barbucha a vyzistila si, kde taký kabát zohnať?
Bohužel ne ![]()
Vzala jsem to tento týden přes park :-)

A ještě takhle před víkendem relax z minulého víkendu. ![]()

Garfie nadhera!
A taky tu máme nové období, Boshu neboli "obilí v klasu". Jeho první mikrosezona se nazývá Kamakri shózu, líhnou se kudlanky! :-) Kudlanky jsou v Japonsku velmi oblíbené, protože se živí hmyzem. Na jednom japonském serveru jsem našla krásnou fotku, jak se kudlanky líhnou, tak vám ji sem dám, nikdy jsem to neviděla!
Mezi sezónní zeleninou se objevuje "rakkyo", čínská cibule, která se nakládá v octu nebo v nálevu ze saké a mirinu. Asi nejzajímavější v této sezóně je "keiko hajime", první trénink. Podle starých japonských tradic je 6. červen nejlepším dnem pro první trénink, v Japonsku se mu přikládá velká důležitost, ať už jde o tradiční bojová umění, divadlo nebo další tradiční umění, třeba ikebana. Pojem vznikl v souvislosti s divadlem Nó, v knize, kterou napsal slavný herec a dramatik Zaemi, se píše, že nejlepší věk pro zahájení uměleckých disciplín a hledání talentů je 6 let. Pojem se přenesl také do kabuki, v jedné slavné divadelní hře se odkazuje na 6 let, 6. června...tento den (a věk) se také považuje za ideální dobu, kdy by se dítě mělo začít učit ikebanu. I když měl ve starém kalendáři tento den významnou roli, dnes už je to pochopitelně zastaralý koncept a nikdo se ho nedrží, i když se "první trénink" stále považuje za velmi důležitý. A kdo ví, třeba když dnes začneme něco nového, skutečně se to naučíme rychleji než obvykle, jak tvrdil Zaemi. :-)

Kurnik, tos sem tuhle informaci o učení ikebany nemohla dát před dvěma lety? Víš kam to mohla dcera dotáhnout, kdyby s ní začala, když jí bylo 6.6. právě šest let? ;o)
Nejdřív jsem myslela, že je to nějaký květ, a ona to kudlančí novorozeňata.
Garfiehm, tak nám den na to vymyslet, co nového bych se měla naučit. ![]()
DruI zkažený život ![]()
6.6.? A my odjizdime na dovcu az zitra, mohli jsme zacit lip! Asi budu muset vyhlasit za ten pravy zacatek sbaleni kufru.
Garfie Tento týden přes park.......ty jo, tam bych byla každej den:D:D:D
Takže keď som dnes na vyšetrení, na ktoré som sa dostala po rokoch takmer zázrakom, mám veriť, že už len dobre to bude? ![]()
Ale výhľad stojí za to

Janulik03 No pokud to považuješ za první trénink, tak určitě! :-) Ale výhled máš tak krásný, že i ten léčí...![]()
DruI
Sooorrry.
Kokoska Nic si z toho nedělej, já mám dnešek taky spíš závěrečnou....poslední letošní oběd s matkama, až se z toho vzpamatuju, dám sem nějaký fotky.
continuity Ty máš aspoň pořád prakticky ráno, ale co já? Začíná se stmívat....![]()
Karja No jo, on to bohužel není ten park, co mám u nosu, ale trochu vzdálenější....
Janulik03 No ale ten výhled je! A všechno tak svěže zelený!
A počítá se za první trénink i když zavolá Headhunter?![]()
Garfie tak preto sa podarilo vylodenie v Normandii!
Janulik03 ale uf, držím palce ať vyšetření dopadne dobře ![]()
continuityJo!
Janulik03 Dobrý to bude!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.