Kokoskano, tak než tohle, budu radši v té práci ![]()
Postřehy z Japonska
Dnešní kurz ikebany. Sensei mi to pěkně proškubala, moc listů, moc květů (srdce mi krvácelo), naopak mi tam nechala uschlé listy, prý Japonci respektují podzim! Ale celkově mě pochválila, skvělý výběr materiálu i postavení, tak uf. ![]()
Je to už domácí verze, takže trochu ošuntělá....

Ovšem, co já tvořila hodinu, sensei jako ukázku splichtila za pět minut...

A za měsíc u sebe doma pořádá ikebana večírek a já jako naschvál nemůžu, fňuk....![]()
Garfie Krása!
Potěcha pro oko![]()
Garfie je to moc hezké. Škoda, že neslaví Vánoce. Taková vanocni ikebana by nebyla špatná.
continuity Ona říkala, že pro ty vánoční vazby se využívají chrysantémy, právě něco takového, jako jsme dělaly minule. Ale v Japonsku je to spíš novoroční....
A dneska za mnou přišla na lekci nějaká paní z Tchajwanu a poděkovala mi, že je (jako Česká republika) podporujeme, to bylo
Byla moc milá a skvěle jsme si pokecaly, jen teda vypadá asi o pět let straší než já a je jí prý 65! Fakt mě ty Asiatky štvou!!!! ![]()
Garfie A to je hezké moc, moc.
Garfie to je moc hezky.
Já mám podobný zážitek s Gruzincem, který mi říkal, že je hrozně rád, že si myslíme, že Russko je prevít. Taky to nemají jednoduché.
Garfie máš to krásné, s učitelkou se nepoměřuj. Ve škole prvňáci taky neskuhrají, že učitelka píše rychlejc!
Už mám objednaný kenzan, kupodivu nikde poblíž v květinářství neměli. Nemám ambice tvořit něco podle japonských pravidel, ale zas to bude změna, něco jiného než kytky ve váze.
Garfie Teď jsme se v práci bavili, že u nás jsou značky před přejezdem pořád s parní mašinkou. Jak je to asi v Japonsku, padl dotaz. Nevíš?![]()
Kokoska Ono je to fakt jednoduchý, když nenásleduješ ta japonská pravidla. Prostě to tam narveš, jak se ti líbí....:-)
Mulen Správná otázka a zkusím to zjistit, ale tady se málokdy kříží koleje se silnicí, většinou vedou koleje přes silnici po mostě. Ty jo, vlastně si vůbec neuvědomuju nějaký přejezd v okolí!!! Budu to hlídat!
Mulen Ha, už to mám, našla jsem to na nějaké staré fotkce! ![]()
Většinou mají jen žlutý kříž s černými pruhy, občas značku s vagonem, co vypadá spíš jako tramvaj.
Garfie Díky! Takže jsou modernější a my jsme uvízli v čase páry
. Byla vůbec v Japonsku parní železnice?
Mulen Určitě, první vlaky tu začaly jezdit v druhé polovině 19. století. Je tu někde i železniční muzeum, ale nebyla jsem tam.
Dneska jsme byly na obědě v kavárně, kde pracuje kamarádka (v Halloweenských kostýmech, abychom jí udělaly ostudu
) a dostaly jsme moučník na účet podniku!
Melounová zmrzlina s kaštanovou pěnou, wagashi (japonská cukrovinka, něco jako želé) a keksem ze zeleného čaje.

Garfie teda pani, vy si žijete.
Ber to ro ako skucanie závisťou.
Garfie Opravdu paní, máte krásné dny a taky závidím, ale přeju ti to moc, moc.
Dcera dnes měla ve škole přednášku o Haně Brady a jejím kufříku.
Přednášela osobně paní Fumiko Ishioka, která celý příběh objevila a zrekonstruovala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje