"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 27. února 2017 23:12

nezjistil treba lekar, ze je dospivajici ditko vegetarian? 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 28. února 2017 08:27
Reakce na continuity:

kdepak, maso ji denne. pokud se ji zdaly blede sliznice mohla ho objednat na odbery to by nebyl problem. mi prijde proste takova diagnostika zvlastni. no, dnes budou k veceri jatra:-)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 28. února 2017 09:10

Bez odběru krve?! No to snad ne? Na odběru  aspoň krevního obrazu bych teda trvala!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 28. února 2017 09:12

Já mám pocit, že než mě definitivně odmítli na transfuzní stanici jak dárce, tak mně doporučovali kvůli železu  i hořkou čokoládu. Játra já nerada :-(

49376 příspěvků moje polička 28. února 2017 10:04
Reakce na Berta:

tak nedostatkem cokolady  broucek fakt nestrada;-))

mne slo hlavne o to, jestli a) se tim zelezem pokud mu nechybi nemuze neco pokazit (protoze kdyz kazala pani doktorka tak ho jist rozhodne musi:-)

b) jestli teda neni v poradku tak za tim treba i hledat neco jinyho. pac anemie u muzu nevegetarianu mi prijde fakt malo pravdepodobna (se mozna pletu?) . ovsem spis bych rekla ze nejvic by prospelo trochu pohybu na cerstvem vzduchu:P jinak se jevi zcela zdrav tedy. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 28. února 2017 10:11

svoje dite bych urcite nechala nabrat, alespon krevni obraz. prilis zeleza je taky spatne, navic to tabletkove zelezo ma vedlejsi ucinky na travici trakt.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. února 2017 10:18

Nech mu udelat krevni obraz a feritin.

49376 příspěvků moje polička 28. února 2017 10:40
Reakce na continuity:

nojo:-/

Berta  moora diky moc

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 28. února 2017 17:10

Víte někdo, jak řešit to, že od exzaměstnavatele nemám potvrzení o příjmech a já jsem povinna podat daňové přiznání? Na maily nereaguje, poštu nepřebírá. Mrtvej brouk.Na radu finančáku jsem mu poslala na dodejku výzvu minulé pondělí, podle sledování zásilek se od minulého úterý doručuje, ani zmínka o tom, že by bylo uloženo nebo snad doručeno (haha). 

Když dopis nepřebere, nebudu mít potvrzení a nemůžu podat daňové přiznání, které ale podat musím.

Pacient story pokračuje...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. února 2017 17:37

Můj muž jako větší dítě (cca 12 - 15 let) trpěl nedostatkem železa, vegetarián rozhodně nebyl a pohybu měl ažaž. Snad kvůli tomu chodil i na nějaký injekce (?). Takže to možné je. Ovšem krevní testy mu dělali. 

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 28. února 2017 18:42
Reakce na Noren:

Neviem,či slniecko myslela rovnaký lak ako používam ja.Zo všetkých top lakov,čo som doteraz mala,sa mi najlepšie osvedčil.

49376 příspěvků moje polička 28. února 2017 18:44
Reakce na Mohučanka:

vida, díky za info

49376 příspěvků moje polička 28. února 2017 18:45
Reakce na pecka:

jj taky můj oblíbený, krásná pevná lesklá vrstva a vydrží. ještě ty kapky na zaschnutí stejné značky jsou super

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 28. února 2017 18:48

Kvapky som ešte neskúšala, ďakujem za tip.

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 28. února 2017 18:49

Starší teď pojídal železo 2 měsíce (ale po krevních testech) a když jsem se ptala doktora, tak říkal, že to není nic tak neobvyklého.

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 28. února 2017 19:06

Mám asi úplne blbú otázku  stretli ste sa niekde s okuliarmi pre psa?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. února 2017 19:17
Reakce na pecka:

Dělají se sluneční brýle, které vypadají jako plavecké do bazénu. Ale záleží na konkrétním jedinci, jestli je bude chtít nosit. 

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 28. února 2017 19:28
Reakce na Krehutka:

Videla som ich na nete.No ešte som sa s nimi nestretla v predajniach či na psoch.Len rozmýšam,lebo občas beriem našu malú do košíka na bicykel.Keďže musí sledovať,kam ideme,vždy má hlavu vonku a oči potom úplne zaslzené.

No s nosením v jej prípade by to bol asi problém,ona nemá rada na sebe "cudzie" elementy 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. února 2017 19:38
Reakce na pecka:

Viděla jsem to na psovi, který se měl pohybovat ve vyšších nadmořských výškách na sněhu. Ale jen na propagační fotce, takže buď na ně byl zvyklý od malička nebo si je hned po vyfocení sundal. A nedal by se ten problém vyřešit třeba vylepšením košíku? Jako přední plexisklo nebo tak ;-).

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 28. února 2017 19:54
Reakce na pecka:

Neviem,či slniecko myslela rovnaký lak ako používam ja.Zo všetkých top lakov,čo som doteraz mala,sa mi najlepšie osvedčil.

ja som myslela tento, ale ten strieborný tiež vyskúšam. Ten v priehľadnej fľaštičke je nanič.