Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 06. června 2022 22:23

Jo a ještě taková pikantní historka na téma nemovitosti. Ten "náš" dům se zimní zahradou je skutečně volný, ten druhý zájemce, kterého upřednostnili, si ho nevzal. Vrátili ho do nabídky, za vyšší cenu, takže jsme o něj okamžitě opět zažádali, ale jsme opět "druzí". 

No a naše realiťačka nám řekla, že se nic nového neobjevuje a že ona se bude dívat do databáze zhruba jednou za deset dní.  

Offline Kokoska
35151 příspěvků moje polička 06. června 2022 22:26

Garfie ona asi nemá provizi z uskutečněné akce? To by se snad snažila víc. Jak to je v Japonsku s úplatkama, že byste jí slíbili nějakou odměnu, když to klapne podle vašich představ?

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 06. června 2022 22:31

Kokoska Já právě taky přemýšlela, jak to s ní je, ale jak znám Japonsko, myslím, že to bude prostě jen zaměstnankyně bez provizí. Ona tady v Jokohamě nemá žádné kontakty, očividně to tu vůbec nezná. A když osloví realitku, která tu nemovitost nabízí, předpokládám, že pak se o provizi ty dvě realitky podělí. Takže první se nesnaží, protože ona z toho osobně nic nemá a druhá protože se musí o svoji provizi rozdělit s nějakou tokyjskou slečinkou. :-) 

Úplatky vůbec, to neexistuje. Dost panika nastala i když jsme nabídli tu vyšší cenu, to přitom nebyla žádná "levárna", nic takového, jen nabídka k jednání. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 06. června 2022 22:51

Garfie japonci jsou nesmirne skromny narod. V mnohem bychom si z nich meli vzit priklad, sle komfort je komfort. Hele, neco jako hausboty tam neexistuje? V jokohame v pristavu...lalala

Offline Kokoska
35151 příspěvků moje polička 06. června 2022 23:00

Garfie s tou jste to teda moc nevyhráli. Už mám palce celý modrý, jak ti je držím, přece neco vyjít musí!

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 07. června 2022 00:09

razorblade V Jokohamě v přístavu bychom mohli bydlet tak leda na Hikawa Maru.  No víš jak, zrovna to počítám, tohle bude moje šestý dlouhodobější bydlení v Japonsku. Takže vím co čekat a vím co nechci. :-) To je výhoda a očividně i nevýhoda v jednom! 

Mimochodem další z domů, kde nás odmítli, zrovna dneska zlevnili....

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 07. června 2022 00:33

Garfie taky ti přeju ať už se to hledání otočí k dobrému. Moc ráda tě tady čtu. 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 07. června 2022 00:40

Catherinne Děkuju!

Offline Jimik
příspěvků moje polička 07. června 2022 00:47

Garfie Tedy to musí být psycho pořád v takové nejistotě ohledně bydlení a bezmoc, když ty domy o které stojíte se opětovně objevují v nabídkách. Držím palce ať už to konečně vyjde. Co ten dům odjíždějících expatů kde jste nechtěli vybavení nabízené k darování, ale dům ano? Ten měl být přece do týdne v nabídce, ne? 

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 07. června 2022 00:55
Reakce na Garfie:

No a naše realiťačka nám řekla, že se nic nového neobjevuje a že ona se bude dívat do databáze zhruba jednou za deset dní.  

​A predpokladám, že sťažovať sa na ňu tiež nepripadá v úvahu. Uf, to je na palicu...

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 07. června 2022 01:25

slniecko  Předpokládáš správně.

Jimik Ano, s paní jsem v kontaktu, je moc milá, nějaká Alžířanka, ale bohužel je to jejich dům a chtějí ho prodat, ne pronajmout. :-( 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 07. června 2022 01:49

Garfie Taková škoda, že to chtějí místo pronájmu prodat. Zase vlastnit nemovitost v Jokohamě by třeba nebylo úplně špatné, když je ve hře i možnost prodloužení vašeho pobytu a při všech těch peripetiích s pronájmem.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 07. června 2022 04:46

Jimik To zatím vůbec není na pořadu dne, ale začíná se mi to jevit jako zajímavá možnost. :-)

Takže jsme naší realitce naposílali všechny nemovitosti, které jsme o víkendu obešli, s výjimkou bezdomovců, bordelů a polorozpadlé ruiny. K tomu přihodili dvě další, které jsme původně z různých důvodů zavrhli. Realitka všechny obvolala, všechny jsou prý už pryč, s výjimkou toho nejhoršího (v nabídce je už dva roky), kam se zatím nemůže dovolat. 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 07. června 2022 06:42

Máš neskutečnou trpělivost, mě by tato bezmoc úplně užírala zevnitř Bezmoc kdy člověka odmítnou, že mají jiného zájemce a přitom dům vesele nabízejí dál a nemožnost se nikde dovolat a vše řešit přes prostředníka.... Fakt vás obdivuji a hlavně moc moc držím palce!!!! 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 07. června 2022 07:39

dupali To víš, že mě to taky užírá! I jsem si v jedné fázi tajně pobrečela, ale prostě nic nenadělám. Zatím pořád cítím v zádech dům u té báby, je prostě akceptovatelný. Pokud zmizí i ten, nastane panika! :-) Teď uvažuju o oslovení přímo realitky, která některý z domů co nás nechce přímo nabízí, jestli nás skutečně odmítnou, nebo ne, jen tak pro legraci. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. června 2022 07:40

Garfie to je fakt zoufalstvitlapkam moc

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 07. června 2022 07:40

Garfie Klepejte, a bude vám otevřeno. Když budete dost vytrvalí a otravní, tak vám nakonec vyhoví, protože se vás budou chtít konečně zbavit.

PS: Vůbec vám to nezávidím.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 07. června 2022 07:46

Garfie držím palce a přeju pevné nervy!Čtu tě tady pravidelně a obdivuju, jak to neseš statečně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2022 08:11

Garfie koupit ten dům a pak pronajímat expatum jako jste vy?Držím palce, ať se něco objeví.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. června 2022 08:14

Garfie

Moc tě lituji a zároveň držím palce, to chybějící bydlení je hrůza.