"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 13. března 2019 20:27

notna Ano, pokud nemají vypadat hnusně, dají opravdu hodně práce. Nejen mytí - velmi náročné na čas - ale běžná údržby. Jak jsem psala, pořád v ruce háček a upravovat. Čím jsou delší, tím větší nápor na krční páteř. a zátěž na vlasové cibulky.

Dcera je sundala proto, protože jí začaly vlasy vypadávat a dělaly se jí maklé lysinky - ta tíha délky oslabila vlastní vlasy a začaly se jí dělat mikroplešky nezi jednotlivými svazky.

Pak neexistuje jiná cesta, než jít dohola. A poak jde o to, jak rychle vlasy rostou /dcera měla za rok mikádo, takže pohoda)

Dredy můžou být krásné. Líbí se mi moc, když jsou pěstěné, ale není to bez práce. 

Asi bych to zkusila rozmluvit přes tu údržbu, možnost plešatění a pak nutností jít dohola  Ale.. proč? Já bych dítě nechala, at si to vyzkouší. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. března 2019 20:29

notna Záleží, z čeho jsou. Dredy z pravých vlasů schnou docela dlouho, v zimě to chce mytí trochu naplánovat, pár hodin to u delších vlasů trvá. Pak se ještě dělají dredy i z kanekalonu, ty schnou o dost rychlejc.

Se zapletením ve studiu vlastní zkušenost nemám, kamarádka je kdysi motala ve Fallen Angel na Praze 5 a ohlasy byly dobrý, ale už je to dost let.  

Na zatuchlinu jsem se zeptala aktuálních spolunocležnic, a nic :-) 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. března 2019 21:19

Dadoo Zina Díky. Pokud bych svolila, tak určitě jen z vlastních vlasů. Nehodlám do toho investovat a myslím, že dítě ani netuší, že by šlo naplést něco na prodloužení. Tam bych se bála, jak to unese. A taky se obávám, že ta náročenější úprava ji dlouho bavit nebude a půjde to dolů.

Já proti dredům nic nemám. Jestli chce, ať si to klidně vyzkouší. Ale právě nevím s tou údržbou, jestli to bude zvládat sama. No, a taky mám trochu obavy  z reakce ve škole, páč je na prvním stupni ZŠ. 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 13. března 2019 21:23

notna řekla bych že takhle malý dítě to vůbec nedokáže posoudit... takové větší zásahy bych nechala na dobu až se dítě ptát nebude muset (tzn financuje si to ze svého)

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. března 2019 21:31

viktorka_od splavu Pamatuji si sama sebe ve stejném věku a taky už jsem se starala o to, jak vypadám a v kadeřnictví si mohla říct, jak to chci. Je jedno, jestli platím stříhání nebo dredy. Protože ale nemám zkušenosti ani páru o údržbě, tak se tady ptám. Chci se vyvarovat problémům s údržbou či mít doma "mokrého smadravého psa" 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. března 2019 21:32

notna ono i to zapletení z vlastních je docela drahý, 5-6 tisíc to třeba stát bude, jestli má vlasy hodně dlouhý, tak možná i víc
a na prvním stupni mi na to popravdě přijde malá, já myslela, že je tak na střední

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 13. března 2019 21:34

notna no právěže to jedno není viz Zina a pokud je to dítě tak malý, že to vůbec nedokáže posoudit a ty o tom nic nevíš nešla bych do toho. protože bych pak byla zodpovědná za malou nešťastnici s holou hlavou...

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 13. března 2019 21:35

notna Tak já taky myslela, že je tak na střední. Na prvním stupni bych to vůbec neřešila, byla by to starost hlavně pro tebe. Dovolila bych jí to, až půjde na střední. Do té doby ji to třeba přestane zajímat 

Offline Myrtila
5354 příspěvků moje polička 13. března 2019 21:36
Reakce na Pavlena:

Myrtila jak se pozna (na dasni!) opar od aftu?

​No, bylo to spis jakoby hodne podrazdene, mozna az podrapane od jidla. I to bolelo jako drapnuti, jenom se to dlouho hojilo - urcite pres tyden, jako opar. Jinak ja ho taky nepoznala. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. března 2019 21:37

Zina Na střední bych asi jako matka vlasy dítěte už asi neřešila. Ale tato zkušenost mě teda teprve čeká.

Dredy jsou dle mého jen zapletené vlasy, takže nějak nemám ani sama pro sebe argument, proč jí to nedovolit. Pokud to obnáší jen delší schnutí, tak s tím já fakt nemám problém. Ale třeba na tou reakcí ve škole taky přemýšlím.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. března 2019 22:04

notna ono nejde jen o reakce ve škole, ale třeba i mimo ni, pro někerý lidi jdou dredy ruku v ruce s marihuanou, LSD a pochybným životním stylem, já si nejsem jistá, asi bych takhle malý dítě nějakým potenciálním verbálním útokům vystavovala
ale sama děti nemám, tak to třeba nedokážu dobře posoudit

Offline Aleanor
53 příspěvků moje polička 13. března 2019 22:11
Reakce na notna:

Zina Na střední bych asi jako matka vlasy dítěte už asi neřešila. Ale tato zkušenost mě teda teprve čeká.

Dredy jsou dle mého jen zapletené vlasy, takže nějak nemám ani sama pro sebe argument, proč jí to nedovolit. Pokud to obnáší jen delší schnutí, tak s tím já fakt nemám problém. Ale třeba na tou reakcí ve škole taky přemýšlím.

​A nestačily by dceři copánky? Ve škole by vadit nemusely a když se jí nebudou líbit, dají se rozplést.

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 13. března 2019 22:14

notna Já s tím teda osobní zkušenosti nemám, ale nedal by se nechat udělat jen jeden dred takříkajíc na zkoušku? Aby si tu údržbu vyzkoušela v malém a když zjistí, že je to otrava (což pravděpodobně zjistí) tak ten jeden by šel rozčesat (ono to rozčesat jde, nemusí se hned stříhat, akorát to prý chce trochu snahy a hodně kondicionéru :o)

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. března 2019 22:15
Reakce na Zina:

notna ono nejde jen o reakce ve škole, ale třeba i mimo ni, pro někerý lidi jdou dredy ruku v ruce s marihuanou, LSD a pochybným životním stylem, já si nejsem jistá, asi bych takhle malý dítě nějakým potenciálním verbálním útokům vystavovala
ale sama děti nemám, tak to třeba nedokážu dobře posoudit

​Tak to mne tedy vůbec nenapadlo...

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 13. března 2019 22:18

notna brácha mojí kamarádky měl dredy od 12 a po chvíli vypadaly hrozně právě proto, že ho nebavilo se o to starat.  Krom teda vlastní údržby je potřeba, aby to někdo doplítal u hlavy, což znamená cca jednou měsíčně celý odpoledne strávený s někým, kdo to umí zaháčkovat. Umývání je to poslední.

Já měla dredy 4 roky. Kamarádka teď nedávno sundala dredy po asi 10 letech a ani nemusela na krátko. Jako jsou to jen vlasy, ale fakt je potřeba se o ně dost starat, aby vypadaly dobře.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 13. března 2019 22:42

DruI Aleanor Copánky nebo jeden dred asi chtít nebude, ale díky za návrh.

nellielovett A ta údržba, aby vypadaly dredy dobře spočívá v čem? Já měla za to, že je to tak zacuchané, že se s tím už ani nic dělat nedá. Doplétání u hlavy mne taky tedy nenapadlo. Asi se jí to nakonec pokusím rozmluvit.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 13. března 2019 22:53

notna jak jsou ty vlasy spletený, tak aby při růstu nevznikal hnusný chuchvalec u hlavy, tak si ty nové vlasy musí zaplétat do toho dredu. Jako je to zacuchaný, ale dred má nějakou strukturu, kterou je potřeba udržovat.

Já se o ně ze začátku moc nestarala, jsem to většinou stáhla do drdolu. Trvalo to pak několik dní, než to dali do kupy. Muselo se to prostříhat u hlavy a všechno zaplést.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 13. března 2019 23:22

Prosim vás, je možný, aby po vrtání zubu (dolní čelist) byl citlivy jiný zub na horní čelisti?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. března 2019 23:40

Karlicka Neviem či hej ale tento fenomén som už u seba pozorovala, že keď mi robili napr. hornú šestku, tak som pár dní cítila aj dolnu. 

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 13. března 2019 23:44

Karlicka No, pokud jsou ty zuby nad sebou, tak mně zubařka tvrdila, že se ta citlivost přenáší.