Garfie dama se racila ukazat :)
Postřehy z Japonska
Magráta oni ho uklizeji?
Garfie díky, to by s tou září a datováním asi odpovídalo.
Ale mám vážnější dotaz: co se proboha děje v ty Korei?![]()
continuity
clovek chvili nema cas koukat na zpravy a hned tohle
continuity je ten svet roze*ranej, kam se podivas.
continuity přidávám se k dotazu (i v jiném vlákně, ale tady je to blíž ke zdrojům)
continuity No ty jo, byla jsem na obědě se svojí korejskou kamarádkou, ještě jsme mluvily o politice, o Trumpovi....a za pár hodin tohle!
Teda, když zmiňuju ten oběd a vidím andulka01, musím vám se dát aspoň nějaké foto, luxusní italská restaurace, já to nesnáším, ale všechny zdejší kamarádky italké restaurace milují. Za mě jsou předražené s mizerným jídlem. ![]()
Dostaly jsme v rámci menu trochu bizarní předkrm.

Ty špagety vzadu jsou moučník, kaštanové nudle na pizze....ale nejsou moje, takže nevím jak to chutnalo.

Garfie promiň, ale ten předkrm je vyloženě smutnej. Ten drobeček Caprese ![]()
andulka01 Netřeba se omlouvat, bylo to fakt bizarní. ![]()
K jídlu jsem dostala miniporci špaget, to už snad i toho předkrmu bylo víc (a nebylo k tomu žádné pečivo, nic), dezert žádný a zaplatila jsem za to stejně, jako za dva obědy v normální hospodě. A to bylo polední menu! A všechny přítomné hrozně nadšené, jak je to tam super.
Ale zato jsem dnes byla na Lao cooking class (v češtině to zní fakt divně, laoská kuchyně?) a bylo to super! Jsem teda přecpaná k prasknutí ještě teď....

Khao poon curry s nudlema

Goy het (spicy mushroom salad)

A jako moučník karamelové sladké brambory v kokosovém mléku...

Garfie to je nádhera!
Velice mě inspiruješ. Místo dárků pro rodinu mám v košíku misa, fůru omáček, wok a potřeby k němu (plynový hořák mi přinese Ježíšek), tvořítko na gyozy, mořské řasy, koření na rýži... A plán na vaření asi na půl roku :-)
https://www.instagram.com/reel/DBm8GYASueQ/?igsh=ODMzdTF0ZzVtZmc2
Japonský humor v reklamě
Sweet Potato Jé, tu znám!!! :-)
andulka01 Ty jsi dobrá!! Ale dneska jsem si říkala, že nějaký pořádný wok bych si asi taky měla pořídit....
Garfie ty italský jídlíčka vypadají, jako když se někdo koukal na Masterchefa a zkouší to doma ![]()
žluťásek Jo, to je přesný! ![]()
Sweet Potato Jé, tu znám!!! :-)
andulka01 Ty jsi dobrá!! Ale dneska jsem si říkala, že nějaký pořádný wok bych si asi taky měla pořídit....
andulka01 Jaký wok máš vybraný? Muž na ten náš nadává, tak bych mu mohla pořídit v lednu k narozeninám nový ;o)
A já se zase vrátím do Kyota, do první restaurace, kterou jsme navštívily a kamarádka z ní byla dost nadšená. :-)

A i když jsme měly málo času a já tam byla mockrát, musely jsme se přes celé město dostat až ke slavnému Kinkaku-ji, zlatému chrámu. Byl postavený jako dům na důchod pro šoguna, který si přál, aby se z něj po jeho smrti stal zenový chrám. Budova je jediná, která zbyla z velkého komplexu a i ona několikrát vyhořela, naposledy v 50. letech, kdy ji podpálil nějaký mnich (úmyslně). Každé patro je postavené v jiném stylu (což my asi úplně nedoceníme), takže je stavba považovaná za poněkud extravagantní.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje