vanilka Ja se uplne stydim to napsat, ale zajimaji te nazory vsechny, tak co uz. Moje sestra mela ekzemy, nejvic rozdrbany ruce a oblicej, oblast kolem oci hlavne, drbala se ze spani, no klasika asi, ja ekzem nikdy nemela, tak nevim, jake to je. Nasi uz nevedeli co, tak ji vzali k leciteli a ten jim doporucil cesnekovou kuru, davali ji vymackany cesnek vylohavat do oleje a teb olej na lzici. Jako kravina, jenze ji to dost pomohlo, pak se ji to jeste obcas v dospelosti vratilo, uz jen teda u oci, nasadila kuru a zase zlepseni. Asi to byla nahoda a proste z toho obdobi detskych ekzemu mohla vyrust, nebo nejakej placebo efekt, tezko rict, ale zabralo to.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
mám astma od dvou let. teda já musela být nebohé týrané dítě
No, tak to mas z prenatalniho obdobi nebo minuleho zivota, to da rozum;-).
vanilka neni to naštěstí vlastní zkusenost s ekzenem, ale pridavam hlas k vyrazovacim dietam. Ty testy casto nic neodhali. Třeba Sichtarova mela hodne problematicke dítě s ekzemem (male) a napsala o te dietě celou kucharku (citliva kuchyně se myslim jmenuje) a tam o tom dost píše. Vyradila treba i chemicky osetrovane ovoce apod.
Stres a takova natura samozřejmě nepřidá ničemu :(
vanilka Souhlasim s Josefa, otestovani na alergie je jedna vec, ale u potravin je lepsi zkouset neco vynechat, pak to zase zavest a sledovat reakci. Sama mam potravinove alergie a takto mi to rekl i primar na alergologii. Pry specialne u potravin vychazi testy vselijak, jako pozitivni muze vyjit neco, co v realu cloveku vubec nevadi, a naopak. Mne samotne jeden alergen nevysel vubec a druhy hranicne, ale kdyz je snim, hned vidim vydledek. Na to, co mi vlastne vadi, jsem prisla tak, ze jsem mela 2 tydny velice striktni dietu a par povolenymi potravinami a pak jsem zavadela 1-2 potraviny tydne a sledovala jsem reakci. Behem tech prvnich 2 tydnu mi uplne odeznely potize, takze bylo jasne, ze zadna z potravin povolenych tou dietou mi nevadi. Nekdo ten zacatek musi drzet i mesic, nez mu potize vymizi.
Děkuji vám VŠEM za vaše názory a zkušenosti. ![]()
Kokoska krasne to shrnula Krehutka , napsala to, co si myslim, bez toho, aniz by se vytocila nad ezokydama tolik, co ja. Nektery nemoci proste nemaj zadnou zahadnou pricinu. A clovek nedostane rakovinu nebo ekzem proto, ze se nema dost rad.
Ja treba nejsem ezoterikou uplne nepolibena, ale pevne verim, ze i k ni je treba pristupovat se zdravym rozumem. Vezmi si treba klienty, se kterymi soucasne pracuju. To, se se nemaji radi/rady, je jeden z jejich klicovych priznaku. Low self-esteem, excessive guilt, self-hatred - proste priznaky typicke pro komplexni trauma. Ale fyzicky jim, az na obcasne vyjimky, vubec nic nechybi, a po nejakem ekzemu nebo astmatu neni ani stopy! Me ti nejak na stara kolena zacinaji jak ezokydy, tak pozitivni psycbologie fakt iritovat ![]()
711990 Nebo si vezmi moji klientku, ktera pred rokem porodila nedonosene dite, ktere nekolik hodin po porodu zemrelo. Jeji vlastni matka, velka ezotericka a prirodni lecitelka (ma tady nekde soukromou praxi), se za ni sice prisla do (nenavidene) nemocnice podivat, ale tam ji rekla, zatimco klientka sedela zdrcena na posteli s mrtvym detatkem v naruci, ze to ma z toho, ze dite dostatecne nemilovala, tehotenstvi si neuzivala, a podvedome to dite vlastne vubec nechtela!
Hlavne ze je (udajne) v souladu s Vesmirem! Ale obycejna ohleduplnost a lidska slusnost ji zrejme nic nerika ![]()
MP Marge tak to je dost hrozný :-(
MP Marge to je strašný moc, tady v těch chvílích jsou ezokecy obzvlášť na ránu
MP Marge No to je muj pripad.
Sebevedomi nevim co je, ale jakziv jsem nemela zdravotni problem. Teda zaklepavam!
MP Marge to je teda hrozné..
Ale u těch ekzému budu trochu dabluv advokát. Jestli to neni tim, ze tvi klienti uz na to vlastně pracují, maji to pojmenované. Nebo to ventiluji právě tou psychickou sebedestrukci. Ze treba ten, kdo si to neuvedomuje to ma vrazene do nějakého fyzického problemu. Jako u velkých nemoci a v tom prikladu s tvou klientkou, mi to přijde spíš jako úplná blbost. Ale tak se teoreticky zamyslim nad tim, kdo je skutečně zcela v poradku a nema terapeuticky co resit a kdo si to jen dost "nepripousti". Jestli jsem trochu pochopitelna..
MP Marge To je hrozný, tohleto. Znám podobnej přístup z rodiny. Jako kdyby zdraví a štěstí bylo ve vesmíru nějak nárokový, a pokud se ho nedostává, tak se stala chyba a někdo za to může, nejlépe ten postižený
Potrefenáhusa nebo zena opakovane potraci, aby se pak zjistilo, ze ma spatny ten jeden faktor na zrazlivost krve, dostane warfarin a je po problemu.
MP Marge jezismarja...to je strasny! To me straslive zarazi, jak muze u nekoho to vymyti mozku postoupit tak daleko, ze tohle rekne vlastni dceri:( to, ze cizi lidi jsou schopny rict vsechno, uz vim...ale jeste takhle v rodine!
711990 praveze si kolikrat dovolis rict vic tem, co jsou ti nejbliz, nez uplne cizim lidem.
Jinak se priznam, ze me nadzvedavaji tyhle ezomoudra samy o sobe. Asi to bude zpusobeno tim, ze zkusenost mam jen se dvema typy lidi, kteri je pronaseji - (zoufali) hledaci viry a ti, co se jim tu viru (+produkt nebo sluzbu) snazi prodat.
O vlivu psychiky na lidske zdravi polemizovat nebudu.
Mám dotaz.Měla jsem pronajatý obchodní prostor,pronájem jsem ukončila,ale chtějí po mě nadále platit zálohy na elektřinu,až do úplného přepisu.Stav elektroměru mám zapsaný v předávacím protokolu.Po mimořádném vyúčtování mi má být přeplatek,který vznikne hrazením záloh vrácen.Po mně už je v obchodním prostoru další nájemník.
Je standardní postup vyžadovat hrazení záloh do přepisu(eon má na přepis 60 dnů)?
Krehutka asi jo, ja spis soudim z toho, co clovek obcas cte na internetu. Jaky nevyzadany a uplne nesmyslny rady jsou schopny lidi napsat naprosto cizimu cloveku, jen na zaklade toho, ze ho "sledujou" na socialni siti.
MP Marge To se snad ani neda komentovat. Jak se clovek dostane z toho, ze si do nej kopne vlastni matka, kdyz uz lezi na zemi?
MP Marge strašné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.