"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:44

​nojo, jenže když má někdo skutečně celiakii a nahlásí to pratetičce k nedělnímu obědu, tak si nejsem úplně jistá, jestli opravdu celý oběd co s touto informací pratetička uvaří, bude moct taky bez úhony na zdraví sníst..

​Proč by nemohla? Moje snacha celiakii má a vařím pro ně často.

Stále žije!

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:02
Reakce na barbucha:

​Proč by nemohla? Moje snacha celiakii má a vařím pro ně často.

Stále žije!

​asi ti usla ta informace na zacatku, ze se nejedna o blizkeho cloveka, ktery je dukladne informovany a vi co a jak:-)

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:25

viktorka_od splavu 

To je jedno jestli je blízkej nebo vzdálenej, a informovanej - před prvním jídlem - je každej úplně stejně, to jest vůbec (pokud je sám zdravej). 

Jestli má přijít mladej s novou známostí na nedělní oběd, nebo soused se sousedkou na svačinku, je přece úplně fuk, když sama celej život vaříš úplně normálně. Na začátku si to prostě musíš všechno zjistit... taky jsem musela.

49363 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:28

barbucha otazkou je jestli fakt musis, resp jestli to po tobe sousedka/praneter ze tretiho kolena/spoluzak co se stavi za ditetem ma vyzadovat, nebo se zaridit sam.

ja mela kolegyni jejiz dite ma fenylketonurii. bych se mu bala asi dat i vodu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 11:24

letolet ne oboustrannou, jen to tlačítko bylo obráceně než jsem byla zvyklá a i jiný princip.

Takže Rowenta leží ve skříni, kdyby měl někdo za pár korun zájem.

Malenge Taky vlasy trochu prosuším, potom použiju občas přípravek na objem nebo nic a dofoukám kulmofénem. Práce na 10 minut komplet.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 11:44

Renusatko Prosím tě a jakou máš tu rowentu? Tu objednávku jsem ještě neodeslala, tak bych příp.mohla zachránit od prachu tu tvoji...

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:16
Reakce na Jennyfor:

Připadá mi, že když si ta dvojice nejdřív zažije pár trablů a i ten záhul s dětma a vydrží jim to, že pak už se můžou v klidu vzít, protože vědí, co od sebe čekat.

​Takhle jsme to udělali.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:22

viktorka_od splavu 

Tak když někoho pozvu, tak asi očekává že dostane najíst, ne? Nosit si svačinky na návštěvu nesnášim (dělá to jedna moje kámoška - vim že přijde, tak nachystám vždycky něco... a vona si rozbalí dva hnusný chlebíčky nebo housku a deset deka salámu ). 

Nebo když přišel mladej se slečnou na oběd - my se budem ládovat, a ta na nás bude koukat?

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:35

Můžu přispět vlastní zkušeností. Že moc nejím sacharidy nikomu nehlásím, pak o tom něco pípnu u stolu a sním, co si vyberu. A taky dojde na paradox, že sním řízek jen se salátem a pak si dám kus dortu, protože vím, že je úžasný a neměla jsem nic sladkého 2 měsíce. Že si o mě okolí pomyslí, že jsem k...a, to je mi jasné a je mi to jedno. To, co popisuju se tedy děje cca jednou za půl roku u tchánů a tam si myslím, že jejich názor na mě už není čím pokazit.

Nízkosacharidově se stravuje dcery přítel, ale ten kvůli nemoci a vždycky na něm vidím tu úlevu, že se může u nás bez obav dosyta najíst, protože ví, že mu nedám na talíř nic, co by jíst neměl.

49363 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:38

Mirka jo to je super sledovat ty reakce, kdyz ja slusne podekuju ze zmrzlinu si nedam, ale pokud je se slehckou, tak ze bych si dala tu samotnou slehacku  (ja teda opravdu nemuzu, ani jednou za xxx)

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 12:49

viktorka_od splavu My máme fajn známé, takže nějaké moje stravování vůbec nikdo neřeší. A tcháni mají smůlu. Ale snažím se nějak si nevymýšlet, nepřidělávat nikomu práci. Ty oslavy a návštěvy opravdu nejsou kvůli jídlu. Já jsem naposledy vařila pro víc lidí začátkem prázdnin a jak už to mám v hlavě trochu přehozené, tak mi dcera říkala - a víš, žes udělala téměř kompletně nízkosacharidové menu?

49363 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 13:16

Mirka :-)) mne teda ty "dlouhe" sacharidy celkem nevadi, spis jsem si overila ze se bez nich neobejdu, takze kdyz varim tak se to nepozna, ale taky z 90% varim co chutna mne a co budu jist.. jinak bych se na to vykvajzla. sladke (buchtu, cukrovi) bud udelam abych si mohla dat aspon kousek, nebo koupim/zaukoluju nekoho jineho:-)

pod toto bych se s dovolenim podepsala: Ty oslavy a návštěvy opravdu nejsou kvůli jídlu. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 13. srpna 2020 17:19

Byl jste  někdo v Parku Mirakulum v Milovicích prosím? Je to zábavné? Spis asi pro děti předpokládám.

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 18:21

Nestalo se tu neco? Prohlizece v pocitaci mi odmitali parfumanii spustit, ze jsou to nebezpecne stranky

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 18:56
Reakce na baltik:

Nestalo se tu neco? Prohlizece v pocitaci mi odmitali parfumanii spustit, ze jsou to nebezpecne stranky

​Taky mi to odpoledne dělalo.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 19:26

baltik notna mně taky...

Offline Kora
příspěvků moje polička 13. srpna 2020 19:28

baltik taky se mi to stalo 

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 19:30

Řekla bych, že problém s https certifikátem. Už je to ocividne vyreseno

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 19:44

Kora No,jak rekla kamaradka:"Raj pro deti,peklo pro rodice. " Pro deti od 3 let je to super!Jenom to hlidani je tam fakt peklo,protoze je to rozlehly a atrakce dost komplikovany. Ale ty bludiste by staly za to,baterku s sebou. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 13. srpna 2020 19:47

miuu Diky