Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 29. října 2023 23:42

Kokoska  Přesně, proto jsem sem tu fotku dávala, je to skoro neuvěřitelné. 

Karja Jako je to fakt něco. Platí se tam vstupné (ale můžeš si koupit permici), ale dá se tam strávit celý den, jsou tam i restaurace....dávali jsme si tam nudle! :-) To bílé je strouhaný yam. 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 29. října 2023 23:48

moora Jj, už jsem si tady myslím s někým psala, že u nás jsou nejčastěji z Taiwanu nebo Korei. Ale taky tam píšou Japanese mochi, to je vtipný!  Tak víš jak, teď jsem pomáhala mladýmu s prezentací o ČR a wikipedie píše, že typický je u nás štrůdl...tak to máš hned, český, německý, rakouský? :-)

999 Hele, tady jsou ty lžičky, pro představu investice (pochopitelně jsem sáhla po té nejdraží).  Mimochodem, nachomýtli jsme se tam zrovna k tradičnímu čajovému obřadu, ale bylo mi hloupé fotit, zrovna opouštěli tea room, bylo to hrozně oficiální, chlapi v obleku, ženy v kimonech, ale už jsem hned rozpoznala hostitelku a vysvětlovala jsem muži nějaké náležitosti. A poprvé jsem viděla, tak opouští tea room stylově, jsou tam taková speciální malá dvířka, aby ses musela sehnout....

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 29. října 2023 23:50

A když jsem zmiňovala výstavu bosaí a chryzantém....ta vypadala, že je trvalá, chtěla bych tam ještě později, až bude podzimní listí, třeba je chytnu kvetoucí. 

Offline 999
19619 příspěvků moje polička 30. října 2023 06:02

brrr Mohla :-)

Offline 999
19619 příspěvků moje polička 30. října 2023 06:09

Garfie Všechno kolem toho čajového obřadu je tak zajímavé, úplně jako by se zastavil čas :-).

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 30. října 2023 06:13

999 Ale to je přesné, myslím, že proto je to tak zajímavé. Protože jinak je to prostě opravdu jen o tom, uvařit čaj. :-) Je hezké, že tomu pořád dokáží dát tu formálnost. 

Offline 999
19619 příspěvků moje polička 30. října 2023 06:43

Garfie Takový čajový obřad by potřebovala většina lidí. Hezky se obléknout, vybraně se chovat, zastavit se v čase...

Offline barbucha blogger
35452 příspěvků moje polička 30. října 2023 10:24

Garfie 

Ty krajinky z chryzantém jsou úžasný! 

999 

Máte pravdu s tou formálností atd., ale čajovej obřad v Japonsku je ovšem trochu z ruky... já mám v plánu příští rok nějakej v dobrým londýnským hotelu aspoň. Vybrané chování incl.

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 30. října 2023 10:52

Garfie jak jsou staré ty chryzantémy, nevis?

Nikdy by mě nepadlo, že jde udělat bonsaj i z ní. Hlavně já je  nejsem schopna v květináči udržet naživu ani dva měsíce. 

Fakt obdivuhodné

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 30. října 2023 11:56

continuity To vůbec netuším, zkusím se příště zeptat, jestli tam ještě budou. Já to taky nevěděla, až do loňského roku, kdy jsem narazila na nějaký festival chryzantém v Tokyu a tam právě taky byly i bonsaje, mám pocit, že jsem je sem i loni dávala....

A ještě jsme se tam nachomýtli k focení nevěsty. :-)

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 30. října 2023 23:38

Už víte, že já ty místní hřbitovy můžu....tak z víkendové návštěvy Kamakury....(na halloweenské téma) A varování pro arachnofobiky!!!!

Je to hřbitov u budhistického chrámu, spousta hrobek je v jeskyních, některé už jsou ale tak staré, že pavučiny zakrývají celý vchod. 

A tohoto krasavce jsme potkali, krásný a obrovský. 

Online Pinot Noir
29619 příspěvků moje polička 30. října 2023 23:59

Garfie wow, ten pavouk! A ty pavučiny! Tomu se skoro nedá věřit, mám podezření, že Japonci instalují i pavučiny!

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 31. října 2023 00:15

Pinot Noir  Tady ne, to je docela odhlehlé místo...ale víš co, já bych spíš věřila, že když je tam objeví, tak je nechají být, oni považují za nejvíc krásné, když má něco "vadu" (z našeho západního pohledu). 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. října 2023 09:16

Garfie To je paráda! Ty pavučiny jsou dokonalý, jak do filmu.

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 31. října 2023 13:24

Ještě si teda přihřeju polívčičku s ikebanou tady, jen proto, abych vám mohla říct, že naše učitelka ikebany (kromě toho, že nás teda pozvala na večírek k sobě domů) nás pozvala taky na velkou recepci všech ikeban škol, kromě exhibice tam také bude společný oběd s japonskou princeznou. Musíte mít dvě doporučení, abyste se mohli zúčastnit, takže jedno od ní a jedno od nějakého umělce z konkurenční ikebana školy, který ale bude u ní na tom večírku, takže se to dá domluvit. Normálně se stávám součástí ikebana mafie!  (ale bohužel, ani na jednu akci nepůjdu....:-(

Kromě ikebany jsme si vyráběly taky Halloweenské ozdoby tady z té rostliny, jejíž název si nepamatuju, možná Kan by věděla? Číňanky to všechny znaly, prý se to i jí (i když tohle je prý zrovna nejedlá verze). 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 31. října 2023 13:28

No a po ikebaně jsem byla na obědě, kamarádka slavila narozeniny a šly jsme do restaurace s úžasným výhledem. Daly jsme si pizzu a těstoviny, to jsem nefotila, ale moučník byl krásný! Protože je podzim, tak špagety z jedlých kaštanů. :-) (a cheesecake)

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 31. října 2023 13:41

Garfie teda až teď jsem pochopila, že ta pavučina je přírodní :))) tato možnost mě vůbec nenapadla, koukej, jak už jsi nás vyškolila, jaký jsou japonci hračičkové

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. října 2023 14:10

Garfie Solanum Mammosum, lilek okrasný, tady se teda prodává fialová verze a nedoporučují to k jídlu, plody jsou menší. Na ten oběd s princeznou jdi.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 15:13

Garfie toho oběda je teda škoda! To bys neměla prošvihnout.

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:54

Garfie Ježiš ten je úžasný (Říká arachnobik!)