Garfie trosku nechapu, proc nektere celkem neskodne stolete tradice si v soucasnosti nekdo prebere jako urazku. Takze se panaci prodavaji uz s obema ocima? A pri splneni prani se udela co?
Postřehy z Japonska
Garfie Takže ta Daruma funguje tak, že si koupím postavičku bez očí, při přání namaluji levé oko, přání se splní, domaluji pravé oko? A zakopu, spálím? To je super tradice. Tu hyperkorektnos bych teda čekala spíš od těch nervově labilních, kteří by měli doma třeba dvacku jednookých a viděli svoje nesplněné přání denně. Taková síň neúspěchů.
Na víkend jsme byli v onsenu (byla to trochu dobrodružná akce, dárek pro muže k narozeninám, objednáno všechno v japonštině, řekli mi, že pokud nemluvím japonsky, nemůžu se tam ubytovat
, do poslední chvíle jsem trnula, aby všechno klaplo, ale dopadlo to super Mulen jen jsme tam byli jediní cizinci...). Super místo úplně v lese, daleko od města...výhled z onsenu na podzimní listí, venku onsen na nohy zdarma...a tradiční snídaně!

A onsen na nohy :-)

Garfieto si vzpomínám jak si to řešila, tak jsem moc ráda, že to dobře dopadlo.
Garfie Krásný dárek. Udělal radost?
Garfie no uf, ale zni to krasne! Tam bych chtela asi bydlet.
Garfie to vypadá super. Zajímalo by mě, jaký je důvod k tomu, že vyžadují japonstinu.
Možná jiný jazyk neumí a mají obavy, že by hostům-cizincům nemuseli dobře rozumět.
jerry spíš že se ti cizinci nebudou umět chovat slušně podle japonských zvyklostí![]()
Možná jsou oba důvody propojené.
Kora Asi si chrání svoje a turisti jsou komplikace. Já teda wellnes miluju, ale to japonské, kdy jsou ženy zvlášť, muži zvlášť by mi moc nevyhovovalo. Ale chápu to, je to bezplavková zona. Kérku nemám, ani malou. Kdyby bylo někde neveřejné v přírodě, opuštěné, jak naše rybníky, tak do toho jdu. :D
continuity Já muže varovala, že to nemusí dopadnout, naštěstí jsem to neplatila předem a není to daleko, v nejhorším bychom to udělali na otočku.
Kan No jasně!
On onseny miluje, když jsme bydleli na severu, jezdili jsme do nějakého skoro každý víkend, tady jsme snad byli poprvé (myslím v takovém fakt někde mimo civilizaci).
Jinak s tou japonštinou myslím, že to byla fakt kombinace všech těchto důvodů. Jinak paní na recepci byla moc milá, spíš myslím, že byli trochu vyděšení, že by jim tam přijeli cizinci...Jinak to nebyl úplně tradiční hotelový onsen, jaký vám tady občas popisuju, byl to jen denní onsen s ubytováním v chatkách a s volným přístupem, pokud jste ubytovaní, jinak tam může kdokoli. Ale o to to možná bylo lepší, hlavně pro děti, mělo to takový kempový nádech. :-)
Kan V těch větších onsenech nebo hotelech si většinou můžeš pronajmout soukromé lázně, kde nikdo kromě tebe není. Nebo to občas bývá tak (hlavně pokud je tam třeba mléčně zbarvená voda), že vnitřní prostory jsou oddělené a venkovní společné. Čím dál od velkých měst, tím je to obvyklejší. No a pak koupání v horkých řekách úplně na divoko, ale takových míst už moc nenajdeš...dřív to koupání bývalo společné, ale zatrhli jim to křesťanští misionáři.
A něco málo z výletu, bylo tam fakt krásně! Začíná se zabarvovat listí a byl to opravdu, jak říkají Japonci, "shinrin-yoku", forest bathing.

Trasa zjevně není moc frekventovaná a udržovaná. ![]()

I když to se bohužel asi brzy změní, protože nedaleko, uprostřed lesa, roste tohle! ![]()

Nádherný vodopád!

A přímo nad ním dost nebezpečný žebřík...

Garfie to je taká krása, a tá možnosť tam ísť je úžasná.
Garfie priroda nadherna, ale ta obetonovana silnice
To povede k tomu onsenu? Sbohem klide a romantiko, vpad cizincu na obzoru.
Garfie nádherná příroda
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje