pet dortu, vlastne kdyz pisu ted o tom peceni, je mi trochu blbe:-D.
Spekulatius mám strašně ráda, škoda, že tady nejsou k sehnání.
kocoureksuggy jako kde tady? já je kupuju v Lidlu... ale nevim, kde se nacházíš...
Fakt v ČR? Tak to mám mezery! Dík za tip!
kocoureksuggy Ano v Lidlu. A kdyby je neměli pořád, určitě je budou mít ted, na podzim a v předsvátčí
. Mívaji normální a mandlové, sypané plátky mandlí.
Tak to děkuju, vůbec jsem netušila. A potvrzuji, že sušenky se šlehačkou jsou opravdu moc dobrý!!!!
ice tenkej krajíček chleba s morkem z polívky
vzpomínky na dětství...
u nás dnes darovaná špagetová dýně, nevěděla jsem co s ní, tak podle Florentýny a dokonalý, i nežravý dítě to pochválilo!

viktorka_od splavu to vypadá zajímavě, já ji měla jen jednou, dobrý, ale hrozně sytý, co tohle? To je se špenátem?
Ounz jj se špenátem, viz recept v odkazu. nedělala jsem ho teda přesně stejně, na litry bešamelu mě neužije, ale špenát se smetanou a čedarem a sytý to bylo tak, že zbylo ještě k večeři, kdy jsme to použili jako pomazánku k bagetám:-)
viktorka_od splavu jo to je odkaz, já to přehlídla, díky :)
viktorka_od splavu tyjo,jasneze musim vyzkouset spagetovou dyni![]()
![]()
Zarinya musis
vubec nejsem dynovy nadsenec a na ruzne plnene a zapekane veci jsem lina, obvykle to nestoji za namahu. takze pokud se mi zamlouva, uz to stoji za vyzkouseni![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY