Taky se těším na večeře... i na další jídla. Tahle večeře vypadá lákavě. Jak se tedy jí rybí játra? :-)
Postřehy z Japonska
Candance já bych měla trapas stoprocentně, protože neumím jíst hůlkama, ale tak bych se klasicky zatvářila jako blbeček a poprosila o vidličku nebo tak - já bych mohla páč su uplná lama, ale Garfie je skoro insider tak to je horší:-)
viktorka_od splavu my jsme si tam o pribor rikali, vetsinou meli aspon umelohmotny nebo aspon vidlicku. I kdyz taky ne vsude, jist neco jako ridky bramborovy salat hulkama bylo fakt skvely.
Já bych teda měla velký problém. Nedokázala bych sníst něco, co nevím, co to je.
Pinot Noir a může přijít situace kdy je to ještě horší, protože víš co to je ![]()
Catherinne no, jo. Jsem konzerva, v Japonsku bych měla problém. A jedla u McDonalda. ![]()
Pinot Noir já bych taky měla problém, já moc nemusím tyhle různé mořské věci![]()
Mňam, parádní večeře... Já tady v tom vnitrozemí hrozně trpím tou nedostupností čerstvých ryb a plodů moře, to bych mohla jíst pořád... A japonská kuchyně je skvělá!
Candance Jasan, hůlkama, nůž, klasický příborový prakticky vůbec nepoužívají, aspoň v restauraci jsem ho neviděla ještě nikdy. Kdysi dávno dostal syn (byl ještě ve školce) k jídlu dětský příbor, ale to bylo ještě před covidem, kdy sem jezdili turisti. Vtipné ovšem bylo, že ho vzal do ruky jako hůlky. ![]()
Karja Ta smotaná rybka je ve skutečnosti rybí hlava a byla to jen ozdoba, aspoň doufám!!! Chutnalo to opravdu jako játra, mohla to být ale ještě možná nějaká mušle, napadlo mě. Jinak to je vlastně sashimi talíř, takže všechno syrové ryby, které mácháš v sojovce na tom talířku. Podává se na ledu, pod tím je nakrájená bílá ředkev a případně nějaké řasy, všechno se jí.
Ovšem večeře to byla opět opulentní, tohle byl jen hlavní chod, kromě toho jsme měli spoustu dalších jídel, musela jsem se jít ještě večer projít!!!
Pinot Noir Evaeva Jinak teda fakt je trochu problém se tady najíst, pokud je někdo frfňa. :-) Nebo nejí ryby (moje děti, vím o čem mluvím!) Nebo sojovku, nebo zelený čaj. Nebo je vegetarián. Zvlášť to poslední mě docela překvapilo. Ale zkusila jsem se na to zaměřit a bylo by to těžké. Jinak je ale japonská kuchyně skvělá, souhlasím s luciole. A hlavně je pro ně fakt důležité, jak to vypadá, tak to bylo vidět i z té učebnice vaření pro děti, co jsem tu někde dávala.
Karja Jinak jídlo tohoto typu je tu hodně typické, tady mám nějakou starší fotku, už jsem ji sem kdysi dávala, je to prakticky totéž (a jsou tam víc vidět ty ostatní věci, ředkev, řasy, kytky...)

Garfie už koukám na cenu letenek, zpáteční za 23 tis, to není žádná katastrofa;D
Garfie hmmm sashimi talir, mnam! Tonda hulkama umi uz docela obstojne, chodime na ramen....tak uz jen aby otevreli hranice a jedem![]()
711990 No super, hele cestování s dětma je tady fakt snadné, však jsem ti psala, i když já tu tak malý dítě nikdy neměla. :-)
rasaNori
Ty jo, tolik stály před patnácti lety, kdy byly ještě drahé. Ale tak teď je pořád limit na vstup, takže letadla nemůžou naplnit. Měli jsme pro sebe každý celou trojsedačku.
Mimochodem, mimo jiné jsme k té večeři měli ještě sashimi salát, jako klasický zelený salát, zelí a tak, mezi tím skleněné nudle a kousky syrové ryby a to teda bylo boží! Uvažuju, že si na něj někdy zajdu na oběd (bohatě by stačil, když si vzpomenu, že jsme ho měli jen nako přílohu a k tomu další hromadu jídla....
)
Garfie prave, diky tobe uz mame plan cesty a tak jen vyckavame na vhodnou chvili:))
Garfie To vypadá skvěle, teda hlavně ten druhý talíř. U nás by tři čtvrtiny rodiny měli problém, protože nejí ryby
. Já ryby miluju, tak si je občas dělám jen pro sebe, vždyť jsou tak dobrý.
Že by tam měl problém najíst se vegetarián mě fakt překvapilo, myslela jsem, že Japonci jsou hlavně Budhisti a Šintoisti a moc maso nejedí. Ale možná to mám dost poletené ![]()
Mulen Popletené to nemáš, proto mě to taky překvapilo. Ale víš co, oni jsou ti Japonci co se víry týká tak nějak....jako nechci říct vlažní, ale prostě mi přijde, že všechny ty náboženské věci mají implantované do života úplně přirozeně, ale bez těch "věcí okolo". Takže v šintoistických svatyních bývá jedna budhistická a naopak, prostě tak "pro jistotu", slaví všechny svátky, ale spíš jako my třeba Vánoce, které u nás slaví i nevěřící. Mají prostě takový sympatický přístup.
Garfie Ehm umrela bych hlady
. Nedam morske potvory vubec a maso taky extra nemiluju. Tyby teda jim aspon ze tak. Mela jsem problem i v Thajsku. No ale aspon bych zhubla! Jinak vizualne to vypada krasne.
Ale ta tvoje ubytovani vypada super. Kdysi jsme se bavili s muzovou spoluzackou. Jeji muz pracoval na vysoke pozici pro Turecke airolinky a jednou za par let se stehovali. Teheran, Tokio a pak uz nevim. A rikala, ze v Tokiu meli uplny pidibyt a ze to je uplne normalni, ze mistni ziji pro nas strasne minimalisticky i na prostor.
Jos Jo, je to tak. Když u nás byla na návštěvě kamarádka Japonka (a nebyla z Tokya!), pamatuju, že stála u nás v kuchyni (ještě v bytě, takže taková normální velikost) a říkala "celej můj byt je takhle velkej!" A že koupelna je místnost, z toho byla úplně vyřízená.
Hele, třeba levný hotel v Jokohamě-foceno z venkovní(!) chodby.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje