Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:54

mitford sister No tak zrovna ty vývary mají v Japonsku úplně luxusní, to mi právě u nás vesměs chybí. Jenomže já mám pocit, že v těch tradičních ramen shopech to táhnou snad od středověku.  Prostě nic, co by dovolila naše hygiena. Mimochodem pak choi Japonci moc nepoužívají, v rámenech jsem ho v životě neviděla. 

Neteř se mi ozvala, jo, je to to samý místo!!! :-) Tak super, doufám, že vydrží až se vrátím! 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 11. října 2023 11:57

Evaeva Hehe, tak výhoda je, že nikdo neví, jak to má vypadat, tak se do toho možná pustím! Ale ne abyste mě kritizovaly, že jsem neotřela krabičku ve správném směru, jako naše učitelka!

A malá pikantní zajímavost pro milovníky Pokemonů. Je to teda zpráva už z léta, ale nějak mi to uniklo! 

Offline Sweet Potato
39932 příspěvků moje polička 11. října 2023 19:29
Reakce na Evaeva:

Garfie to ne, ale tamto jsou (pro mě) jen kytky. Já bych taky ten obřad nechtěla umět, ale pouze zúčastnit se

​Já ani ne. Než bych se směla napít, umřela bych žízní nebo nudou.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 11. října 2023 21:08

Sweet Potato ja myslim, ze by ses nenudila. 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 12. října 2023 12:10

Sweet Potato To záleží na společnosti! :-) Ale pravda je, že i pro hosty je tam spousta pravidel.....je to takové formální, i když v domácím prostředí. Svým způsobem to je hezký, my se třeba ptaly naší učitelky, jak často provádí čajový obřad, jako běžně v civilu. A ona prý že spíš výjimečně, ale že třeba občas ji o to požádá její tatínek, tak mu připravuje čaj, přišlo mi to hezké. Jako může mu ho prostě jen uvařit, ale ne, dělají kolem toho ty tanečky. 

A až teď mě napadlo, kolik tak do háje může být jejímu otci, když ona už 50 let čajový obřad vyučuje?

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 12. října 2023 12:35

A než zmizím na prázniny, mám tu nějaké úlovky z japonského hračkářství. 

Figurky v životní velikosti, fakt netuším, kdo si to koupí!

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 12. října 2023 12:37

A naši oblíbení Sylvanian Family v roztomilých kostýmech  A na chvilku taky v nadživotní velikosti!!!

Offline Torrah
3245 příspěvků moje polička 12. října 2023 12:48

Sylvanian Family u nás taky jedou, myslím veverky ale. :) Moc pěkný!

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 12. října 2023 12:53

Torrah Dcera je milovala a všechny naše návštěvy s ní! Škoda že tady jsme, když už z nich vyrostla, protože ten výběr tady....zamáčkly jsme slzu obě!

Offline Magráta
8095 příspěvků moje polička 12. října 2023 13:16

Garfie tak možná toho Vadera bych si koupila

viděla jsem v Jak jsem poznal vaši matku, že ten jeden (blonďák) měl v bytě stromtroopera v životní velikosti :-D

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 12. října 2023 13:27
Reakce na Garfie:

Škoda že tady jsme, když už z nich vyrostla, protože ten výběr tady

​Naopak buď ráda - pak bych třeba taky musela shánět větší dům

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 12. října 2023 13:57

Garfie No hlavně, kdo si koupí figurku v životní velikosti do bytu japonské velikosti. Vždyť ta figura bude potřebovat pomalu vlastní pokoj! :o)

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 12. října 2023 14:08

jerry Haha, to je pravda!!!

DruI Tak když tam bydlíte jen dva (myslím i s figurkou), tak se to dá! 

Magráta Mám ti ho přivést? Ale bude to drahý, musím mu koupit vlastní letenku!

Offline Magráta
8095 příspěvků moje polička 13. října 2023 09:24
Offline catch
215 příspěvků moje polička 14. října 2023 09:55

Niekto to tu sleduje ; ))

https://dennikn.sk/minuta/3625803/?ref=mpm

snad sa to da rozkliknut

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 19. října 2023 22:27

Nemam postreh z Japonska, ale z prednasky o japonskem cukrovi. Bylo to vazne zajimave, jak se ruzne druhy vazou k ruznym obdobim roku, jak se zdobi s ohledem na rocni dobu nebo svatky, z ceho a jak se to dela.

A mam tip na dalsi akci, mohlo by to byt taky zajimave, nechcete nekdo vyuzit?

Japonsko na Jemnisti

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 21. října 2023 02:45

Kokoska Oni jsou hrozní blázni do sezónních věcí! Neteř po mně chtěla koupit bonbony, co jí chutnaly, jdyž tu byla v zimě a já je nemohla v lété sehnat! Teď je podzim, takže všechno je s prilchutí kaštanů, jablek, fialových brambor, dýně nebo kaki. A letošní rýže! A všechno ve tvaru javorových listů! :-) 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 21. října 2023 07:59

Garfie nojo :) A jeste pry podle Japoncu se snad kazdych 5 dni meni vzhled prirody, jinak vypada kvet, trava, listi, plody... takze se zas jinak zdobi to sezonni cukrovi. Toho kralicka, co jsi sem davala, tam mela taky, ten je taky jen na par dni v obdobi pozorovani prvniho podzimniho uplnku.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 21. října 2023 21:36

Kokoska to vypadá na moc zajímavou akci, ale já mám zase co? Ano, pracovní neděli

Jako skoro vždycky, když se tu naplánuje nějaká akce

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 21. října 2023 22:31

Ignis jak jsem psala ve vlakne CK Parfu, budu mit od patku vyrvany zub, tak asi budu skucet v koute misto japonske veselice.