Jiná Realita ja tomu zeda nerozumim, jen takovy laicky napad- nepomohlo by ti spis nejake uvolnovaci cviceni, typu jogy nebo tak? jestli to zatnuti a pak nasilne povoleni neni spis kontraproduktivni/zacarovany kruh?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
viktorka_od splavu cvičím každý den, mám cviky od fyzioterapeuta a ještě cvičím jógu, ale nestačí to. zatínám se tak, že než domasíruje na konec, mohl by klidně začít od začátku, už dva maséři mi říkali, že je to netypické
hlavně kolem krku a nahoře na zádech. prý "já cítím, jak se mi smršťujete"
když chodím na srovnání páteře, tak musím nejdřív na masáž, a pak mi ještě musí baňkami rozmasírovávat všecko (což bolí úplně strašně), aby se mnou chudák vůbec hnul.
...v žádném případě bych se Tě nechtěla dotknout, ale myslím, že ten základní problém bude jinde...
Psychika...
Zu no, přesně, důležitý je najít správnýho maséra a ta jazyková bariera může bejt problém. Jinak co se týče těch thajek, tak pokud si z phy, tak rozhodně tawan, tam v žádným případě nikoho neuslyšíš, na každou masáž extra místnost (ale já sem byla fakt jen asi 3x když sem to dostala jako dar, tak jich může bejt i víc, takhle klidnejch..)
Jiná Realita kdyz ja prave nemyslela zadne takovehle usilovne cviceni..spis relax, uvolneni. ustrihnout vlasy, zahodit stahovaci pradlo a tak..ja si to zive predstavuju na tom lehatku jak se smrstujes![]()
MP Marge jsem na tom stejne, chodim na thajskou 2x měsíčně, střídám klasiku a olejovou a kdybych mohla, lezim tam obden. Ke všem oslavám chci poukaz.
stes Olejova, ach ![]()
Jiná Realita
...v žádném případě bych se Tě nechtěla dotknout, ale myslím, že ten základní problém bude jinde...
Psychika...
no to já samozřejmě vím, už asi tak skoro pět let žiju ve vlnách stresu.
Jiná Realita no, a mě právě napadlo, jestli tomu tělu takhle ještě nepřidáváš další stres tím násilným rozmasírováním. asi je to blbost..![]()
viktorka_od splavu když já mám skoliózu, hyperlordózu a navrch vychýlenou pánev, a čas od času musím jít na aspoň částečnou "nápravu", zakřupnout to všechno zpátky, a to musí být měkké, jinak by se mohlo něco nepěkně pokazit. jsem prostě, jak se u nás říká, "zámora" (= člověk, který je imrvere nemocnej, nemožnej, slabej a neduživej
) ani sebelepším cvičením se to už asi víc nevylepší, mám to odmala, přišlo se na to někdy až tak kolem puberty, a to už to bylo dost markantní (doktor mi tehdy po shlédnutí mé páteře řekl "slečno, co vy (myšleno za problém se zády) nemáte?")
Jiná Realita proc nezkusis jogu, ale poradne, ne youtube?
Jiná Realita ty bys potrebovala hodne dlouhou dovolenou...
Jiná Realita tjo tak na zámoru toho zvládáš docela dost, já bych to nedala...![]()
Mutziputzi já jsem už i chtěla, ale mám to všude daleko. už teď jezdím do němčiny hodinu cesty, a jeden večer taky hodinu na setkání se známými, abych vedla i nějaký společenský život, a nějak zatím nemám sílu ještě jeden den dát další tři čtyři hodiny (dohromady s cestou) na jógu. možná na jaře, až pak nebude sněžit a mrznout a bude se líp jezdit, teď na zimu do toho asi nejdu. nevýhoda žití na konci světa.
ale i moje samo domo jóga má výsledky, jsem s tím dost spokojená, už se mi povedlo rozcvičit jeden problém (přestalo to bolet), a vyrobila jsem si skoro pekáč na břiše (který tedy není přes tuk vidět, ale je tam, takže mám zpevněný střed, což jsem nikdy moc neměla, a přitom to dost potřebuju). cžo mě povzbuzuje vydržet, většinou mívám problémy udržet si každodenní cvičící rutinu, teď mám takovou kratší sestavu, kterou třikrát zopakuju a fakt to dělám poctivě každý den. to se mi ještě asi nestalo, že bych tak dlouho vydržela.
...a nejde ty příčiny stresu odstranit, vyřešit.?
Já vím, že každý je jiný, jinak založený, ale já bych se snažila prostě ty vnitřní nervový "stahováky" vyřešit.
Musí to být dost hrozné, být pořád stažená vnitřně i svalově...
Jiná Realita
Psychika...
s tim souhlasim,protoze sem si to prozila taky.Rok a pul,obrovskeho denodenniho stresu a mela sem zatuhle svaly,zada,krk,presne sem se budila zatuhnuta,jak popisuje Jiná Realita .Zacla sem tedy taky chodit na zdravotni masaze,ty masaze musely byt,ze mi nejdrive 10/15 minut nahrivali a pak madirovali.Pomohlo to,ale nejlepsi lek byl zbavit se toho co mi prinaselo ten stres.I kdyz to nebylo hned.
Jiná Realita zkus navrhnout zahrivaci masaze,to hodne pomuze aby to pri te masazi tak nebolelo.
Jiná Realita
...a nejde ty příčiny stresu odstranit, vyřešit.?
Já vím, že každý je jiný, jinak založený, ale já bych se snažila prostě ty vnitřní nervový "stahováky" vyřešit.
Musí to být dost hrozné, být pořád stažená vnitřně i svalově...
sem si to uplne zas vybavila a je,je to strasny!Zaplat panbuh,ze sem se toho zbavila.
Zarinya jj no mně se to vybavilo jen proto, že mám teďka nějakou chvíli docela stresový období a uplně na sobě cítím jak se zatínám a stahuju:-/ akurát představa že mě bude někdo násilím natahovat mě fakt děsí a scvrkávám se tím víc:P
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje