"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:16
Reakce na Bledule:

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 20:18
Reakce na Bledule:

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 14:02
Reakce na Bledule:

Kočky nejak ze zásady nedevastujou to,co clovek uz nechce...

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 14:17
Reakce na Potrefenáhusa:

malé děti a domácí zvířata mají tu výhodu, že na ně člověk může ledacos svést...;-)

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 14:26

Jo a pak poletí micacek z baráku!!!!

(Čenda jednou shodil externí disk a vypadalo to chvili,ze půjdeme oba)

49376 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 14:30
Reakce na Potrefenáhusa:

tak asi bych to nezkoušela s nějakým drahým oblíbeným předmětem typu zrcadlovka;-) ale varná konvice?

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 27. dubna 2017 17:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Nejspíš nechcou řešit naše problémy za nás. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 08:15

ma este cenu se namahat s uklidem, kdyz se za dva tydny stehuju?  

49376 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 08:34
Reakce na Lilly_Ku:

rozhodne ne:-)

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 08:37
Reakce na Lilly_Ku:

V žádném případě! Naopak doporučuji šetřit silami,budou se hodit 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 08:38

dik, to jsem potrebovala slyset :D

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 08:40
Reakce na rozarka:

no ja si prave rikala, panc uz pristi vikend du malovat novej byt, tak abych se taky nesedrela, ze ...  trochu to ve mne teda dnes hlodalo, vcera jsem se vratila z dovolene a stary byt by dost urgentne potreboval vypucovat. ale uz to teda asi necham.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:18
Reakce na Lilly_Ku:

Vyresila se nejak ta zalezitost s tim, jak po vas chteli ten jakysi nelegalni poplatek? (Nemusite samozrejme odpovidat)

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:32
Reakce na Friga:

a to ja se rada podelim, tady si to stejne zadna ze zainteresovanych stran neprecte, panc neumi cesky :)

vcera jsme byli podepsat smlouvu. tu mame v kapse. krome toho jsem vyfasovala prakticky na odchodu mezi dverma fakturu na tech sedm kil od te maklerky, takto nejake treti osoby, ktera na najemni smlouve vubec nefiguruje a ani jinak jsem s ni nic nepodepsala

dnes jdu na ochranu najemniku, at si to prohlidnou. trochu jsem se informovala na internetu a v podstate ten poplatek je nelegalni, podrobnosti te usetrim. navic ten poplatek bych mela platit nejake treti strane, se kterou v podstate nemam co do cineni, ani jsem ji nicim nepoverila. takze pokud mi to na takhle potvrdi, jsem rozhodnuta to nezaplatit a popripade te maklerce napsat, ze jsem se informovala a chtela bych ji usetrit pripadne problemy, proto ji upozornuju na to, ze podle zakona po me ten poplatek nemuze chtit.

ale stve me, ze s tim je s prominutim takovyho s*ani. ja jsem jinak obcas mirumilovna az prilis, ale tohle jsem si fakt nechtela nechat libit.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:46
Reakce na Lilly_Ku:

Diky za odpoved. Budu drzet palce, at to nebudes muset platit (budu taky tykat, jsem tady z toho tykani/vykani fakt zmatena ). Za 700 e se toho da koupit docela dost, v Nemecku asi i vic nez tady ve Finsku .

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 13:51
Reakce na Lilly_Ku:

Stejnak je to hustý, co si některý dovolej   

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 07:04
Reakce na Lilly_Ku:

tak poplatek snad platí majitel nemovitosti, kterou prodává/pronajímá přes agenturu, té agentuře za práci. To to máte platit i vy? Omlouvám se, nezachytila jsem ten příběh, ale právě mi to přijde naprosto absurdní.

My jsme tedy platili experta, který sepisuje stav domu, celého, protože jsme potřebovali pronajmout na půl roku a platit agentuře a ještě půlku experta by se majiteli nevyplatilo. a my potřebovali bydlet. Ale při normálním pronájmu jedeme půl na půl

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 09:05
Reakce na MaeGandal:

tady je od roku 2015 uzakoneny, ze poplatek agenture/makleri plati ten, kdo objednava sluzbu (pronajmuti, prodeje ...) a je vyslovne zakazany tyhle naklady prehazovat na kupujiciho/najimatele.

no uvidime. na ochrane najemniku mi rekli, ze tu fakturu mam akorat zalozit a uz se o to nestarat, ze to je jasne nezakonny. tak snad to vsechno dobre dopadne. pristi tyden je predani klicu, tak pak uz budu klidnejsi.

jak rikam, mi jde hlavne o princip, nemam nejmensi chut se nechat ojebavat od nejakych vycuranku.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 13:18
Reakce na Lilly_Ku:

tak pokud na tu sluzbu nemas smlouvu nebo objednavku, na zaklade ceho tu fakturu vystavili?  neznam teda nemecke danove zakonay, ale to bys taky mohla hazet faktury sousedum do schranek a doufat, ze nekteri zaplati. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. dubna 2017 15:54
Reakce na continuity:

K tomu nákupu v USA, já bych do Levisek určitě šla, vždycky jsem je tam sehnala bez problémů ve svém pidičísle a v prepočtu za pár stovek, když tam člověk chytil nějaký slevy. Tím pádem, pak zbývá ještě spousta volných zdrojů na kabelky, kosmetiku a další ;-) Přece chlap nepojede domů s poloprázdnými kufry!