Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 06:50

Tabea Haha, však já tě jenom popichuju, dovedu si to živě představit! To přírodovědný muzeum je super, musím tam zase někdy zajít...Mimochodem, jestli tu budete ještě o víkendu, říkala dnes kamarádka, že v Asakuse je v pátek a v sobotu bon odori dance. Budou tam teda mraky lidí....

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:15

Garfie uaa, ty paraty mi zvedaji kufr, prestoze jinak sezeru kdeco

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:20

viktorka_od splavu To jsem si myslela! Upřímně, kromě Číňanek je ještě nikdo z party nejedl, ani Korejka a že ti jí taky kde co. Ale zkusily jsme všechny a bylo to fakt dobré! Navíc jak tam nebyly ty kosti, tak ti to prostě vůbec nepřišlo, když jsem je někde měla možnost ochutnat v minulosti (teda pokaždé v Chinatownu), tak to bylo s kostma, to tak různě ohlodáváš a je to fakt trochu nechutný. 

Offline brrr
12258 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:33

Tabea Ja si řikala, že když si tu dala fotku Fuji, že do Korey letíte nějak křivo. Užijte si to!

Offline brrr
12258 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:33

Garfie Mňam, hned bych si něco dala.

49101 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:43

Garfie jestli je to spis jako ovar s kuzi tak verim, v me predstave citim chrupavky:-)) kazdopadne pokazde zavidim co vsechno muzes ochutnat (i kdyz ne vsechno bych si dala:-))

Online Karja
44180 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:00

Garfie viktorka_od splavu Tak na téma pařátek jsme vedli nedávno s mýma kamarádkama diskuzi. Protože moje tchýně s tím vaří polévku, jakože fakt se všim a i to všechno nechá v tom hrnci, obírá se to na talíři. A hrozně se diví, že to moje děti nejí (já jim to nedávám, normálně jim nakrájim nějaké pěkné maso jako klasicky do vývaru), ale spousta spolustolovníků vytáhne ten pařátek nebo krk a obírá si to. A moje děti se moc netvářej, což jak zde bylo několikrát psáno nevede k pěkné atmosféře na návštěvě:D:D:D A až ted mi ty moje kamarádky otevřely oči, řekla bych jsou to uplně normální holky a říkaly, že kdyby při nabírání polévky nabraly i pařát, tak by se jim zvedal kufr i jen při jedení toho pak čistého vývaru, i moje máma holka ze statku se zašklebila. Ještě si kamarádka dělala srandu, že mám příště říct "to víš ony jsou zvyklé na vývar z tetrapaku:D. Takže jo, vidim to i tady pařát je problematickej a nikdo by to nežral.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:01

viktorka_od splavu Právě ani to nechutnalo jako třeba vařená kůže z kuřete, bylo to fakt dobrý a když nám Číňanky řekly, že jen díky tomu mají krásnou pleť, měla jsi vidět, jak se po pařátech zaprášilo!

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:17

Karja Jo, mně to přijde taky tak na hraně, fakt něco speciálního a neznám nikoho, kdo by to používal u nás. Však i ty Číňanky (nechaly jsme objednávku na nich) nám je předložily tak poťouchle. :-) A taková ta smradlavá čínská vejce dokonce konzultovaly, jestli to jako jíme...

Online Karja
44180 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:42

Garfie Já to beru u nás, tak max vyvařit v tom vývaru a vyhodit jako kosti, ale sama to taky nedělám a vyhazuju to prostě předem, pokud mi to někde na dvoře dají včetně s kuřetem. Ne, že bych to měla za něco hnusnýho, určitě by mi nějaká uprava chutnala, ale čistě takhle ovařené v kuse mi to přijde hodně hodně nelákavé.

49101 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:55

Karja jeste taky bys mohla rict, jak jsme se tu nedavno bavily, ze je to znamka line kucharky davat to do talire neobrany

Garfieó tak jestli je z toho pekna plet, zacnu to shanet(akorat to asi bude necim jinym bohuzel, nedavno jsem na to tema cetla vyjadreni nejakyho odbornika, slo teda o oblicejovou jogu. asiate pry maji v obliceji vic tech podkoznich svalu proto jim to funguje. nas "slovansky knedlik" ma malo svalu vic tuku a tak ten ksicht "pada" at delas co delas

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:04

Karja ta by se asi divila. Moje děti nechtějí do vývaru většinou žádné maso, mladší chce jen vodu. Ani se dceři nedivím, že tam nechce, když jí krmí pařátky a jsou naštvaní, že nechce (vývar z nich by mi nevadil)

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:10

Karja Ty jo, můj syn, co z přecezenýho vývaru preparuje i mikroskopické kousky mrkve by se asi u tvojí tcháně nenajedl a do statistiky, pařát by mi při vaření vývaru nevadil, ale do talíře přecedit a já většinou ani ty kosti neobírám, protože to maso v polívce u nás doma moc neletí.

Offline Tabea
7849 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:18

Garfie škoda, škoda! V pátek odjíždíme směr Hiroshima. Už jsem googlovala, kde si pořídit bento box do vlaku.
Hned po příjezdu jsme potkali nějakej průvod ala karneval v Riu. Bylo to taky zábavný. 

Fotka s cedulí je extra pro Karja 

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:19

viktorka_od splavu No to jsem nechtěla slyšet, chceš mi říct, že se krmím pařáty zbytečně?

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:21

Tabea A co pandy, koupaly se?

Obento prodávají všude na nádraží, logicky! Dřív sis ho mohla koupit i ve vlaku, ale to už teď bohužel dost vymizelo.

Online Karja
44180 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:25

Tabea Díky, tomu říkám místečko;)

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:27

Tabea Garfie kdesi na nadrazi prodavali i brouky, cervy a kobylky, takovy tacek uhledne zabaleny ve folii. Asi uz to bylo nejake oprazene, byly pribalene hulky a nejaky maly sacek, mozna omacka. 

49101 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:31

Garfie no ty to nepotřebuješ jsi přirozeně krásná

Offline Tabea
7849 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 12:33

Garfie já se chtěla mít jistotu. Aspoň mám argument pro muže, proč vyrazit dřív, až zas bude chtít sedět do poslední minuty v hotelu nebo nutně potřebovat kafe na cestu minutu před odjezdem. Potřebuju dost času, abych si vybrala tu nejlepší krabici.
Jinak mě mile překvapují děti s jídlem. Na to, že ze staršího vyrostl strasnej frfňa na jídlo, tak tady zkouší a jí všechno. Akorát jsem včera musela začít kašlat, když mu muž chtěl říct, že ty plátky na okonomiyaki jsou sušená ryba. Dneska syn sám vybral čínskou restauraci, měli jsme polívku, dvoje různý taštičky a děti chtěly ještě spring rolls. A jedl všechno.