![]()
![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
![]()
Kočky nejak ze zásady nedevastujou to,co clovek uz nechce...![]()
malé děti a domácí zvířata mají tu výhodu, že na ně člověk může ledacos svést...;-)
Jo a pak poletí micacek z baráku!!!!
(Čenda jednou shodil externí disk a vypadalo to chvili,ze půjdeme oba)
tak asi bych to nezkoušela s nějakým drahým oblíbeným předmětem typu zrcadlovka;-) ale varná konvice?
Nejspíš nechcou řešit naše problémy za nás. ![]()
ma este cenu se namahat s uklidem, kdyz se za dva tydny stehuju?
![]()
rozhodne ne:-)
V žádném případě! Naopak doporučuji šetřit silami,budou se hodit ![]()
dik, to jsem potrebovala slyset :D
no ja si prave rikala, panc uz pristi vikend du malovat novej byt, tak abych se taky nesedrela, ze ...
trochu to ve mne teda dnes hlodalo, vcera jsem se vratila z dovolene a stary byt by dost urgentne potreboval vypucovat. ale uz to teda asi necham.
Vyresila se nejak ta zalezitost s tim, jak po vas chteli ten jakysi nelegalni poplatek? (Nemusite samozrejme odpovidat)
a to ja se rada podelim, tady si to stejne zadna ze zainteresovanych stran neprecte, panc neumi cesky :)
vcera jsme byli podepsat smlouvu. tu mame v kapse. krome toho jsem vyfasovala prakticky na odchodu mezi dverma fakturu na tech sedm kil od te maklerky, takto nejake treti osoby, ktera na najemni smlouve vubec nefiguruje a ani jinak jsem s ni nic nepodepsala
dnes jdu na ochranu najemniku, at si to prohlidnou. trochu jsem se informovala na internetu a v podstate ten poplatek je nelegalni, podrobnosti te usetrim. navic ten poplatek bych mela platit nejake treti strane, se kterou v podstate nemam co do cineni, ani jsem ji nicim nepoverila. takze pokud mi to na takhle potvrdi, jsem rozhodnuta to nezaplatit a popripade te maklerce napsat, ze jsem se informovala a chtela bych ji usetrit pripadne problemy, proto ji upozornuju na to, ze podle zakona po me ten poplatek nemuze chtit.
ale stve me, ze s tim je s prominutim takovyho s*ani. ja jsem jinak obcas mirumilovna az prilis, ale tohle jsem si fakt nechtela nechat libit.
Diky za odpoved. Budu drzet palce, at to nebudes muset platit (budu taky tykat, jsem tady z toho tykani/vykani fakt zmatena ![]()
). Za 700 e se toho da koupit docela dost, v Nemecku asi i vic nez tady ve Finsku
.
Stejnak je to hustý, co si některý dovolej
tak poplatek snad platí majitel nemovitosti, kterou prodává/pronajímá přes agenturu, té agentuře za práci. To to máte platit i vy? Omlouvám se, nezachytila jsem ten příběh, ale právě mi to přijde naprosto absurdní.
My jsme tedy platili experta, který sepisuje stav domu, celého, protože jsme potřebovali pronajmout na půl roku a platit agentuře a ještě půlku experta by se majiteli nevyplatilo. a my potřebovali bydlet. Ale při normálním pronájmu jedeme půl na půl
tady je od roku 2015 uzakoneny, ze poplatek agenture/makleri plati ten, kdo objednava sluzbu (pronajmuti, prodeje ...) a je vyslovne zakazany tyhle naklady prehazovat na kupujiciho/najimatele.
no uvidime. na ochrane najemniku mi rekli, ze tu fakturu mam akorat zalozit a uz se o to nestarat, ze to je jasne nezakonny. tak snad to vsechno dobre dopadne. pristi tyden je predani klicu, tak pak uz budu klidnejsi.
jak rikam, mi jde hlavne o princip, nemam nejmensi chut se nechat ojebavat od nejakych vycuranku.
tak pokud na tu sluzbu nemas smlouvu nebo objednavku, na zaklade ceho tu fakturu vystavili? neznam teda nemecke danove zakonay, ale to bys taky mohla hazet faktury sousedum do schranek a doufat, ze nekteri zaplati.
K tomu nákupu v USA, já bych do Levisek určitě šla, vždycky jsem je tam sehnala bez problémů ve svém pidičísle a v prepočtu za pár stovek, když tam člověk chytil nějaký slevy. Tím pádem, pak zbývá ještě spousta volných zdrojů na kabelky, kosmetiku a další ;-) Přece chlap nepojede domů s poloprázdnými kufry!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí