Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. prosince 2024 13:28

Garfie Díky.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 17:36

Garfiekrása, mě teda vždy překvapí, že jsi tam jedna z mála přiměřeně obutá. 

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:27

continuity No víš co, mě to teda překvapilo taky, protože to byl extrém, jako bílý tenisky ještě ok, ale černý polobotky? Já ale sklidila tentokrát velký obdiv, minule jsem si vzala obyčejné žabky, ale teď jsem měla správné "kimono" boty. Dokonce prý ještě takové "posh", vysvětlila mi Japonka. Mají dřevěnou podrážku z nějakého speciálního dřeva, velmi lehkou. Já si je koupila před 17 lety na severu a nic takového jsem v tokyjské oblasti snad ani neviděla, tak jsem to Japonce říkala, že jsem myslela, že jsou právě takové "venkovské" jako trochu buranské. Ale prý právě vůbec, že dneska jsou takové boty hrozně drahé a už se skoro neprodávají. 

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:32

A než se vrátím k zažitkům z Kyota, musím sem dát výsledky včerejších vánočních nákupů. Je to docela náročné (nebo možná naopak, jak to kdo bere), protože v celé Jokohamě jsem objevila jen dva obchody, které mají jakž-takž vánoční zboží.

Do obchodů už dorazila má oblíbená potrhlá japonská vánoční přání....Santové s Budhou, v onsenu, v Roanji suché zahradě, na párty...

Dost mě pobavili Santové se sakurami...(a na sumo)

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:32

A co je pochopitelně nejvíc, Santové na čajovém obřadu...

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:34

Nejvíc mě na tom baví ten koncept Santů jako mnohobožství, podobně jako japonské božstvo....

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:39

No a pak v našem blízkém supermarketu otevřeli nový obchod se severským (evropským) designem, věci z Finska, Švédska, Estonka, Litvy....no zaslzela jsem. 

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:39
Reakce na Garfie:

A co je pochopitelně nejvíc, jsou Santové na čajovém obřadu...

​ten je nejlepsi

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:40

Pochopitelně Kitty nemůžou chybět

A tajemný balíček

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:42

moora Mám ho doma!!!! :-)

A kniha s vánočním příběhem pro děti...s ilustracemi jako Opráski! 

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 22:44

Těch vánočních knížkek tam měli víc, ale tady by se asi nejvíc líbilo tohle hned jsem si vzpomněla na Potrefenáhusa!

Offline DruI
5443 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 23:13

Garfie Ta santovská přáníčka jsou ale fakt strašlivě roztomilá

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 02:59

Garfie vsechjo je to bozi!

Offline Tabea
7666 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 06:11

Garfie měla bych problém neskoupit tam všechno. Čajový obřad bych tam ale nenechala ani omylem. To je tak boží pohled!

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 07:05

Garfie ta pranicka jsou vtipna a roztomila, moc se mi taky libi ta v bambusovem lese, jak se foti i s tema rukama nahoru. Jestipak ma Santa v rukavickach taky prsty do vecka?

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 11:20

Kokoska Určitě!

A hele, co jsem potkala dnes cestou ze školy...

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 12:14

Garfieprosím tě je tady v Tromsø mraky Aziatu, zejména Japonců a průvodce říkal, že oni mají polární záři jako velkou věc, ještě z dob, kdy byla na severu Japonska běžná. Pak se nějak posunuly magnetické póly země, takže tam už nebývá. Nicméně ta tradice přetrvává, dokonce prý děti počaté za polární záře jsou nějak výjimečné. Tak teď za ní cestuji. 

Nevíš o tom něco? 

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 12:20

Garfie tyjo, vypadá, jak když je za humny :) jaktože bývá tak málo vidět?

Offline Magráta
8063 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 12:48

Garfie tedy já pořád zírám na to přání s tím Buddhou, jak on je fakt v zenu, i když po něm lezou santové To snad budu muset nějak někde sehnat...

Offline Garfie
28019 příspěvků moje polička 03. prosince 2024 14:04

continuity Nevím jestli bývala k vidění běžně, vím že na Hokkaidu se vidět dá, ale historicky největší byla někdy v období Eda, někde jsem zachytla, že o tom vypovídají i dobové kresby nebo zápisy a vědci je dokonce využili k nějaké simulaci. Tehdy byla krásně vidět z Kyota, které je hodně na jihu. 

Jinak v minulosti ji považovali za oheň, který na sebe chrlí bojující draci-dobrý a zlý. A deti počaté během záře budou krásné, inteligentní a budou mít v životě štěstí. :-)

moora Stačí malá oblačnost a zmizí. Jinak teď je zrovna nejlepší období, začátek zimy, třeba v létě je vidět úplně výjimečně. Máme to k ní skoro zhruba 90 km vzdušnou čarou. :-)

Magráta Napiš mi adresu a já ti ho pošlu ;-)