Kan Co to je vázání bez spirály?
Musím říct, že mě kytky nikdy nic nezajímaly, ale jak začal ten trend kvítí z louky a taková ta nedbalost, tak si ráda kytice prohlížím. I když ono už to asi bude pomalu končit a ty trendy budou zase jiné?
Kan Co to je vázání bez spirály?
Musím říct, že mě kytky nikdy nic nezajímaly, ale jak začal ten trend kvítí z louky a taková ta nedbalost, tak si ráda kytice prohlížím. I když ono už to asi bude pomalu končit a ty trendy budou zase jiné?
Karja Do spirály je to kladení stonků ze šikma přes sebe, po uvázání musí kytice stát. A bez spirály je to jen narovno na sebe. Snopek.

KanDíky za vysvětlení, už je mi jasné proč mi nejde nikdy uvázat kytka jako od floristy![]()
Přihlásila jsem se taky na něco japonského, i když ne přímo na kurz!
https://japan.cz/2023/09/25/prednaska-wagasi-v-promenach-rocnich-dob/
A moc mě mrzí, že mě nenapadlo se podívat na ty stránky dřív, například jsem prošvihla teď v neděli procházku po pražských zahradách.
A tohle roztomilé wagashi jsme měly k čaji. Tedy respektive před čajem, v Japonsku se napřed sní sladkost, potom až se pije čaj. Je důležité soustředit se na jednu věc a nerozptylovat pozornost, jak nám vysvětlila učitelka.
konecne mam nejakou japonskou dovednost, taky nejdriv jim, a pak piju. Vtloukali to do me od detstvi :)) (ale neslo ani tak o soustredeni, jako o to, aby si dite nezaplaclo zaludek pitim a vic toho snedlo)
wagashi je nejvic roztomily
Kokoska To vypadá ale moc zajímavě, taky bych si to poslechla! Já sleduju tu naši wagashi učitelku na instagramu a je tam hezky vidět, jak se proměňují její díla s ročním obdobím. I v obchodech to poznáš, na ty sezóní věci si Japonci hrozně potrpí, teď třeba začíná všechno s příchutí kaštanů. Jsou to limitované věci, které jindy nekoupíš, až zase za rok. :-)
moora Máš pravdu! Taky mě to doma učili! :-) Ale u toho sladkého to tak nemám, to je takové "ke kávě".
A mám jednu zajímavou věc ze školního dění. V pátek mají děti exkurze, dcera jede se třídou (a dějepisářem) do Kamakury (blízká chrámová oblast), pojímají to teda fakt dost vědecky, děti se připravují, mají výklady o japonské historii a tak, no ale ta nejlepší věc je, že budou mít zajímavý úkol v době oběda - rozdělí se na malé skupinky a jejich úkolem bude samostatně najít a poobědvat (a nafotit) nějaké jídlo, které je součástí kamakurského kulturního dědictví.
(můžou si teda donést i vlastní oběd pochopitelně).
Vlastně vůbec je zároveň vedou k takové samostatnosti, protože součástí výletu je i sraz až na místě a dětem je doporučováno se tam dopravit po skupinkách po vlastní ose, jen ten, kdo si netroufá, se má připojit ráno k učitelům.
Garfie ta vase skola je skvela, dobre jsi to vybrala. A deti jsou taky skvely ![]()
tyjo, ted vubec nevim, jste tam rok nebo uz dva? A zustanete nakonec dyl?
moora Rok a půl, začali jsme druhý školní (teda celý, před tím nastoupily na poslední měsíc). A zůstaneme s největší pravděpodobností ještě celý příští školní rok a uvidíme jestli déle.
Garfie Úžasný, jak je ta škola vede k samostatnosti, můžou sami, ale nemusí. Já teď poslouchala nějaký rozhovor s expatem ve Vietnamu a ten teda popisoval tu výuku velmi pestrou, zábavnou, ale co mě zarazilo, tak teda i ty tělesné tresty, to jsem myslela, že už na školách nikde není.
Kan Přesně, taky se mi líbila ta možnost. Jinak ta naše škola je zábavná na základce, ale pak se to začne lámat a ta high school je už teda fakt docela nářez mi přijde. Tělesné tresty se tu pochopitelně nevedou, ale věřím, že jinde v Asii to ještě může být.
Garfie Dělá to vaše škola dobře, přesně podle rčení: Prepare the kidsfor the road, not the road for the kids.
Trochu se stydím, s jídlem očividně roste chuť
, ale štve mě, že mám na zahradě zrovna citrony, místo abych tam měla mandarinky, pomeranče nebo kaki! Včera jsem dost záviděla, když jsem viděla, jakou úrodu budou mít u sousedů! Ten strom je úplně ovalený!!!

A taky jsme se přehoupli do října a blíží se Halloween!
(nemusím dávat varování, když není opravdový, že ne?)

Garfie Citrony závídím, pěkná úrodička a pavouk je dobrej, já fobii nemám, štítím se jen hlodavců.
Objevila jsem v Jokohamě super hospodu na vodě, musím tam někdy zajít!

A taky máme v Jokohamě Oktoberfest, heč!
Ale tam se zajít nechystám, to jódlování mi stačilo jen co jsem šla kolem...

Poštovní schránka na rohu ulice, to není nějaká leckjaká věc!

A na Oktoberfestu možná skončím chtě-nechtě! Dostala jsem osobní pozvánku a na rezidenční kartu vstup zdarma!
Je mi teď trochu hloupé odmítnout, ale vůbec se mi to nehodí. :-) No nic, mám tady zajímavou ulici, kterou jsem dnes objevila v sousedství (jako ty schody místo ulic jsou tu často, je to tu samej kopec, ale tohle je vyšší kalibr!)

Z druhé strany to vypadá takto

Garfie samy pekny ulovky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.