"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Miru
16862 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:01

Mému kdysi tříměsíčnímu plně kojenému synkovi to odstranilo ekzém, který mu vyrašil na celé ploše bříška.

Mast mu ulevila. Do 14 dní bylo evidentní zlepšení, po měsíci byl zase bez ekzému a dodnes mu nevyrazil...

https://www.patentnimedicina.cz/cz/bylinne-produkty/dle-kategorii/tablety/115-pohlazeni-medvidka-pandy

https://www.biodynamickakosmetika.cz/pece-o-telo/11-telovy-krem-vinna-zahrada-9120069970067.html

Následující mám, mimo jiné, vyzkoušeno já:

https://www.patentnimedicina.cz/cz/bylinne-produkty/dle-kategorii/tablety/007-vyvanuti-draci-jeskyne

Mě to zbavilo celoživotní alergie na pyly, trávy, atp.

Před jarem vyberu kůru, tzn. balení na měsíc a mám pokoj. Nepotřebuji kapesníky, nejsem zhyzděná...

Možno jim zavolat, zeptat se na cokoliv...

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:09

vanilka Mně pomohla čínská medicína. Ale teda až v dospělosti. A popravdě jsem pak zjistila, že celé ty roky trápení s ekzémem byly s největší pravděpodobností způsobené intolerancí laktózy, což jsem pak zpětně byla docela naštvaná, že to žádného doktora nikdy nenapadlo testovat. Dělali vašemu synovi testy na potravinové alergie a nesnášenlivosti? Třeba by něco našli.

A i když to bude psychosomatické, tak pravděpodobně bude mít ekzém i období klidu, takže mazat nebudete muset. Takže to nejsou kortikoidy napořád. A na druhou stranu, i když se syn ekzému na nějakou dobu nějakým způsobem zbaví, tak je dost pravděpodobné, že v době stresu, celkového oslabení a vypětí se mu bude mít ekzém tendenci vracet.

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:10

Miru děkuju. A byl to atopický ekzém nebo jen druh nějaké vyrážky? Ono je to asi rozdil...

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:13

vanilka snažila bych se objevit tu příčinu, jak píšou ostatní - btw když doktorka tvrdí něco o psychosomatice.. tak čemu to konkrétně přikládáš? má nějaký stresy? když jsem se rozváděla, synovi se v objevilo něco jako astma - regulerně se mi v noci dusil. trochu jsme pochodili po doktorech, no a pak to přešlo samo, jak se situace uklidnila. mezitím normálně sportoval a tak, takže na řeči o astmatu (samozřejmě celoživotním s nutností užívat kortikoidy) jsem moc nedala..

Offline Miru
16862 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:16

vanilka 

atopický ekzém.

Já byla odmala ekzematik, plus alergická na kočičí chlupy, a ty pyly všeho druhu.

Máma mě kdysi koupala v dehtu, zavazovala rozdrápané předloktí a hřbety rukou, podkolení jamky...

Od jara do podzimu mi teklo z očí, z nosu, svědily mě koutky úst, šimralo na patře v ústech, kýchala jsem o sto péro, oči rudé oteklé, nos odřený, červený, prostě krásná...

jako o procházkách na louce či v lese jsem si mohla nechat zdát, bez dvou až třech pilulí léků na alergii a bez visinu ani ránu, jakž takž jsem vypadala k večeru...

Ta slast, když tohle zmizí, pochopí jen alergik.

A syn měl ten ekzém po mně.

Kožařka mě "uklidnila", že prý mohu být ráda, že to nemá rozdrápané do krve(jako jak asi, když je to třímesíční mimino?!), a že budeme zkoušet(klasika kožařů), co zabere. A že to nejspší do jeho dvou let zmizí...

No, pro mě, jako pro mámu děs. tak jsem narazila na čínskou medicínu a nedám na ni dopustit.

Případně mohu zaslat kontakt přes sz na chlapa, co mi x krát pomohl, zabývá se tím, je to machr a úžasný člověk, se kterým se dá bavit o všem.

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:19

DruI na testy teprve máme jít, lepek a laktóza. Mléko a jogurty jí syn poměrně dost, denně. Atopický ekzém má moje mamka a bratr, takže já jsem nositel bez projevu. Bratr ho měl v období stresu na VŠ. Jemu pomohla chlorella a ječmen od Green ways. Mamce pomáhá jedině voda v Podhájské, po jediném dnu koupání vždy efekt úplně zázračný, jezdí tam 2x ročně. Takže my tam letos pojedeme taky. Doktorka schválila. K moři prý rozhodně ne, pokud tam nemůžeme být aspoň měsíc :(.

Offline Miru
16862 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:19

viktorka_od splavu 

...astma je dost často v podstatě alergie vyšroubovaná do extrému jako reakce na neúnosný stres...

málokteré dítě na rovinu přizná, co ho na rodičích trápí...

Astma vznikne i u dospělých "díky" šílenému stresu, klidně i nárazovému. Příklad - když se s někým "do krve" dohadujete a vnitřně víte, že protistrana vám tím, co mele za sračky/nespravedlivé a nepravdivé věci ubližuje, tak to jakoby nemůžete rozdýchat, dusí vás to..., a je z toho klidně astmatický záchvat.

A když se to vyřeší, nebo dotyčný odejde, zmizí i astma zmizí...

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:21

Miru ano to já vím.. ovšem pokud alergie nejsou žádné a jen ty projevy jakoby astmatu, tak užívání kortikoidů uplná blbost

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:24

viktorka_od splavu on je syn trochu neurotik, přísný sám na sebe, hodně energický, výbušný (je mu 11). Mívá i tiky v obličeji, když je nervózní :(. Vím, že neni v pohodě, není to s nim úplně jednoduché. Na ty tiky a zklidnění nám dobře zabírá homeopatický sirup Sedalia.

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:30

Miru o kontakt tě poprosím do sz, děkuji. Chci to řešit co nejdříve

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:33

viktorka_od splavu To astma je zrovna úplně typická psychosomatická nemoc, vůbec nechápu, že ti nutili kortikoidy!! Pamatuju si na přednášející psychosomatologie, která nám říkala, že atma je buď alergické, nebo psychosomatické, že například astmatický záchvat u dětí (pokud nejde o alergické astma) nahrazuje pláč a vůbec se s astmatem objevují i ostatní typické okolnosti, na první pohled nesouvisející. 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:37

vanilka vim, ze je to takova amaterska rada, ale ja bych urcite zkusila vysadit lepek a laktozu (postupne). V blizkem okoli mam 3 lidi, kterym vysazeni lepku pomohlo na alergie na pyl a existuje spousta stavu, kdy se nepotvrdi ani celiakie ani alergie na lepek a pritom jeho omezeni pomuze. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:43

vanilka jsem atopik, bracha taky. Zatimco ja trpela nejvic v detstvi, bracha kolem puberty. Proste to preslo s vekem, u obou. Mne se pak jeste vyrazil znovu, ve velkem stresu kolem petadvaceti. Ve vsech pripadech na ta obrovska loziska zabraly jen kortikoidy. Mazes tak dlouho, dokud ae to nezlepsi a potom samozrejme uz ne. 

A musim rict, ze me zpetne dost stve, ze jsem si uplne straslivy ekzem po celych rukach, krku, hrudniku a obliceji pestovala vic nez rok, protoze jsem dala na rady okoli, ze kortikoidy v zadnem pripade. Pak bylo vsechno pryc za 14 dni! A to jen diky tomu, ze jsem konecne sla k normalnimu doktorovi a namazala se. Takze tolik k alternativnim metodam.

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 14. února 2019 19:36

711990 my taky mazali 14 dní kortikoidy, protože to měl fakt ošklivé. Zlepšilo se to, ale rozhodně nezmizelo. Takže bychom museli snad mazat pořád, což právě nechci a ani podle doktorky nemůžeme. Kortikoidy vždy jen krátkodobě. No a když ani ty kortikoidy nezabírají, tak musime najit něco jiného a hlavne účinného. 

Offline Miru
16862 příspěvků moje polička 14. února 2019 19:40

...kortikoidy potlačí důsledek. Neodstraní ale příčinu...

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 14. února 2019 19:47

vanilka neter aj synovec mali atopicky ekzem. Hodne skaredy. Ktosi poradil kozie mlieko, ked nebolo v okoli zohnatelne, otec kupil kozu. Detom sa cca po roku ekzem stratil skoro uplne. Ale myslim ze to bude dost individualne. Ako bonus potom deti mali kazdy rok kozliatka . 

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 14. února 2019 19:48

Teda myslim ze koza mala kozliatka a deti sa s nimi hrali, ehm 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 14. února 2019 19:50

vanilka u vnoucka toresili dietou, snacha se radila s nejakou pani, ktera ma zkusenosti od sve dcery. Nejsem ted doma, ale v pondeli muzu sehnat kontakt. Mel to dost hrozny, objevilo se to v dobe, kdy miminu zacali davat prikrmy. Nejhorsi mliko, jogurty apod, a korenova zelenina, vajicka. Ted je mu 3,5 a uz tak rok je dobrej a ji celkem vsechno, postupne ho  zvykali.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 14. února 2019 19:52

711990 kortikoidy jsou okamzite viditelny efekt, ale vim od sve mamy, ze jen zazenou problem pod povrch. Ona to ma taky a vraci se ji to cely zivot.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 14. února 2019 20:00

vanilka riešite s kožnou, alebo s alergologičkou?