Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 16:21

Potrefenáhusa Já myslim, že minimálně jednu má právě takovou hi tech, elektrolux..

Offline Miru
17134 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 16:54

...jdu si dělat horkou čokoládu:

v plnotučném mléce(cca 0,4l, případně je možné část mléka nahradit smetanou 31%) rozpustím hořkou čokoládu(tabulku). Nepřislazuju. Možno přidat špetku skořice. Mám to ráda hodně horké

Offline RoSa
10240 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 18:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Ounz Já tady tak občas roupama tu novou kuchyň vymejslim a s tou troubou vejs taky nevim, ale lidi si to teda dost chvalej.akorat nám by se to asi nikam nevešlo, je to fakt vzdycky oříšek 

​Já si teda nemyslim, že je trouba ve vejšce praktická - jak pak koukáš do hrnce, shora? To si asi musíš stoupnout na židli...

Ale u té klasicky umístěné určitě doporučuju ten výsuvný teleskopický mechanismus, jak ti to vyjede celé komplet i s bočnicema!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 18:23

Truba pri zemi mi nevadi, az tak nepeciem a neohybam sa k nej. Ale dostala som tip na umyvacku riadu vo vyske a to sa mi zda super, lebo tu otvaram sto krat za den. Bohuzial do mojej kuchyne som ju nemala kam dat, musela ist dole, tak sa budem zas ohybat.. ale ako napad mi to prislo super.

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 18:29

RoSa A tak ona nemusí být úplně vysoko, tady je to tak mezi, ze vidíš dobře (to nad tím je předpokládám mikrovlnka, nebo něco takovýho)

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 18:33

Ohledně tý výš uložený trouby psala tuším Grossularia, že od tý doby, co jsou "v módě" přibylo úrazů typu polití se vařícím výpekem. Což není nic, o co by člověk stál. Od země to na sebe nepřevrhne.

Dobrá vychytávka do trouby jsou ty teleskopický výsuvy, jak padlo výše.

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 18:36

hele, už rok to mám takhle a absolutní spokojenost, včetně toho teleskopickýho vysuvu

Offline RoSa
10240 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 18:39

Potrefenáhusa mě by to hrozně rozčilovalo, ty nabouraný linie, jak to skáče... takový chaotický

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 18:52

RoSa Tak to bylo mysleno jen jako demonstrace umisteni trouby, predpokladam...

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 18:52
Reakce na RoSa:

​Já si teda nemyslim, že je trouba ve vejšce praktická - jak pak koukáš do hrnce, shora? To si asi musíš stoupnout na židli...

​úplně stejně, jako koukám do hrnce na sporáku. nebo ty si na to bereš židli?:-O

coralline mě z tohohle důvodu docela děsí ta mikrovlnka nad troubou, to už je fakt moc vysoko, i na mě teda, ale hlavně jsem měla strach kvůli děckám, jak si ohřívaly cokoliv, že si to pak při vyndávání nalijou rovnou do obličeje:-/ trouba ta je prostě pohodlně při ruce, viz výše:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 22:35

viktorka_od splavu my zase máme mikrovlnku nad linkou a zatím 20 let žádný úraz..ani děti. Klepu teda, ale myslím, že jsme všichni naučení.

Offline Lama_z_Lana
6735 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 18:51

SunEclipse

Je to teda z mýho "hrnečku vař", tak to snad smysluplně zreprodukuju Jen místo vodky jsem dala klasickej rum, já tu vodku v těch likérech moc nemusim. A teda jen 200, zas tolik alkoholu nepotřebuju.

Nejedřív jsem si teda uvařila to espresso. Pak na pánviče udělala z vody a cukru karamel, do kterýho jsem pak opatrně přidala jednu smetanu a pořádně promíchala. Pak se espresso, druhá smetana, cukr a karamel vařil 7 min při 100C, poté se to nechalo schladnout na nějakejch 70C a přidal se alkohol. Pak už jen pořádně promíchat a je to. Zatím jsem jen ochutnala a dobrý teda. Až se vrátim ze sauny, tak si do tám na mražený maliny, to je letos moje slabost (odzkoušený s vaječnákem)

Kalorická pecka, trošičku no

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 18:53

Mrakoplas Tu myčku ve výšce pořád prosazuju já, vnucuju to každýmu, s kým řeším kuchyně :-) Já sama to nemám, ale viděla jsem to u švagrové a je to super! K myčce se zohneš 100x denně, ale k troubě 3x během pečení....

Offline SunEclipse
3511 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 19:05

Lama_z_Lana vypadá to prudce pitelně

Offline Janulik03
20393 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 19:30

Lama_z_Lana asi idem na to , pozeram ze suroviny mam vsetky. Ale nemam ta rada

Offline Janulik03
20393 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 19:35

Potrefenáhusa vidim ze dte riesili ruru vyssie. Mam to anad nou mikrovlnku. Velmi pohodlne a sikovne na pecenie. Len tiez v poslednej dobe mi ten plyn ide na nervy ale len preto ze sa zle umyva sporak okolo horakov. 

Mam to takto a rura uz ma vymenene spodne spiraly, odpalilo ich liatie vody pri peceni. Moja dalsia rura musi byt parna. 

Offline rozarka
4229 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 19:39

Janulik03 Já takový prasárny miluju, když to chutná po kafi, ani alkohol v tom nemusí být. Ani jako konzervant, páč bych to vypila za večer. A pak bych si to vyčítala. Mám tohleto, jako jiní s brambůrkama. 

Offline letfenixa
10968 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 20:09

Garfie ja mam tú malú stolovu umývačku, takže normálne na linke je položená

Offline Janulik03
20393 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 20:13

rozarka tiez to mam rada

Offline SunEclipse
3511 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 20:16

Janulik03 tak dej vědět, jak dopadla výroba