Postřehy z Kanady

12. června 2026 20:07
Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 18. června 2026 00:33

0zero7 Jj, v Japonsku se zouvá všude, domy i byty mají v předsíni i jakoby sníženej vstup, takže se vyzuješ a vždycky vystoupíš na schod, to je docela dobrá mentální zábrana, fakt to dost snižuje takový to "vběhnu jen pro telefon". :-)

Vyzouvá se i do chrámů, onsenů, některých restaurací nebo do tradičních hotelů a obchodů. A do kabinek v obchodech. Jo a ještě mají takovou specialitku, mívají speciální papuče na toaletě, i doma! Cizinci s tím mají dost problém a často vypochodují v těch "záchodových" ven, což je velký prohřešek. Ale stane se to aspoň jednou snad každému. 

Offline 0zero7
11663 příspěvků moje polička 18. června 2026 00:34

Mořský sklo tím jsem se bavila na začátku kovidu asi dva měsíce je to teda běžný skoro všude na světě, kde jsou oblázkový pláže v obydlených oblastech. Jde nasbírat hromada obroušených skleněných oblázků je to docela zábava. Nejvíc samo bílé a hnědé/oranzove, protože to je to nejběžnější sklo pak zelené ale i tyrkysové a modré. Našla jsem i žluté a lila a červené. Když jsem šla zpět do práce, protože povolili akce, tak jsem to prodala jedné paní co dělá šperky za hubičku, samozřejmě. Nebylo to na výdělek. Třetí fotka je pláž co mám nejblíž k domu, ta je oblázková, dobrá na sklo. Kousek dál ve městě jsou písečný, moc hezky. Akorát voda je studená na koupání. Vložit se tam dá, ale plavat teda dík jako ne.

Offline 0zero7
11663 příspěvků moje polička 18. června 2026 00:36
Reakce na Garfie:

0zero7 Jj, v Japonsku se zouvá všude, domy i byty mají v předsíni i jakoby sníženej vstup, takže se vyzuješ a vždycky vystoupíš na schod, to je docela dobrá mentální zábrana, fakt to dost snižuje takový to "vběhnu jen pro telefon". :-)

Vyzouvá se i do chrámů, onsenů, některých restaurací nebo do tradičních hotelů a obchodů. A do kabinek v obchodech. Jo a ještě mají takovou specialitku, mívají speciální papuče na toaletě, i doma! Cizinci s tím mají dost problém a často vypochodují v těch "záchodových" ven, což je velký prohřešek. Ale stane se to aspoň jednou snad každému. 

​no! To jsem si prave vybavovala. Kámoška jedna je Japonka, tak mě občas dovzdělá. To je fakt zajímavý. A dobrý metody jak udržet víc čistotu haha. 

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 18. června 2026 07:49

0zero7 ani v létě to tam není na koupání? Myslela jsem právě že jo, že máte takovou letní koupací sezonu, ne jako ve Středozemí, ale takové Polsko/Německo:D.

Ta sklíčka hrozně baví děti:D

Offline 0zero7
11663 příspěvků moje polička 19. června 2026 21:27

Karja Tak zalezi co mas rada, v lete to ma tak max 17 stupnu, kdyz je chvili dost teplo. Ale muzes i do lagun, kde je to podstatne lepsi, protoze tam neni takova fluktuace a voda je plytsi, tak se to dostane pres 20 docela dost. Serfari nosi wetsuit i v lete, protoze to jsi ve vode dlouho. Kdyz je horko je to super, ale plavat v tom teda ja treba nechci, to je lepsi jet nekam k jezeru, tech je tady hodne. Koupaci sezonou bych to asi nenazvala uplne, ale plazova sezona je duben - rijan, tzn pocasi na plavky na plazi. Ono i to klima je jiny, tady je 17 stupnu fakt celkem dost teplo, v CZ kosa. Strasne dlouho jsem si nemohla zvyknout a oblikala jsem se podle predpovedi teplot a pak mi porad bylo vsude horko

Ted uz vim, ze kratasy na 15 muzes v pohode, pokud nefouka, protoze ten vitr ssebou prinese wind chill a to srazi teplotu klidne o 7 stupnu, tak je dobry se mrknou na rychlost vetru i. O vikendu ma byt 25 a to je docela vedro na mistni pomery, i v predpovedi teda byva teplota a pak u toho je "pocitove" a dalsi cislo, but nizsi, kdyz fouka nebo vyssi kdyz nefouka. Pamatuju si, ze jsem byla v soku po prijezdu, protoze v listopadu lidi nosili kratasy lol