"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 20. července 2023 06:09

continuity hezky slonika chvalis, tak uvidime:D 

AprilTwelve zajimavy! Ja jsem shodou okolnosti ted resila, ze casto tenhle typ leku zpusobuje lekama navozenou depresi, nasla jsem prekvapive velky mnozstvi studii na tohle tema. Takze jsem si rikala, ze pokud si mam vybrat z tehlech dvou, zvolim rovnou antidepresiva

Offline AprilTwelve
1018 příspěvků moje polička 20. července 2023 06:19
Reakce na 711990:

continuity hezky slonika chvalis, tak uvidime:D 

AprilTwelve zajimavy! Ja jsem shodou okolnosti ted resila, ze casto tenhle typ leku zpusobuje lekama navozenou depresi, nasla jsem prekvapive velky mnozstvi studii na tohle tema. Takze jsem si rikala, ze pokud si mam vybrat z tehlech dvou, zvolim rovnou antidepresiva

​no to nepozoruju snad, ze bych byla depresivnejsi.. mám ale teď fakt nějaký horší období, tak se to s tím možná jen svezlo...  nad tou změnou směrem k AD taky přemýšlím... doktorka chce, abych léčbu po víc jak 2 letech vysadila... uvidíme na podzim. 

Offline OliveOyl
1959 příspěvků moje polička 20. července 2023 08:01

Tak jsem si pod vlivem diskuze přečetla příbalovej leták k Cinarizinu, kterej beru na migrénu já. A častý nežádoucí účinky jsou přibíraní na váze. Tak je asi na čase vyměnit to za antidepresiva, aby mě těch deset kilo přestalo štvát.

Offline AprilTwelve
1018 příspěvků moje polička 20. července 2023 08:15
Reakce na OliveOyl:

Tak jsem si pod vlivem diskuze přečetla příbalovej leták k Cinarizinu, kterej beru na migrénu já. A častý nežádoucí účinky jsou přibíraní na váze. Tak je asi na čase vyměnit to za antidepresiva, aby mě těch deset kilo přestalo štvát.

​no já mám za ty dva roky betablokatoru nahoře taky asi 8 kilo a štve mě to dost... nicméně když jsem se na to ptala, tak prý to tím být nemůže... navíc jsem fyzicky aktivnější než kdykoliv dřív a nic... no uvidíme jak to po tom vysazení na podzim bude vypadat a co vybereme jako dalsi možnost 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 20. července 2023 08:46

AprilTwelvejá takto nenabrala ani při covidu. Připisovala jsem to tomu, že mám fakt blbý období.

Já lékama navozenou deprezi mám i po antikoncepcii, děkuji nechci. 

Třeba mi ty migrény po přechodu ustanou. Jako otravuje me to dost, ale s praskami to zvládam. Spíš se bojím závislosti. 

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 20. července 2023 12:33

Kokoska Candance 

Hledala jsem Converse, a nikde žádná pořádná není, jen jeden stejnej (malej) typ. Všecko vyprodaný... Ale pak jsem našla jednu podobnou (v béžový) a zřítelnice ji ihned odsouhlasila... tak jsem ji objednala a děj se vůle boží. Ono to asi nepřijde včas (letěj zítra večer), tak jí to pak přepošlu.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 20. července 2023 13:13

barbucha ta je moc pekna

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:30

Blbý dotaz. Jak vyprat krev? Jednoduchá bavlněná sukně. Žlučové mýdlo pomohlo jen málo, než půjdu do dm pro Dr. Beckmanna, nemám něco doma, čím to pustí? (Máslo? Líh?)

Offline Vari
2188 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:32

Aranel Mne na krev funguje studena voda v kombinaci s mydlem.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:36

Aranel Vari mne naopak pomaha horka voda, nejvic co na ruce snesu, a obyc mydlo, ne tekute. Ale jak uz se to jednou zapralo, slo to dost tezko nebo vubec.

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 20. července 2023 16:34

Aranel co jedlá soda a sůl?

Offline Fiction
1635 příspěvků moje polička 20. července 2023 17:01

Aranel peroxid vodíku

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 20. července 2023 17:53

Aranel nějaké enzymy, klidně i obyč prášek, ale nechat působit. 

Rozhodně ne horká voda, ta to zapere, protože se vysrážejí ty bílkoviny, co tam jsou.  

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 20. července 2023 19:27

continuity ja mam zkusenost, ze nezapere.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. července 2023 19:48

Krv periem vzdy len studenou vodou, nic viac a bez problemov.

Offline chia
příspěvků moje polička 21. července 2023 09:55

zreagoval mi pri praní deodorant s pracím práškom a objavili sa mi na bielych tričkách a košeliach v podpazuší žlté škvrny, ktoré tam pred praním určite neboli. Máte s tým skúsenosť? Dá sa to niečim odstrániť?

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 21. července 2023 09:57

Dík všem, jsem taky spíš tým horká voda, studená mi vždycky přišlo, že je k ničemu. Naštěstí ta sukně je pestře vzorovaná RoSa Jedlou sodu a sůl zrovna doma mám, tak to ještě zkusím.

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 21. července 2023 10:38

AranelTiež periem veci so škvrnami od krvi v studenej vode, najskôr nechám odmočiť v čistej studenej vode a potom vyperiem s práškom.

Offline dupali
468 příspěvků moje polička 21. července 2023 10:51

chia na to lehce zabírá žlučové mydlo a drhnout pořádně v ruce, pak pračka. Ale úmrtnost bílých triček mám velikou, velmi brzy se nedají z tohoto důvodu použít, prostě mají fleky v podpaží. 

Offline Tabea
7885 příspěvků moje polička 21. července 2023 11:10

chia tuhé žlučové mýdlo, nanest, vydrbat rukama nebo jemným kartáčkem, nechat ucinkovat, zas vydrbat a pak do pračky. Zachránila jsem takhle mužovi pár triček i kosilí, co už odepsal. Nejdy je potřeba to parkrat zopakovat, pokud je v tom trička větší vrstva antiperspirantu.