"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 15. února 2019 16:03

711990 Ja ti mam pocit, ze kolikrat to tihle lidi napali spis blizkemu cloveku, vuci cizim maji trochu zabrany 

@MP Marge strasny, fakt. A takovy veci nedelaji strasne zlo :-(

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 15. února 2019 16:48
Reakce na Josefa:

MP Marge to je teda hrozné..

Ale u těch ekzému budu trochu dabluv advokát. Jestli to neni tim, ze tvi klienti uz na to vlastně pracují, maji to pojmenované. Nebo to ventiluji právě tou psychickou sebedestrukci. Ze treba ten, kdo si to neuvedomuje to ma vrazene do nějakého fyzického problemu. Jako u velkých nemoci a v tom prikladu s tvou klientkou, mi to přijde spíš jako úplná blbost. Ale tak se teoreticky zamyslim nad tim, kdo je skutečně zcela v poradku a nema terapeuticky co resit a kdo si to jen dost "nepripousti". Jestli jsem trochu pochopitelna.. 

​Hele, ja vliv psychiky na zdravi vubec nepodcenuju, koneckoncu psychosomaticke priciny nemoci uznava i zapadni medicina. Ja jsem velky zastance mind-body-spirit balance, dokonce i do te miry, ze mnozi kolegove me povazuji za "alternativni". Ale silne pochybuju, ze i takovy ekzem by mel JEDNU jedinou pricinu vzniku (tedy nedostatek sebelasky) bez toho, aby tam roli hraly i jine faktory. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 15. února 2019 16:52
Reakce na Luna:

MP Marge No to je muj pripad.  Sebevedomi nevim co je, ale jakziv jsem nemela zdravotni problem. Teda zaklepavam! 

​Ja mam takovou utkvelou prestavu, ze ti to sebevedomi na dalku musim nejak zvysit 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 15. února 2019 16:54
Reakce na Krehutka:

MP Marge To se snad ani neda komentovat. Jak se clovek dostane z toho, ze si do nej kopne vlastni matka, kdyz uz lezi na zemi?

​Prave ze spatne   Klientka na tom neni psychicky vubec dobre. P.S. Ekzem nema. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 15. února 2019 16:57
Reakce na Isca:

MP Marge To je hrozný, tohleto. Znám podobnej přístup z rodiny. Jako kdyby zdraví a štěstí bylo ve vesmíru nějak nárokový, a pokud se ho nedostává, tak se stala chyba a někdo za to  může, nejlépe ten postižený  

​No a na stejnem principu je zalozena i pozitivni psychologie, a ta dokaze napachat uplne stejne skody 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 15. února 2019 17:06
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa nebo zena opakovane potraci, aby se pak zjistilo, ze ma spatny ten jeden faktor na zrazlivost krve, dostane warfarin a je po problemu. 

​Warfarin je silný teratogen. Takza asi po problému mít nebude.

Ja jsem taky trombofilik. 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 15. února 2019 17:46

Dadoo tak neco jineho na redeni krve. 

Offline Josefa
příspěvků moje polička 15. února 2019 20:50

MP Marge no to asi určitě ne, spis to bude psychika vzdy treba zhorsovat, neco k cemu mam jinak podminky a predispozice. To smysl dava. Ale me spis zajimalo jak se jako odbornik divas na to, ze nekdo muze mit problem, ktery by natolik popiral, ze by se mu v psychice neprojevoval. Nevim jak to vysvetlit, zni to pitome, protože problem evidentně mam, kdyz mi neco vadi. Ale rekneme nejake popreni, nebo i zapomeni neceho, co mi vlastně skodi a pritom ja ten problem necitim. Me to prijde takove paradoxní, ze bych rekla ze ne. ale u kazdeho kdyz se dost dlouho rozebírá se da neco vykutat co ho rozlozi, ne? Tak pak mozna skutečne dobre zakutane problémy, ktere maji vliv aniz by si je clovek uvědomil, mohou existovat. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 15. února 2019 22:01

Josefa

mne se neptas, ale na tohle tema jsem se bavila se svou terapeutkou pote, co jsem u ni uz skoncila.

V podstate teoreticky je mozny neco uplne potlacit, ale vetsinou to trauma pusobi jakoby na jine rovine, protoze ovlivnuje chovani. Treba kdyz mas jako dite labilni matku a proto mas nejisty vztahovy chovani, tak nevnimas jako problem tu prvotni vazbu na matku, ale to, ze je pro tebe tezky udrzet stabilni vztahy (to je ted takovej priklad od boku). 

Proste peoblem dela druhotne to, ze clovek neni vybavenej na urcity situace, popripade ma vyvinuty neproduktivni vzorce chovani (treba v detstvi: musim se upozadit, jinak me rodice nebudou mit radi -> v dospelosti moc velky prizpusobovani ve vztazich, z toho plynouci nenaplneni vlastnich potreb a frustrace)

Trochu to ma kazdej z nas, jde spis o miru plus o to, jak to komu komplikuje zivot :)

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 15. února 2019 23:29

Josefa Hele, koukam, ze nez jsem se dostala k telefonu, tak Lilly_Ku  to napsala za me - s jeji terapeutkou naprosto souhlasim 

Nekdy je docela orisek v terapii prijit na to, co ten potlaceny problem/priznak je, zejmena kdyz se jeste navic jedna o klienta, ktery nespolupracuje a myslence, ze by mohl mit potlaceny problem, se zurive brani (velmi typicke pro muze, zejmena pak Afro-Americany). Clovek si pak spis nez jako terapeut pripada jako krizenec detektiva s diplomatem - pripadne, v pripade mladistvych delikventu, krotitel dive zvere 

A mas uplnou pravdu, ze kazdej mame neco - jeste jsem nepotkala cloveka, kterej by nemel zakutanej aspon jeden problem 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. února 2019 00:06

MP Marge ja si treba vubec nedokazu predstavit a fakt by me zajimalo, jak se ti s tema lidma pracuje, kdyz jsou prumerne az malo motivovani.

Sama jsem chodila dva a pul roku kazdej tyden, byla jsem fakt namotivovana neco zmenit po dlouhym tezkym obdobi a i tak to trvalo a slo to pomalu krok po kroku. Ale teda super to bylo 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 16. února 2019 05:57

Lilly_Ku To me prave bavi ze vseho nejvic  Klient, ktery nespolupracuje, ale pritom pomoc fakt potrebuje, je vyzva - a je to fakt hezkej pocit, kdyz ti pak postupne zacina verit, sverovat se, a nakonec na sobe pracovat! Akorat to chce trochu trpelivosti a silne nervy, hlavne v pripade, ze se te snazi odradit a "zastrasit". 

Offline Miru
16862 příspěvků moje polička 16. února 2019 06:05

MP Marge 

...jsi úžasná! Máš velmi náročnou, ale záslužnou práci.

A věřím, že ty pocity pak jsou krásnou odměnou..

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 16. února 2019 08:54

Lilly_Ku Tyjo, tak dlouho a kazdy tyden?  Jsem byla jen parkrat, ale taky teda dobry. Jen se priznam, ze castejsi navstevy by me spis stresovaly.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 16. února 2019 09:33

Blby dotaz: jak se vyslovuji svycarske nazvy curaprox, victorinox... zkratka vsechny s ox na konci? 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:17

Luna jo, kazdej tyden a mela jsem celkem pres sto sezeni, vzaly jsme to z gruntu.

Me spis dost stresovaly ty roky predtim, nez jsem tam zacla chodit 

Az zpetne citim, jaka uleva to je. Ja to mela vylozene psychoterapii, ne krizovou intervenci, potrebovala jsem prekopat a uvedomit si hodne veci a to fakt chce cas. Nechcu to tu do detailu rozmazavat, ale predtim se mi opravdu vedlo spatne, uvazovala jsem i o tom, ze pujdu nekam stacionarne, ale nakonec to nebylo potreba.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:35
Reakce na MP Marge:

A mas uplnou pravdu, ze kazdej mame neco - jeste jsem nepotkala cloveka, kterej by nemel zakutanej aspon jeden problem 

​To je svatá pravda. V tomto ohledu mám ale právě poslední dobou spíš pocit, že se ty problémy, resp. jejich důvody tkvící v nešťastným dětství, krátkým/žádným kojení, chladnejch rodičích, špatnejch zážitkách ze školky a tak podobně, dost přeceňujou a když nepřeceňujou, tak je to aspoň dobrá výmluva...

Právě že každej má něco - ale ne z každýho vyroste uzlíček nervů, asociál nebo rovnou zločinec  To by se nedalo ani vyjít z baráku přece...

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:49

barbucha no tak samozrejme, ze je na vlastni zodpovednosti dospelyho cloveka se s takovyma vecma vyrovnat. Kdo presne si myslis, ze je precenuje?

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:51

Lilly_Ku 

Myslím třeba nejrůznější delikventy.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:55

barbucha aha, tak to jsem nezaznamenala, nekde v novinach? Cesky nectu, takze mi to asi uniklo..