I tahle je super, ta jednooká tramvaj! ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
dívala jsem se doma do knížky o Holešovicích a je tam fotka akorát taky z konce 30. let, kdo ví, jestli to vydrželo takový roky, asi těžko

ještě mě napadla kniha z tý edice Zmizelá Praha, je přímo díl Trhy a tržiště, ale myslím, že tu doma nemáme, ale bejvaj v nich i novější fotky, nejen ty úplně starý, tak možná by stálo za to ji někde zkusit prolistovat. Taky jsou Tramvaje a tramvajové trati - historické centrum a Holešovice
![]()

Super stránky! Tady je Milady Horákové, rok 1978... škoda, že nejde tou tramvají vyjet pár metrů a podívat se, jak to vypadalo na tom Letenském náměstí. ![]()

ty jo a to je fakt kousek!!!!!!!
Hele, super fotka Letenského náměstí (odhad 68-70), foceno z rohu Ovenecká x Veletržní.

(Zdroj FB, Hana Pleštilová)
Musím si koupit nový mobil. Co znamená u některých distribuce cz nebo eu? Je tam současně rozdíl v ceně.
Super! ![]()
na to bych se vykašlala, leda by ten rozdíl byl fakt významnej https://www.mobil-bar.cz/text-cr-eu-distribuce
Nevite, prosim, zda muze Tobrex (atb kapky do oci) napsat pediatr? Dcera ma tak 1x rocne zanet v ocich od rymy. Dostane atb kapky do nosu (ty zaberou) a kapky do oci Kanamycin. Ten je vzdy k nicemu, dva dny po ukonceni lecby je to zase zpatky. Vetsinou skoncime na pohotovosti, kde daji Tobrex, pak je klid.
Nám ho dětská předepisovala, tak předpokládám, že ano.
Řekla bych, že může, pokud je mohou předepsat na všeobecné pohotovosti. Dceři ho píšou na ORL do nosu (s tím, že se nemám divit, že jsou to původně oční kapky.)
http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0086264&tab=prices
Tady žádné indikační omezení není.
Dekuji. Zkusim se s ni priste domluvit na Tobrexu.
Distribuce EU zanamenám že to není určené přímo pro český trh, většinou třeba pro polský ale i německý apod. Mobil nebude mít v základu češtinu, ale pokud kupujete android, pak to fakticky zanmená jen to, že to nebude přednastavený jazyk z výroby, nastavit si ho tam pochopitelně můžete. Říká se, že u EU distribuce může být problematická reklamace, ale to je podle mého spíš způsobeno tím, že EU distribuci prodávají často různé pochybné e-shopy, takže počátek problému bych viděla spíše v tom.
Distribuce EU zanamenám že to není určené přímo pro český trh, většinou třeba pro polský ale i německý apod. Mobil nebude mít v základu češtinu, ale pokud kupujete android, pak to fakticky zanmená jen to, že to nebude přednastavený jazyk z výroby, nastavit si ho tam pochopitelně můžete. Říká se, že u EU distribuce může být problematická reklamace, ale to je podle mého spíš způsobeno tím, že EU distribuci prodávají často různé pochybné e-shopy, takže počátek problému bych viděla spíše v tom.
S Tobrexem mám výborné zkušenosti i u zvířat. Takže kdyby vám ho nenapsal pediatr, můžete zajít na veterinu :)
Jinak chci zpětně poděkovat za nápady na výlety v okolí Prahy, nakonec jsme zvolili vzhledem k počasí cestu autem a jeli jsme na Točník a Žebrák. Děti byly nadšené, já taky. Počasí nám vyšlo, sice bylo zataženo, ale nepršelo. Dnes už jsme jen vyrazili do botanky tradičně a ještě jsem stihla Anežský klášter. Praha je prostě krásná (když člověk uteče těm turistům).
Hele, super fotka Letenského náměstí (odhad 68-70), foceno z rohu Ovenecká x Veletržní.

(Zdroj FB, Hana Pleštilová)
Pane jo, to je skvělá fotka, takhle to vůbec nepamatuju, jiná čtvrť úplně! Já jsem teda ročník 83, musím to ukázat mámě, ptž ta se na Letnou přestěhovala 1970. Musím se jí zeptat jestli bylo něco mezi tímhle a Ovocenkou nebo jestli si to fakt tak blbě pamatuju a už v 83 byla postavená ovocenka, si ale nemyslim.
Potrefenáhusa zmizelou Prahu si musim pořídit, a super se jsou teda i ty pražský tramvaje.
Mmch, kdybys dala tuhle foto na ten letenskej FB, tak by asi lidi byli rádi ![]()
edit: aha, ona už tam je ![]()
když si člověk prohlíží ty starý fotky, tak má fakt pocit, že žije v naprosto jiným městě. Mě teda zatím asi nejvíc dojalo Mariánský náměstí před stavbou magistrátu a městský knihovny, stálo tam středověký město s úzkejma domama na středověkých parcelách, o Josefově ani nemluvím. I ty Holešovice se úplně změnily, hlavně část kolem Vltavský a pak teda nádraží Holešovice, tam zmizela celá stará čtvt a dneska je to tam jak po bombardování.
Nebo magistrála...![]()
Ty knížky z edice Zmizelá Praha jsou super. Moje srdcovka je zase oblast předělu Vinohrad a Nuslí, potom Folimanka, nahoře Karlov, pak Nuselské schody, Grébovka. A tohle opravdu pamatuju, hrávalái jsme si v místech, kde teď stojí hala na Folimance :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí