Garfie Díky.
Postřehy z Japonska
Garfiekrása, mě teda vždy překvapí, že jsi tam jedna z mála přiměřeně obutá.
continuity No víš co, mě to teda překvapilo taky, protože to byl extrém, jako bílý tenisky ještě ok, ale černý polobotky? Já ale sklidila tentokrát velký obdiv, minule jsem si vzala obyčejné žabky, ale teď jsem měla správné "kimono" boty. Dokonce prý ještě takové "posh", vysvětlila mi Japonka. Mají dřevěnou podrážku z nějakého speciálního dřeva, velmi lehkou. Já si je koupila před 17 lety na severu a nic takového jsem v tokyjské oblasti snad ani neviděla, tak jsem to Japonce říkala, že jsem myslela, že jsou právě takové "venkovské" jako trochu buranské. Ale prý právě vůbec, že dneska jsou takové boty hrozně drahé a už se skoro neprodávají.
A než se vrátím k zažitkům z Kyota, musím sem dát výsledky včerejších vánočních nákupů. Je to docela náročné (nebo možná naopak, jak to kdo bere), protože v celé Jokohamě jsem objevila jen dva obchody, které mají jakž-takž vánoční zboží. ![]()
Do obchodů už dorazila má oblíbená potrhlá japonská vánoční přání....Santové s Budhou, v onsenu, v Roanji suché zahradě, na párty...

Dost mě pobavili Santové se sakurami...(a na sumo)

A co je pochopitelně nejvíc, Santové na čajovém obřadu...![]()

Nejvíc mě na tom baví ten koncept Santů jako mnohobožství, podobně jako japonské božstvo....
No a pak v našem blízkém supermarketu otevřeli nový obchod se severským (evropským) designem, věci z Finska, Švédska, Estonka, Litvy....no zaslzela jsem.

Pochopitelně Kitty nemůžou chybět

A tajemný balíček ![]()

Těch vánočních knížkek tam měli víc, ale tady by se asi nejvíc líbilo tohle
hned jsem si vzpomněla na Potrefenáhusa!

Garfie Ta santovská přáníčka jsou ale fakt strašlivě roztomilá ![]()
Garfie vsechjo je to bozi! ![]()
Garfie měla bych problém neskoupit tam všechno. Čajový obřad bych tam ale nenechala ani omylem. To je tak boží pohled! ![]()
Garfie ta pranicka jsou vtipna a roztomila, moc se mi taky libi ta v bambusovem lese, jak se foti i s tema rukama nahoru. Jestipak ma Santa v rukavickach taky prsty do vecka? ![]()
Garfieprosím tě je tady v Tromsø mraky Aziatu, zejména Japonců a průvodce říkal, že oni mají polární záři jako velkou věc, ještě z dob, kdy byla na severu Japonska běžná. Pak se nějak posunuly magnetické póly země, takže tam už nebývá. Nicméně ta tradice přetrvává, dokonce prý děti počaté za polární záře jsou nějak výjimečné. Tak teď za ní cestuji.
Nevíš o tom něco?
Garfie tyjo, vypadá, jak když je za humny :) jaktože bývá tak málo vidět?
Garfie tedy já pořád zírám na to přání s tím Buddhou, jak on je fakt v zenu, i když po něm lezou santové
To snad budu muset nějak někde sehnat...
continuity Nevím jestli bývala k vidění běžně, vím že na Hokkaidu se vidět dá, ale historicky největší byla někdy v období Eda, někde jsem zachytla, že o tom vypovídají i dobové kresby nebo zápisy a vědci je dokonce využili k nějaké simulaci. Tehdy byla krásně vidět z Kyota, které je hodně na jihu.
Jinak v minulosti ji považovali za oheň, který na sebe chrlí bojující draci-dobrý a zlý. A deti počaté během záře budou krásné, inteligentní a budou mít v životě štěstí. :-)
moora Stačí malá oblačnost a zmizí. Jinak teď je zrovna nejlepší období, začátek zimy, třeba v létě je vidět úplně výjimečně. Máme to k ní skoro zhruba 90 km vzdušnou čarou. :-)
Magráta Napiš mi adresu a já ti ho pošlu ;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje