"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. března 2020 21:45

viktorka_od splavu Ja myslela ze se bavime o potravinach a spol. a Rohliku

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 13. března 2020 21:57

Mutziputzi jotaak, já obecně o kurýrech/pošťácích, jestli ti potravinoví nechtějí nic tak tím líp samozřejmě

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 13. března 2020 22:11

711990 No, ted jsem o tom kojeni a peci o deti  taky premyslela. Ale ono realne, komu predas dite na starost? Partner z jedne domacnosti je s nejvyssi pravdepodobnosti nakazen taky, takze das na starost pravdepodobne infekcni dite nekomu jinemu, treba prarodicum aby roznaselo dal? Protoze kdyz ja zjistim, ze jsem nemocma, predpokladam, ze moje deti uz budou nemocne taky ne. Je to jen takova hypoteticka otazka, doufam, ze to nebudeme nikdo resit.

Offline jerry
11240 příspěvků moje polička 13. března 2020 22:29
Reakce na Karja:

treba prarodicum aby roznaselo dal?

​Pokud prarodiče by byli ochotni o nakažené dítě pečovat, protože čím vyšší věková skupina, tím těžší průběh i fatálnější následky (to platí "obyčejnou" chřipkou počínaje). Lze jen doufat, že to nikdo nebudeme muset řešit....to je začarovanej kruh - ať uděláš cokoliv, bude to vždycky z nějakého pohledu blbě.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 13. března 2020 22:45

jerry No na to prave narazim, ze je to blbost, proste dite nakazene osoby fakt neni kam dat...

Offline jerry
11240 příspěvků moje polička 13. března 2020 23:01

Karja

Bohužel máš pravdu, fakt není. Dneska jsme mj. tohle téma probírali s bývalým kolegou, který pracuje ve zdravotnictví - chybí jakýkoliv okamžitě dostupný systém péče o osoby, o které jejich dosavadní celodenně pečující osoba bude muset okamžitě přestat pečovat z důvodu vlastní karantény či dokonce přímo onemocnění a není okamžitě k dispozici jiný rodinný příslušník, který péči převezme. A je jedno, jestli půjde o děti, postižené či seniory. Navíc ti "opečovávaní" se s velkou pravděpodobností tím pádem přímo sami dostanou do karantény či přímo onemocní.  Tudíž LDN, domov důchodců, Klokánek, dětský domov apod. je za této situace neumístí a pečovatelská služba péči nepřevezme (navíc ta nezajišťuje péči celodenní).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. března 2020 23:37

viktorka_od splavu Nie, nie ste napred. Takisto som väčšinou platila predom alebo kartou kuriérovi 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 14. března 2020 01:03

MP Meri tak to jsem dobre trefila! betsey takze maturita to jisti!

Karja no jasne, proste se stara ten min nakazenej. Ja bych asi eventuelne poprosila brachu, snad by se obetovali a nakazenyho Tondu si vzali. Nevim, nenapada me jiny reseni protoze presne jak rikas, prarodice ohrozovat je blbost. No snad to nebude potreba testovat....

Offline Miru
16830 příspěvků moje polička 14. března 2020 07:52

Máte, prosím, někdo zkušenost(a jakou) s přípravky AESOP.?,

konkrétně s jejich čisticími přípravky na obličej.?..

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 14. března 2020 08:21

Karja taky uz me napadlo, jak bychom kdyztak resili peci o deti - hlavne o mimino. Rikam si, ze snad dam starsimu nejakou nalejvarnu, aby se postaral aspon o sebe. On mi teda casto (nevyzadane :))asistuje u pripravy um, tak treba by uz zvladnul i to, ale nevim nevim...

Jako jediny, co me uklidnuje je, ze dokola ctu, ze deti udajne tu nemoc zvladaj dobre. Tak doufam, ze to je pravda.

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 14. března 2020 09:00

Prosím vás, já vím, že už se to tu dřív řešilo, ale kde se dá vrátit zasilka z COS v Brně (DPD)? Jsem to dneska donesla do  DPD pickup na Pekařské, kde jsem si ho vyzvedavala a na webu COS jsem našla, že by se to tam mělo dát i vrátit a houby... Prej zasilky nepřijímají.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 14. března 2020 09:35

Camp_L diky Brioso se mi povedlo vratit na Hybesove 42 Ponny servis, pani se divila proc to jinde neberou, ze pry je to jednoduchy 

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 14. března 2020 09:44

viktorka_od splavudíky! Se musim podivat, co je to za obchod, jestli je dneska nezavřeli. Ještě mě napadla zdrava výživa na Údolní, tak berou ppl a dpd nálepku jsem tam myslím viděla taky...

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 14. března 2020 09:56

Hele, jak je to vůbec s těma eshopama?!

Rozumim tomu správně, že je zakázanej prodej přes internet, pokud existujou i kamenný obchody?? Co teda cosáci, nebo i ten Arket? Mám toho naobjednanýho...

"prodeje přes Internet a dalšími vzdálenými prostředky, přičemž uvedené zboží a služby se převážně prodávají nebo nabízejí v dané provozovně"

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 14. března 2020 09:57

barbucha nad tim jsme taky spekulovali, mame rozdelanou rekonstrukci koupelny, v siku naobjednane kachle a zajimalo by me co s tim ted... 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. března 2020 10:00

barbucha dle mého střízlivého názoru se nesmí přes web prodávat to co leží na krámě, což se bude týkat malých lokálních obchodů bych řekla

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 14. března 2020 10:01

Gatita Jo, to asi zvladaj. Slo mi o to, ze kdyz nekomu das dite k opatrovani, tak mu vlastne davas s nejvetsi pravdepodobnosti I tu nakazu. Takze bych si ho stejne nechala doma, dokud bych byla schopna otvirat lednici a vydavat jidlo;-)'

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 14. března 2020 10:06

Mutziputzi 

No jo, tomu rozumim, nevochmataný zboží jenom... ale když primární je kamennej vobchod ("převážně" se ty hadry nabízej a prodávaj tam) a eshopy až druhotný... to jsem teda zvědavá jestli nám ty balíky dojdou.

Offline Kora
příspěvků moje polička 14. března 2020 10:10

barbucha já to pochopila tak, že například si nemůžu něco koupit přes e-shop a pak to zboží někde v provozovne vyzvednout.  

Offline Kora
příspěvků moje polička 14. března 2020 10:14

barbucha s vochmatavanim to asi nemá nic spolecnyho