Včera na procházce, ale zase mám na dlouho utrzm, vedro je strašné, pořád!

Včera na procházce, ale zase mám na dlouho utrzm, vedro je strašné, pořád!

A houby v supermarketu, nevím co to je za specialitu, cena je cca 250 Kč za jednu!
Ale vypadá krásně!

Garfie jaky ucel maji ty strapce na strome?
Kokoska To jsou rýžová lana se střapci, které se obvykle umísťují u svatyní, označují tak posvátný prostor, nebo-jako v tomto případě-na předměty, které přitahují duchy, nebo jsou dokonce duchy obývané, což bývají často právě stromy. Pokácet takový strom pak přinese neštěstí.
Garfie Maj to krásně zabalený i když houba do igelitu nepatří.
Garfie vsak ten strom je uctyhodny, to by duchove museli nicitele pronasledovat az za hrob. Oni si Japonci vubec na ty stromy a prirodu potrpi, at uz "volnou" nebo tu zuslechtovanou, ze? Vzdycky si vzpomenu, jak zahradnici sedi na borovici a probiraji jehlici :)
Kokoska To je pravda! Mně se zase líbí, jak často vidím třeba obestavěné stromy v domech, prostě je nepokací, ale vymyslí, jak je zakomponovat. A taky třeba Tokyo je překvapivě zelené, je tu spousta parků...
Dnes jsme měli morning coffee s rodiči šesťáků, nějak se to protáhlo a část z nás vyrazila společně na oběd. Jedna Číňanka nás vzala do luxusní restaurace v China townu, na několik pater, dřevěné boxy, takové to místo, kde nikoho nepotkáte a kde se dělají obchody...no jako filmové kulisy! Škoda, že mě nenapadlo fotit interiér, mám jen společnou fotku. Čínu moc nemusím, ale tohle bylo skvělé, ani jsem nesnědla všechno, u většiny jídel nemám potuchy, co jsem jedla, ale většinou nějaké mořské plody. :-) Nejlepší byly ty žluté krevety, v nějaké citronové omáčce, výborné! Nevyfotila jsem smaženou rýži, nějaké obyčejné krevety a saláty, ale jinak myslím všechny chody...

A kdyby někdo měl otázky, menu je zde. ![]()

Máš velký štěstí, že jsem už po snídani, protože jinak by toto byl od tebe vysloveně gurmetský sadismus.![]()
Vypadá to tak krásně - a souhlasím, že není potřeba vždycky vědět, co přesně jíš.
Dnes opět na téma jídlo, právě jsem se vrátila z lekce vaření, téma "japonská izakaya", takže typická "hospodská jídla". Vedla to moje kamarádka a byla dost vtipná, že když jako hospoda, tak se vším všudy, donesla každému pivo, k tomu lahev saké...bylo to dost vtipný. Přišla tam paní, co má na starosti tyhle akce pro rodiče nafotit nějaké foto na web a prý "dámy, mohly byste prosím oddělat ten alkohol? Je to přece jen školní akce...."
Dělaly jsme tři druhy yakitori, japonský bramborový salát, smažený rýžový koláč v polévce z dashi (ten není na fotce) a dengaku lilek (výborný).

Garfie a do obeda daleko!
Lilek je v Japonsku stejně drahý jako jiná zalenina?
continuity Patří k těm levnějším. Ale víš jak, lilek mě nezachrání, to je věc "na vaření". Já potřebuju levnou zeleninu a ovoce na přímou spotřebu! :-) I když teď v sezóně se to docela dá.
Garfie bramborovy salat! Nekde nam dali takovy dost podobny nasemu, vsechno na male kousicky a "mokry", i kdyz to mozna nebyla primo majoneza. Jist hulkama to byl zazitek.
Kokoska Ale jo, přidávají do něj majonézu!
Myslím, že je dost podobný našemu, jen jak říkáš, všechno hrozně na drobno a brambory mačkají, jako šťouchačky až kaše. Ale tento byl lepší než z obchodu!
Garfie právě že i brambory byly na pidkostičky! Ty šťouchaný by to víc slepily, takhle to strašně klouzalo až protékalo a takové nemehlo s hůlkama jako já k tomu! ![]()
Kokoska To je dietka!!! ![]()
Dnes jsme měli ve škole Den otevřených dveří a bylo to teda super zajímavé, kromě toho, že v auditoriu probíhaly různé přednášky na téma zkoušek, přístupu ke studiu a podobně, tak jsme se mohli jít podívat do hodin (max. na 15 minut), ale kam jsme chtěli. Dobrý zážitek! Největší bomba pro mě asi byla dceřina japonština, je mezi začátečníky, ale celých 20 minut co jsem tam strávila, mluvili japonsky, v anglčtině padly asi jen dvě věty! A u syna mě nejvíc dostaly přírodní vědy, pouštěli si video o oddělování siamských dvojčat, dost naturalistické teda, ale zajímavé to bylo dost! Učitel to průběžně zastavoval a vysvětloval, jak fungují jednotlivé orgány, na co se musí u takových operací dávat pozor a podobně, no nejraději bych tam zůstala celou hodinu! ![]()
Garfie tu vaši školu prostě miluju!
Karja Klidně i níž, občas bývají na FB fotky z různých projektů nižších tříd a brala bych to! :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.