Garfie Já se ti nesměju, já se za tebe úplně kroutím!
Postřehy z Japonska
Garfie zajimave. No tohle je jedina akce, kde bych byla jako ryba ve vode. Nesnasim kostymove akce a i kdyz je, tak jdu "civilne", treba carodejnice u nas. Kamaradka na me minule koukala a ptala se , jestli je to kostym, nebo pak jdeme do opery
. A zasadne netancuju. Tanecni jsem odtrpela a uz neumim zadny spolecensky tanec. Ale nemam rada ani trsani na parketu, to uz musi byt a vetsinou me tam nekdo dotahne po hodine premlouvani. Vetsinou je mi to krajne neprijemne. Introvert proste.
Jos Já taky nerada tančím, ale.ne že bych byla introvert, ale protože nemám hudební sluch a soucastně ani žádný cit pro takt, prostě jsem pořád absolutně mimo.
Garfie Stejně jako brambůrku i mě z té představy pokroutilo. Jsi dobrá, žes to ustála.
Ad dcera....napiš někdy, že třeba ráno nepozdravila u stolu nebo tak, ať víme, že je z masa a kostí.
(Ale je fakt šikovná.)
brrr Já kostýmové akce taky nemusím, o to to bylo horší! :-) Já to cítila jako povinnost!!! Tanci rozumím, taky potřebuju aspoň jednoho panáka a víc lidí na parketu. Ale hele, to o čem mluvím, není povahový, ale národnostní rys!
Tady ty Američanky rozhodně nejsou introvertky, spíš mají nějaký podivný komplex, nebo nevím. Ta "opilá", kterou jsem tady zmiňovala, mi říkala, jak nás Evropany obdivuje, že jsme takoví kultivovaní a vzdělaní, vyznáme se v umění, historii a tak, že ona je prostě z Balíkova. Já málem spadla ze židle, chápeš, přitom ty moje pocity byly přesně opačné.
brrr Děkuju za podporu! Ale co se dcery týká, můžu tě uklidnit, je to úplně normální puberťák, ráno nejen že nepozdraví, vlastně na mě nemluví vůbec, jen odsekává v případě nutnosti.
O její nechuti vyskládávat myčku, což je její práce bych mohla mluvit hodiny. A její pokoj ti klidně můžu příležitostně vyfotit, kdo (a co) všechno tam kromě ní žije ani nechci vědět.
Garfie Pravda je, že mnoho Američanů fakt je svým způsobem z balíkova. Žít mimo velká města je něco úplně jiného, než na venkově v Evropě.
Plus obecná potřeba vzdělání a informací mimo americký svět tam je nižší.
No nic, při večerní uklidňující procházce jsem vám vyfotila trochu té moderní japonské architektury z okolí. :-) Je to focené v podvečer, takže i to světlo je většinou takové zvláštní.
Tohle jsou vilky v okolí školy:

Tenhle je můj oblíbený, moc hezký.

Dokonce i tohle je rodinný dům (možná jsem ho sem dávala, je to straší fotka, ale fascinuje!!!)

A dva domy "z města". :-)

Sweet Potato Já to pochopitelně vím, navíc o jejich prudérnosti mi hodně vyprávěla jedna zdejší Američanka před lety, teď se mi jen potvrdilo, že je to všeobecně platné (že třeba nechodí do onsenu, protože tam musí být nahé). Ale stejně mě to pokaždé trochu zaskočí, protože já vyrostla díky tatínkovi v takovém tom naivním obdivu k Americe, jako zemi neomezených možností.
brrr Hele, zrovna vtipná historka v přímém přenosu, děti se vypravují do školy, přišla dcera, třískla aktovkou a nakvašeně "něco jsem chtěla říct a teď nevím co!" a syn "dobré jitro?".
Budiž jí k dobru, že to pobavilo i ji.
Garfie prej vilky! A ta sklenena pristavba na posledni fotce mi prijde teda dost zvlastni, co to je za budovu?
Kokoska Je to pobočka Kawasaki Bank (+ jsou tam nějaké další firmy), navržené nějakým místním architektem, který studoval v Německu. Je to mrakodrap a na něm nalepená vnější zeď, jestli jsem to dobře pochopila, není to přístavba. Prý se tomuto způsobu říká "architektura Kzabuta".
Garfie jako u té poslední fotky se často staví v Belgii. Zanechají historickou fasádu a vnitřek dostaví komplet nový. Občas je tam vidět kontrast jako tady, občas jen trochu zvýší střechu, takže to není tak poznat
MaeGandal Já i nějaké podobné stavby viděla, kde se mi to líbilo, ale tohle teda moc ne, nebo spíš to vnímám jako trochu bizarní. :-) Ale tohle je teda kompletní stavba, jestli jsem to správně pochopila.
A když tady občas probíráme školu, dcera teď má super projekt v historii, probírají starověké Řecko a jsou rozdělení na skupinky a každá musí představit nějaký aspekt života ve staré Spartě. Dcera a další dvě holky lákaly spolužáky do dívčí školy a vyrobily super leták! :-) Zrovna letí do koše, tak jsem vám ho ještě před tím cvakla.

Mascot pluto :)) je to moc pekny
Garfie 50 % off your next purchaise ![]()
andulka01
Kupon mě taky rozesmál!
Garfie No dobrá,věřím, že je N. skutečná ![]()
Garfie To je boží :-),
Garfie To je graficky tak hezky udělané, příjemné, rozhodně mi to nepřipadá jako dílo nějakých mladších náctiletých!
Karja Oni takhle právě zpracovávají hodně úkolů, líbí se mi, že je cvičí v grafickém zpracování už od mala, viz ty časopisy, co vyráběli v synové třídě-a tam na něm dokonce pracoval každý sám, obávám se, že už začínají být ve spoustě věcí lepší než já, to jsem nečekala tak brzy! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje