Garfie jo!![]()
Postřehy z Japonska
Úplně všechny chody jsem nefotila, ale tady je například strouhaná ředkev

soba nudle

Nebo saahimi s wasabi a solí, zajímavá kombinace

A tohle sice vypadá jako moučník, ale ve skutečnosti je to knedlík plněný tuňákem...

Moučník je tohle, palačinka s azuki fazolemi a macha tea.

Krásný vstup do restaurace

A tohle je z interiéru, nepodařilo se mi to dobře vyfotit, protože jsem seděla trochu bokem. Ale je to minizahrádka, která fungovala v podstatě jako obraz...

Garfie mně nejvíc chybí WC v těch parcích a na sídlištích. V centru si člověk nějak poradí, i když si pak třeba "musíš" něco koupit v kavárně, ale ty okrajové části a větší parky, to je fakt bída.
Garfie ta restaurace vypadá hodně dobře! Určitě to byl zážitek.
Garfie škola co mají děti, se mi hodně líbí. Občas si říkámjestli bych to dala a kdyby jo, tak co by ze mě bylo ![]()
Jídlo vypadá parádně.
Garfie Všechno je to velmi fotogenické, ale já chci to maso!
Garfie Teda, to vypadá všechno moc dobře.
Evaeva Přesně, ty parky jsou super. My máme park kousek od domu, je velký, ale ne nějak přehnaně, cca 800 metrů na délku a 500 na šířku. Naschvál jsem si teď vytáhla mapu, abych to spočítala. Jsou tam 7x toalety, z toho 5x i pro vozíčkáře a jedna s přebalovacím pultem. A kromě těch na toaletách ještě dalších 11 kohoutků s vodou (nejsem si teď jistá, jestli je pitná, ale každopádně u těch toček jsou misky pro psy). Plus teda asi pět automatů na pití u těch toalet a u vchodu kavárna.
bublifuk Přesně to si říkám já! Myslím, že jsem taky dost narážela na klasické české školství, taky by mě zajímalo, jestli by se můj život ubíral jinak, kdybych dostala vzdělání tohoto typu. Myslím, že by mi to vyhovovalo. Na druhé straně to ale vidíme už takovýma těma dospělýma očima, těžko říct, jestli bychom to stejně vnímaly i jako děti. :-) I když dcera třeba už srovnat dokáže a vychází to jednoznačně ve prospěch japonské školy (co se nějaké kvality, přínosu a přístupu týká, celkově ji ale považuje za daleko náročnější).
Garfie tie krúžky vedú učitelia?
Garfie
zatímco my tu máme park, co má na délku 2,5km a záchody v něm jedny, pítka 0![]()
letfenixa Ano, učitelé.
Garfie Jsem spíš typ tady si sedni a tohle se nauč.. Jenom nevím jestli jako důsledek našeho školství, výchovou nebo náturou :) Rozhodně by to bylo zajímavé, některé ty úkoly bych klidně zkusila i teď.
Garfie Všechno je to velmi fotogenické, ale já chci to maso!
Já jsem sice masožravec, ale beru klidně všechnu zeleninu![]()
Bohužel díky synovi, který není schopný splnit úkol v zadaném termínu pro vás nemám fotky z O-bonu, tedy svátku mrtvých, kam jsme se chtěli vypravit o víkendu. V ulicích se slaví speciálním tancem, bývá to moc zajímavé. Většinou se o-bon akce pořádají v první polovině srpna, tak jsem byla ráda, že jsem ještě nějakou objevila, ale bohužel, musíte si počkat do příště. :-) I když mám pocit, že loni jsem nějaké fotky dávala. :-)
Ale v sobotu jsme byli na Hanabi, také velká a tradiční součást japonského léta. Festivaly s ohňostroji mají dlouhou tradici a původně měly (právě během O-bonu) zahánět zlé duchy.
Jsou to opravdu festivaly, většinou na pláži, se stánky, lidi tam přes den piknikují a večer koukají na ohňostoje. Bohužel mi kvůli pobytu v ČR unikl velký Pokemon ohňostroj v Jokohamě, ale aspoň jsme vyrazili na závěrečný největší ohňostroj v Kanagawa prefektuře. :-)

A jako na každém japonském festivalu tady byly davy lidí, spousta pikniků, spousta lidí v yukatách, prostě klasika. :-)

Garfie to je velká nádhera, mám ohňostroje dost ráda. A ta jídla z předtím, no teda!
Bohužel mi kvůli pobytu v ČR unikl velký Pokemon ohňostroj v Jokohamě, ale aspoň jsme vyrazili na závěrečný největší ohňostroj v Kanagawa prefektuře. :-)
no ale!
moora No když jsem viděla fotky, málem jsem plakala!
Tady od kamarádky (ony to byly na půl ohňostroje a na půl nějaká dron show)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje