"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 18:49

711990  Tak ale horší by bylo, kdyby ti nechutnalo!!!

continuity  Právě. Já navíc kolem sebe vlastně žádné alergiky ani nemám, takže nějaký neobvyklý požadavek mě hrozně vystresuje a začnu se zbytečně moc snažit, což je často spíš ke škodě...

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 18:54

Garfie  Přesně. Pro opravdového alergika se fakt vynasnažím, i když se stresem, ale když je to u někoho podle toho, jak se zrovna vyspal, tak to už teda ne.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:03

letolet děkuji za vyčerpávající post! Něco vyzkouším.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:05

Moje sestra taky milion věci nejí a úplně nejlepší je, když nahlásí redukční bezdacharidovou dietu,matka se může přetrhnout a pak po obědě ztlaska půl bonboniery

A milovala jsem taky byvalou tchýni, ta vždy vyjedla že salátu pro všechny ty drahé věci: olivy, fetu a rajčata, protože ten zbytek ji dělal zle na žaludek. Takže na nás zbyly okurky a zeli. 

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:19

Malenge Ten kulmofen je fakt dobry. S normálním fénem a kartáček to nedám. Chystám se objednat nástupce z té nejvyšší rady (má ionizaci),  bo ten starý už nekulmofenuje.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:28
Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:32
Reakce na 711990:

Nejvetsi problem ovsem je, kdyz mezi hipsterama na brunchi musite priznat, ze mate alergii na avokado

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:33
Reakce na continuity:

Já to přičítám té vlně veder. Pomalu se hledá rasizmus i ve sklepě, protože tam je tma, tudíž černo

​Prosimtě mlč, je-li ti život milý!

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:41

Malenge jen bych ještě doplnila, že poprvé jsem ho také koupila na doporučení, bohužel jsem při výběru opomenula klíčové slovo "rotační". To bylo pro mě ještě horší, než kombinace kartac + fen, okamžitě šel z domu.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:41

barbucha já mam sklep s oknem, coz je sice docela blbý kvůli zlodějům, ale zas mám svědomí čisté.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:43

Makara To jsem chtěla slyšet! Díky. Který máš prosím vybraný? Že bych se mohla inspirovat, já jsem v tom vybírání a hlavně porovnávání marná

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:47

letolet To je výborná připomínka, letmým užitím googlu jsem si všimla, že mnohde toto kouzelné slovíčko chybí, tak jsem si říkala, že asi tedy budou i také, co nerotují. Já jsem v tom totální začátečník, ještě minulý tyden jsem o jeho existenci neměla ani ponětí, tak bych nerada koupila nějaký zbytečný krám.

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 19:58

Malenge mně to tehdy bohužel neseplo :)

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 20:03

Garfie Mne prijde o vikendu tez takova svagrova. Jsou desni (modni) vegani, ale kdyz jsem ji pochvalila jednou dezert a chtela vedet, jak se dela tak strasne dobry vegansky krem, rekla, ze tam musela dat vyjimecne marcarpone, pac ty vegan pokusy se vsechny rozpadly.

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 21:00

Malenge zkus  vyhledat CF9540. Na mobilu neumím odkaz. Inspiroval mne někdo odtud před nějakým týdnem. Kokoska  ?

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 21:13

Makara Díky moc, ten vypadá fakt dobře.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 21:41

Malenge ja mám teď Rowenta Ultimate, cenově dvojnasobny, ale výsledek zase tak super není, s tím obyčejným modelem to byl lepší výsledek - ten bych doporucila. Tenhle přístroj je super propracovaný, je rychlý, ale zatím se mi nepovedlo upravit si vlasy tak jako dřív.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 21:42
Reakce na 999:

Z mě zkušenosti - hostiteli se uleví, když to nemusí řešit dopředu. Poslední dobou se na různých akcích porkśvám s lidma, kde důleźitě hlásí, nemůžu lepek, nepůjdu tam, kde není bezlaktozové mléko... V duchu se směju, když já s tou mojí sbírkou se najím všude. A moje kamarádka má Crona a může 5 věci! Ten seznam začíná pivem, pak hermelín, tři dny staré celozrnné pečivo a ty dvě si nepamatuju....

49363 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 21:49
Reakce na Ounz:

​No a to si přesně popsala ten rozdíl mezi tim "má módní alergii" a mezi tím, když má někdo celiakii, tzn si ten dort dát nemůže, bez ohledu na to jak lákavé vypadá. Myslim, že na prohození párslov na téma ' co bude k obědu a co mám za omezení' není nic špatnýho? 

​nojo, jenže když má někdo skutečně celiakii a nahlásí to pratetičce k nedělnímu obědu, tak si nejsem úplně jistá, jestli opravdu celý oběd co s touto informací pratetička uvaří, bude moct taky bez úhony na zdraví sníst.. to bych raději opravdu nahlásila že mám zdravotní problém, speciální dietu a běžné jídlo nesmím.

49363 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 21:53

continuity chocho u nás už několikrát tchyně nahlásila, že švagrová byla nemocná a nesmí jíst to a to, tak ať tomu přizpůsobíme menu když je zveme.. no už na to nereflektuju, páč pokaždé se ukáže že se jí akorát zmínila o své nové redukční dietě a souvislost s nemocí (která opravdu mezitím proběhla) to žádnou nemá