eless To je strasne milej dortik!
Jídlo a vaření
Prosím o radu. Má přijet návštěva, tak jsem se rozhodla upéct kachnu. Nevím, jestli ji mám péct vcelku, nebo jestli před pečením rozporcovat. Jak je to lepší? A pokud vcelku, tak nejprve hřbetem dolů, nebo naopak?
Dalia nevím,jestli ti neradím pozdě na pečení kachny,ale peču vcelku.Večer třeba ve 20.00 ji omytou,osušenou,posolenou a lehce mletým kmínem posypanou dám do litinového hrnce-nepodlévám,nasucho...troubu na 100 st.a ponechám svému osudu celou noc....ráno slévám nadbytečný tuk a nechám odklopenou "chytit barvu" Je to bez práce a je super měkká a šťavnatá...
Dalia Jo a přiklopenou a na záda..
Jojo, ty nejjemnější vlásky(jak se to strouhá na bramboráky třeba)
...aha![]()
![]()
(já teda najemno. Ono je to asi podle chuti každého. No, ale ty nudle radši tenké asi)
Maureen Potrefenáhusa Moc moc děkuji! Návštěva přijede až někdy odpoledne, tak snad se kachna do té doby upeče. Hledala jsem info i na netu a tam psali, že se má péct při 120 °C asi 4,5 hodiny.
A během pečení se neotáčí?
Potrefenáhusa Miru Naši dělávali bramboráky najemno, já se naučila dělat nahrubo. ![]()
...no, je fakt, teď jsem si uvědomila(už je to pár měsíců, co jsem bramboráky nedělala), že vlastně na ty bramboráky i na bramborové knedlíky to strouhám od každého trochu(ale teda víc najemno...)![]()
Potrefenáhusa Při tomhle druhu pečení je třeba dopředu ověřit, jestli po několika hodinách automaticky nevypíná trouba :-). Vlastní zkušenost...
Dalia Já ji neotáčím.
Hm, zrovna jsem si v noci tak v půl třetí říkala, že bych potřebovala tu samovypínací.
Potrefenáhusa Při tomhle druhu pečení je třeba dopředu ověřit, jestli po několika hodinách automaticky nevypíná trouba :-). Vlastní zkušenost...
No hele naše fakt ne... (takovejch pětadvacet let by ji i bejt mohlo...)
(oni na to upozorňujou v každým receptu)
Miru Mne prave u toho strouhani nahrubo chutnaj ty zlatý tvrdý okraje a vůbec celej ten bramborák mi přijde zajímavější než když to najemno udělá vyloženě to kompaktní těsto
barbucha Potrefenáhusa Nás tehdy zachránilo, že jsme šli někam na drink a když jsme se vrátili, tak trouba vypnutá. Tak jsme ji zapnuli a dali si budíka za další 4 hodiny :-).
Dalia já tady půjdu proti proudu. Peču zásadně prsama dolů. Prsíčka jsou minutové maso a pokud je nechci desetihodinovym pečením vysušit, musí se macet v tuku.
Ale ono je to asi jedno, protože už dávno pečeš
Ať se povede.
Dalia kachna standardní velikosti 6 hodin přiklopená neotvírat neotáčet. dobrou chuť!:-)
999 nám takhle vypíná sporák (blbý na vývar), trouba naštěstí ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY