Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2022 12:17

Kokoska chápu, ale popravdě mám na seznamu jiná místa. Ale kdyby mi to někdo nabídl, tak samozřejmě neodmítnu

Online Lenka22
2602 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 12:46

Kan jo táak

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 13:05

Kokoska Já myslím, že to bude spíš vajíčko. 

Jinak teď jsme byli na rámen a muž dojídal po synovi a oni mu nabídli rozpálený kámen do polívky, aby ji jako ohřáli! To bylo super, viděla jsem to poprvé. 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 14:53

Garfie Ježíš, ramen by naši kluci Tvému hrozně záviděli.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 16:14

brrr Už jsme byli podruhé, to je asi jediné typicky japonské jídlo, které milují. :-) 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 16:28

Garfie 

No prostě nevím, jestli bych se dokázala v Japonsku soustředit na něco jiného nez na JÍDLO! :-)  Časem snad jo.  Užijte si to ! :-)

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 16:36

domenica Mně to taky dělá problém a můj chlap, ten to nedokáže vůbec!  Já mám navíc potřebu všechno ochutnat, i nějaký blbý čokolády nebo sladkosti a slanosti, co vidím v obchodě, děsný to je!! 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 16:49

Garfie ty si aspon dokazes v obchode precist, co to je

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:30

Kokoska Vůbec, já číst neumím, ani mluvit, jen úplné základy! Ale aspoň už část věcí znám a zbytek rozeznám intuitivně, to je fakt. Začátky byly krušnější.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 18:22

Garfie Hele aspoň trefíš východ, já se ocitnout v zemi, kde není azbuka, nebo latinka, tak bloudím jak Mojžíš 40 let.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 00:26

Kan No kdyz jsem vcera sla v hospode na toalety, taky jsem dost vahala! 

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:15

Garfie Já ti tu zkušenost tak závidím (ale v dobrém ) , tohle určitě nezažiju, ale i takhle zprostředkovaně je to super

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 09:53

Tyjo, falešné splachování!! o tom slyším prvně, a zní to jako super nápad.

Garfie těším se na další zprávy a fotky! Ryby a plody moře miluju, ale teda ta ... věc ...  na té večeři, tak to nevím nevím. Já mám ráda, když to aspoň zhruba vypadá jako kus masa.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 10:26

Mohučanka Tady je takovych "podivnych" veci hodne. Treba ruzne fermentovane casti ryby, nebo fermentovane sojove boby, takove ruzne slizy...asi by sis casem zvykla. Vecer jsem dostala do ramen vec, o ktere vubec netusim, co byla. Takovy podivny chumel, vypadalo to jako koule z pomackane slamy. Kdyz jsem to rozmichala v polevce, tak to jakoby zahustilo a zabarvilo, chut lehce rybi...mozna nejaky druh rasy, nevim. 

Mimochodem, kdyz jsme cekali pred restauraci, nez se uvolni mista, obsluha nam vsem venku donesla caj. :-) (a pak jsme sedeli uvnitr na baru oddeleni plexisklem! )

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:03

Garfie 

Nebyl ten podivný chumel v ramen shiro tosaka nori? 

Všechny Tvoje japonské zážitky jsou skvělé , moc se těším na další... 

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 13:10

euridike  To by možná mohlo být! Vypadalo to trochu podobně, ale bylo to zelené, možná to spíš připomínalo mořskou houbu, takovou tu na mytí, ale víc rozcuchanou. :-) 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. dubna 2022 14:01
Reakce na Kokoska:

Evaeva jed, i ty 3 tydny na ryzi za to fakt stoji. 

​a ja nemam rada ani ryzi a ani ryby,morske plody jo,ale ne syrove....no umrela bych tam hlady.

Garfie At se Vam tam hezky zije.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 30. dubna 2022 08:30

Garfie tohle mě dostalojá bych v Japonsku chodila hladová a hlavně špinavá

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 13:56

Tak koho by zajímal dnešní den, vypravily jsme se s dcerou na nákupy, prošmejdily Akihabaru ("elektronické město"), probraly se milionem sluchátek, obalů na telefony a podobně, rozhodly se, že si založíme Pikatchu terárko a ve starožitnictví objevily super plakát.  Pro ten se brzy vrátím, doufám, že se neprodá. Taky jsem viděla obchod, kde sedí starý pán, prodává pět druhů cigaret, tři zapalovače a nic jiného! Asi se hrozně nudí a chodí si tam jen ukrátit důchod, jinak mi to hlava nebere. A taky se mi podařilo omylem vzít děti do sexshopu, který je teda v Japonsku zvlášť vydatný.  Byl v nejvyšším patře obchoďáku, kde jsme se pohybovali, schody dolů jsou pochopitelně na druhé straně, takže musíte projít celý obchod, no co vám budu vyprávět....

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 14:01

Garfie pikatchu terarko  to je must have

a Capkove