Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 09. října 2023 08:32

Garfie No to máme radost! No to je fakt, jak teda píše třeba ty testy? On to musí psát hůkově? Nebo?

Offline continuity
42327 příspěvků moje polička 09. října 2023 08:43

Garfie to ráda čtu s Garfiekem

Taky je to můj oblíbenec.

Offline notna
9255 příspěvků moje polička 09. října 2023 08:44

Garfie Máš krásné zprávy ze školy! Ať to synovi pomůže. 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 09. října 2023 08:47

Garfie tak to jsou dobré zprávy ať se (nejen) Garfikovi daří

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 09. října 2023 08:50

Garfie to jsem moc rada, jak schůzky dopadly.

Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 09. října 2023 09:31
Reakce na Kokoska:

Garfie ta posledni fotka z ulice, to jsou nejake stavebni zalezitosti proti zemetreseni? 

V restauraci Ugovo na Chodove asi vozi jidla robot, syn se snachou tam byli a o necem takovem mluvila. Jen mi to zapadlo ve viru jinych udalosti, tak nevim presne.

​Jezdí v Uggu i na Smíchově, mňouká.

Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 09. října 2023 09:32

Garfie To jsou skvělé zprávy. Mám radost s tebou.

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 09. října 2023 09:59
Reakce na Sweet Potato:

​Jezdí v Uggu i na Smíchově, mňouká.

​U nás na konci světa máme taky mňoukacího robůtka. Rozváží jídlo v pizzerii

Offline moora
8661 příspěvků moje polička 09. října 2023 10:03

Garfie to jsou skvele zpravy

Offline Pinot Noir
29612 příspěvků moje polička 09. října 2023 10:05

Garfiemalej Garfík je skvělej!

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 09. října 2023 10:30

Karja No právě to smaží psacím, oni se to ti učitelé většinou učí na univerzitě, ale moc to neumí, kolikrát to po sobě nepřečte ani on! Tak spíš tak odhadují podle mě.... Naštěstí velká část práce se tu odehrává online, tak aspoň něco. Chodí teda na ergoterapii, kde ho zároveň učí i psát nějak kompromisně, třeba měnit některá nejvíc zmatečná písmena a tak. 

Děkuju všem! Odnesla jsem si dojem, že všichni vidí, v čem má problém a snaží se mu pomoct a navzdory nějakým neúspěchům v něm vidí potenciál, to je fajn. Dokonce jsme měli odpoledne schůzku kvůli jeho problémům-my, terepaut (a školní asistent v jednom), třídní a ředitel...a přihlásil se tam "nad počet" ještě školní koordinátor (má na starosti doučování a takové věci), s tím, že má Garfika rád a zajímá ho, na čem se domluvíme a chtěl by ho nějak podpořit, to bylo

Jako je to pořád dřina, ale aspoň nemám pocit, že mu škola háže klacky pod nohy. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. října 2023 10:52

Garfie Přístup školy a vůbec všech zainteresovaných je naprosto úžasný, to se tady nemůže stát.  :D Hele a jak to všechno vnímá synek? 

Offline continuity
42327 příspěvků moje polička 09. října 2023 11:15

Garfienešlo by mu to tiskací lépe?

Já ho teda lituji, po mé starší to spolehlivě nepřečte ani ona sama (češtinu ještě jo, ale třeba cizí slovíčka ne ). ale učitelky jsou celkem v pohodě, protože jsou na ty škrabopisy vytrénované. Řekla bych, že u vás to bude problém i v kombinaci s tím prostředím, že psace by to vaší učitelé bez problémů přečetli po jediné osobe ve třídě a to učitelce. 

Jinak mladší píše krásně, opravdu úhledné písmo, ale spíš bych život ulehčily některé dovednosti, ktere má starší. 

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 09. října 2023 11:38

Garfie Jé, ten přístup školy k malému Garfíkovi je strašně sympatickej! Úplně mi to projasnilo den :o)

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 09. října 2023 13:43

Kan No jak bych to tak....je mu to úplně ukradený!  

continuity Třeba dcera má písmo nádherné, i jí říkal její angličtinář, že musí teda českému školství přiznat, že dbá na úpravu (syna nezná, hahaha), že ještě neučil studenta s hezčím písmem....ale fakt je, že i po ní mají trochu problém to číst. :-) Je to pro ně prostě jakobychom my měli číst sešity psané švabachem. 

DruI Mně taky! 
A jen tak pro zajímavost třeba, on si občas dává na uši sluchátka ve vyučování, dělá to i doma, většinou si tam něco tajně pouští  Dva učitelé to dnes zmínili, s tím, že když dělá samostatnou práci, je to fuk, při výkladu by je ale mít neměl....ale jestli prý mu to třeba pomáhá se soustředěním, tak ok, ať je má, hezký mi to přišlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. října 2023 13:52

Garfie ten přístup je fakt skvělý, je vidět, že se mu to snaží ulehčit, ale zároveň nechtějí slevit z nějaké úrovně vzdělání. A syn má teda dobrou povahu, že je v pohodě, protože mi přijde, že to pro něj musí být náročné.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. října 2023 14:01

Garfie Haha, tak on je šťastná povaha a to je úplně nejlepší vklad pro život.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 09. října 2023 14:18

Garfie 

Takže se to všechno v dobré obrátilo.

Student může být oblíben u spolužáků, ale taková obliba u pedagogů je dost nebývalá - a je moc dojemné, jak se Garfíkovi snaží všichni pomoci. A určitě něco vymyslíte, hlavní je, je byl definován "zádrhel". 

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 09. října 2023 14:21

Garfie Já chci pro svoje děti taky takový učitelský sbor! Ale teda do Japonska se mi kvůli tomu stěhovat nechce :o)

Offline continuity
42327 příspěvků moje polička 09. října 2023 15:54