Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 00:15

whiskas Pochopilas to úplně správně. Vejce dáš do jogurtu (když zapomeneš, nic se nestane) a pak jdou řízky rovnou do strouhanky a rovnou na pánev. Ještě je taky dobrý místo strouhanky obalovat v drcených lupínkách. Nebo, a to mám úplně nejradši, do strouhanky sypu sezam. Moc hezky to pak vypadá.

Pro mě už je klasika tohle a bez jogurtu mi, zvláště ty kuřecí, přijdou suchý.

MP Marge je to úžasný! Za málo peněz hodně muziky.

Tak Betty to mě těší! Já už to naučila kdekoho

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 00:54

Co si mám počít s falešnou svíčkovou? Něco jednoduchýho, nezvoratelnýho, prosím (svíčkovou určitě dělat nehodlám) 

Offline 0zero7
11952 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 03:40

moora tatarak? Myslim ze jde i z falesne. Dneska jsem udelala z prave a bozi je. 

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 03:51
Reakce na Dadoo:

MP Marge je to úžasný! Za málo peněz hodně muziky.

​ No a jeste v podstate bez prace - cili recept podle meho gusta

Nejvic se to zjevne muze ruzne obmenovat podle toho, co se prida do jogurtu, takze se to hned tak nepreji! 

My teda mame na Stedry den stejk, ale nalozim na vikend

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 03:53

Dadoo Akorat ja teda ty rizky potom misto smazeni upecu v troube, ale to by nemelo nicemu vadit...

Offline RoSa
10240 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 07:28

moora my rádi děláme z panenky tohle - ale recept je na vepřovou, tak nevim, jestli to jde i z hovězí? pokud ne, tak asi fakt ten tatarák

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 08:39

moora cokoliv co ze zadniho (i kdyz je to predni:-) na houbach, na horcici.. proste nejaky to uho

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 09:23

moora upekla bych to na korenove zelenine a divokym koreni, se slaninou na kosticky (vsechno osmahnout na masle a na tom pak zatahnout maso osolene a natrene horcici). Stavu se vsim rozmixovat na omacku. Pece se to samo, zadna moc prace s tim neni. Priloha cokoliv, salat, brambory na vsechny zpusoby, i ryze by sla, kdyby mel nekdo potrebu.

49476 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 09:29
Reakce na Kokoska:

moora upekla bych to na korenove zelenine a divokym koreni, se slaninou na kosticky (vsechno osmahnout na masle a na tom pak zatahnout maso osolene a natrene horcici). Stavu se vsim rozmixovat na omacku. Pece se to samo, zadna moc prace s tim neni. Priloha cokoliv, salat, brambory na vsechny zpusoby, i ryze by sla, kdyby mel nekdo potrebu.

Kokoska ale to je svickova, jen bez smetany:-) ryze se k tomu hodi velice, ale pracny to preci jen je, tedy z cerstve zeleniny. dobry samozrejme moc

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 10:02

kocoureksuggy whiskas Děkuji moc!

MP Marge Taky moc děkuji, koukám, že jsi to stihla v poslední chvíli

Offline Kokoska
35195 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 10:04

viktorka_od splavu svickovou jeste spikuju a kulicky pepre taky cpu do masa. A zeleninu se da nakrajet nahrubo, to je chvilka. Pokud si chci usetrit praci, s klidnym svedomim tam dam mrazenou. Ja tohle za slozity jidlo nepovazuju. Skrabat nebo mlit maso na tatarak, delat k tomu topinky, to je nastejno. Navic kazdy syrovy maso neji, pokud prijde navsteva.

49476 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 10:50

Kokoska no hlavne to je na tatarak nevhodny kus masa.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 13:01

moora Nakrajela bych na kousky, okorenila, nalila na to cerveny vino, aby bylo maso ponoreny, soupla do trouby. Sedla si, dala nohy nahoru a zbytek vina vypila. Ale ted koukam, ze uz je asi pozde a mas zpracovano, tak priste.

49476 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 13:24

brósek

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 15:01

crazydaisy zpracováno nemám, furt to leží v lednici.

dík všem za tipy. mně to přijde jako pěkný maso (dostala jsem), ráda bych z něj udělala něco dobrýho, trochu se bojím, že z toho udělám vysušenou podrážku. něco jako roštěnky by nešlo?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 15:28

moora Mozna jo, ale ty ja neumim

49476 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 15:59

moora jj urcite, to je co jsem psala

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 09:42

moora Hele zkus vygooglit anglicka hovezi pecene, to se dela samo! 

Edit: Jo a je to dobry, a nepokazila jsem to ani ja;-))). Nejsem si jista, jaky maso na to doporucujou, jestli tohle neni treba az moc dobry;-).

Offline 999
19916 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 09:57

moora Jestli je to falešná svíčková, tak to někdy bývá hajzl karta, protože to může být tuhé. Takže buď burgundu s červeným vínem, klidně i nějakou primitivní variantu, jako nakrájet na kostky, osolit opeprit, prudce osmahnout, přidat cibuli na hrubší kusy, zalít červeným vínem a pomalu péct, případně tekutinu dolévat vývarem. Když to budeš chtít vylepšit, před podáváním přidat žampiony, které opečes nakrájené na větší kousky na oleji. Pak se už může jen přidávat, třeba osmažené šalotky ( mně v tom teda chutnají i ty kupované nakládané :-)).

Roštěnky by šly taky, jestli nemáš osvědčený recept, tak ti ho napíšu. 

49476 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 10:45

Karja bych řekla že na rostbíf se přední nehodí, to by fakt bylo tuhý